News

Coronavirusul face ravagii în corpul uman. Ce organe mai atacă în afara plămânilor

09.04.2020 | 11:12
Coronavirusul face ravagii in corpul uman Ce organe mai ataca in afara plamanilor
ADVERTISEMENT

Noul tip de coronavirus face ravagii în corpul uman, iar oamenii de știință au descoperit cu nu numai plămânii sunt afectați de nemiloasa boală.

Coronavirusul face ravagii în corpul uman

Conform cotidianului italian Corriere della Sera, 80 de medici renumiți din Marea Britanie s-au reunit într-o videoconferință pentru a discuta ravagiile pe care le face coronavirusul în corpul uman.

ADVERTISEMENT

Aceștia au descoperit că virusul nu generează probleme doar la nivelul plămânilor, ci la unii pacienți atacă și inima, rinichii și chiar creierul. Ei au avertizat că spitalele se confruntă cu lipsa aparatelor de dializă și a ventilatoarelor.

Conform statisticilor, din 690 de pacienți care și-au revenit la terapie intensivă în Marea Britanie, 25% au avut nevoie de asistență cardiovasculară avansată, 18,5% au avut nevoie de dializă, iar 4,5% au necesitat tratament neurologic.

ADVERTISEMENT

Pacienții dezvoltă cu ușurință insuficiență renală

Un studiu efectuat la Wuhan a arătat că 20% dintre pacienții care s-au însănătoșit au avut și afecțiuni cardiace. Mulți dintre ei nu aveau asemenea probleme înaintea infectării cu COVID-19, au spus medicii chinezi.

Un alt studiu din China a concluzionat că 27% dintre cei care contractează noul coronavirus dezvoltă cu ușurință insuficiență renală, mai ales dacă sunt vârstinici și au alte afecțiuni.

ADVERTISEMENT

În ceea ce privește creierul, specialiștii se tem că simptomele pot apărea chiar înainte problemelor respiratorii. Exemplul cel mai elocvent este al unui pacient de 50 de ani din Detroit, care acuza o durere puternică de cap și abia își putea spune numele.

Pentru cazuri de acest gen, la Brescia a fost deschis pe 23 martie un centru Neuro-Covid, care are în acest moment 60 de pacienți. Afectarea creierului nu a fost dovedită de niciun studiu până acum.

ADVERTISEMENT

De altfel, medicii din cadrul Spitalului Henry Ford din Detroit prezintă o concluzie îngrijorătoare și anume faptul că noul coronavirus poate afecta și creierul, provocând o boală la fel de gravă ca cea a plămânilor.

ADVERTISEMENT