ADVERTISEMENT
News

Coronavirusul face prăpăd în Rusia! Autoritățile au raportat cea mai mare creștere a infectărilor din ultimele luni

Autor: Bogdan Solomon | 22.09.2020 | 16:13
Coronavirusul face prăpăd în Rusia! Autoritățile au raportat cea mai mare creștere a infectărilor din ultimele luni
Rusia înregistrează cea mai mare creștere a infectărilor cu noul coronavirus din ultimele trei luni. Sursa foto: Getty

Bilanțul persoanelor infectate cu noul coronavirus pe teritoriul Rusiei înregistrează creșteri alarmante în fiecare zi și pun la grea încercare sistemul medical, mai ales că vaccinul despre care Putin spunea că va pune capăt pandemiei în cel mai scurt timp posibil nu pare să aibă rezultatele scontate.

ADVERTISEMENT

Comandamentul operativ pentru combaterea răspândirii infecţiei cu COVID-19 a anunţat în cursul zilei de marți că în ultimele 24 de ore au fost depistate 6.215 cazuri noi de îmbolnăvire, cea mai mare creștere raportată în decurs de câteva luni.

Cu un total de 1.115.810 de infectări înregistrate în cele aproape 8 luni care s-au scurs de la declanșarea pandemiei, Federația Rusă ocupă locul al patrulea în topul statelor puternic afectate de răspândirea agentului patogen.

ADVERTISEMENT

Coronavirus în Rusia. S-a înregistrat cea mai mare creștere a infectărilor din ultimele luni

Totodată, în intervalul 21-22 septembrie 2020 s-au înregistrat nu mai puțin de 160 de decese ale unor persoane cu vârste cuprinse între 45 și 80 de ani. Bilanțul total al celor care și-au pierdut viața în urma infectării cu noul coronavirus a ajuns astfel la 19.649.

Între timp, autoritățile se pregătesc să înregistreze cel de-al doilea potențial vaccin anti-COVID-19. Anunțul a fost făcut de agenţia de presă TASS, care citează agenţia sanitară Rospotrebnadzor.

ADVERTISEMENT

Dezvoltat de Institutul Vector din Siberia, ai cărui specialişti au finalizat deja testele în fază incipientă pe pacienţi umani, vaccinul cu pricina ar trebui să fie înregistrat până la mijlocul lunii octombrie.

Chinezii au găsit urme de coronavirus pe mai multe pachete importate din Rusia

În altă ordine de idei, autoritățile chineze au descoperit urme de coronavirus pe mai multe pachete cu calamari importate din Rusia și îndeamnă persoanele care le-au cumpărat să se testeze urgent.

ADVERTISEMENT

De asemenea, s-a decis suspendarea timp de o săptămână a importurilor de la companii, dacă rezultatele vor fi pozitive. Vestea vine la doar câteva zile după ce China  a aplicat această măsură în privința unui furnizor indonezian pe ambalajele căruia au fost găsite urme ale agentului patogen.

Pe de altă parte, Organizația Mondială a Sănătății susține că nu există nicio dovadă că noul coronavirus se poate răspândi prin intermediul alimentelor sau ambalajelor.

ADVERTISEMENT
CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
ADVERTISEMENT
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 841. 32 pagini + CD. Doar 10lei!