News

”Coronavirusul e ca soția, încerci să o controlezi și-ți dai seama că nu poți”. Declarația unui ministru ce a înfuriat feministele

29.05.2020 | 15:33
Coronavirusul e ca sotia incerci sa o controlezi siti dai seama ca nu poti Declaratia unui ministru ce a infuriat feministele
ADVERTISEMENT

Un ministru din Indonezia a provocat indignarea organizațiilor feministe printr-o declarație în care comparat coronavirusul cu soțiile. Respectivul ministru l-a pus într-o situație delicată pe un alt coleg de cabinet care-i trimisese respectiva comparație ca o glumă.

”Îți dai seama că nu poți s-o controlezi și înveți să conviețuiești cu ea”

Coronavirusul e ca nevasta. La început încerci să o controlezi și îți dai seama că nu poți. Apoi înveți să conviețuiești cu ea”, a spus Mohammad Mahfud, ministru coordonator pentru Afaceri Judiciare, Politice și de Securitate din Indonezia, relatează The Jakarta Post.

ADVERTISEMENT

Mahfud a făcut comparația într-un discurs susținut pe tema epidemiei de COVID-19, discurs postat pe YouTube (declarația controversată începe de la minutul 0:55).

Ministrul a precizat că a primit această glumă sub forma unui meme de la un coleg din Guvern, Luhut Binsar Pandjaitan, ministrul coordonator pentru Afaceri Maritime și Investiții.

ADVERTISEMENT

După cum era previzivil, gluma a provocat un val de indignare din partea femeilor din Indonezia. ”Dacă nu le plac nevestelor lor, de ce nu se însoară unul cu celălalt?”, a spus Febriana Firdaus, jurnalist de investigație din Indonezia.

Critici dure au venit și din partea unei organizații feministe indoneziene. ”Declarația reflectă nu doar incompetența guvernului în combaterea pandemiei de COVID-19, ci demonstrează totodată atitudinile sexiste și misogine ale demnitarilor”, se arată într-un comunicat al Societății Solidaritatea Femeilor, citat de către South China Morning Post.

ADVERTISEMENT

Afirmații asemănătoare au împânzit rețelele de socializare din țara asiatică. ”Un bărbat care se căsătorește cu o femeie cu intenția de a o controla este îngrozitor. Compararea unei femei cu un virus este o insultă la adresa demnității femeilor”, a scris o utilizatoare de Twitter.

Autoritățile din Indonezia au raportat, joi, un număr de 24.538 de cazuri de infecție cu coronavirus, dintre care 1.496 au dus la moartea pacienților.

ADVERTISEMENT