Sport

Coronavirusul îi blochează pe fanii „dulăilor” la returul PSG – Dinamo. Măsura luată de Guvernul din Franța

09.03.2020 | 15:45
Coronavirusul ii blocheaza pe fanii dulailor la returul PSG  Dinamo Masura luata de Guvernul din Franta
ADVERTISEMENT

UPDATE, 9 martie, ora 15:45/ Roxana Mărăcineanu, Ministrul Sportului din Franța, a anunțat că toate evenimentele sportive se vor juca fără spectatori sau cu maximum o mie de fani în tribune din cauza coronavirusului.

Măsura luată afectează și returul dublei dintre PSG și Dinamo, programat în ultima săptămână din martie.

ADVERTISEMENT

Cel mult 1.000 de persoane pot fi în stadion. Cluburile pot vinde până la 1.000 de bilete, pot juca partidele fără spectatori sau pot amâna meciul, dacă este posibil”, a declarat Roxana Mărăcineanu.


Știrea inițială, 1 martie

Returul „dublei” manșe dintre Dinamo și PSG din optimile Ligii Campionilor la handbal masculin, programat la Paris în ultima săptămână din martie, s-ar putea juca fără spectatori, după ce Guvernul Francez a luat măsuri speciale de precauție împotriva coronavirusului.

ADVERTISEMENT

PSG – Dinamo, fără spectatori

Virusul Corona, răspândit din China la începutul acestui an, a început să producă tot mai multe daune în Europa, inclusiv în sport. În acest week-end, au fost anulate toate evenimentele care urmau să aibă loc în spații închise, cu cel puțin 5.000 de oameni în tribune.

Semi-maratonul de la Paris și „Salonul Agriculturii” din Capitală au fost primele evenimente anulate în Franța la sfârșitul lunii februarie, iar măsurile luate de Guvernul din „Hexagon” ar putea să afecteze și deplasarea suporterilor dinamoviști pentru meciul cu PSG, returul „dublei” din optimile Champions League.

ADVERTISEMENT

Partida de la Paris urmează să se dispute în perioada 25 – 29 martie și, dacă măsura luată de francezi în cazul evenimentelor din spații închise se va păstra, se va disputa fără spectatori în tribune.

Fără fani, Dinamo ar avea cu siguranță un dezavantaj, aportul suporterilor fiind vizibil în „dubla” cu Sporting.

ADVERTISEMENT

Dinamo a trecut de Sporting

Pentru a ajunge la „dubla” cu PSG din optimi, Dinamo a încheiat grupa de Champions League, din care au mai făcut parte Wisla Plock, GOG, Kristianstad, Medvedi și Kadetten, pe primul loc, fără înfrângere, iar în play-off și-a luat revanșa în fața lui Sportig, echipă care i-a eliminat pe „dulăi” în sezonul trecut.

În turul din Portugalia, Dinamo a obținut o victorie dramatică, la un gol diferență, însă în partida de la București a reușit să controleze jocul și să se impună cu 26 – 24.

Prima manșă a „dublei” lui Dinamo cu PSG se va juca la București, în perioada 18 – 22 martie, în timp ce returul de la Paris este programat în perioada 25 – 29 martie, data exactă urmând a fi stabilită ulterior de forul continental.

ADVERTISEMENT