News

Coronavirusul loveşte iar China. 30 de milioane de oameni din 4 orașe, plasaţi din nou în carantină

14.01.2021 | 14:27
Coronavirusul loveşte iar China. 30 de milioane de oameni din 4 orașe, plasaţi din nou în carantină
Chinezii plasează în carantină zeci de milioane de oameni. Foto: Hepta
ADVERTISEMENT

China plasează mai multe orașe importante în carantină, pe fondul creșterii numărului de cazuri de infectare cu Covid-19.

Astiaticii au raportat cele mai multe cazuri din ultimele 5 luni și au intensificat restricțiile în toată țara, de teama unui nou val de infectare care ar putea face ravagii în Asia.

ADVERTISEMENT

Patru orașe au intrat în carantină, în apropiere de Beijing, totalul persoanelor carantinate fiind aproape de 30 de milioane.

30 de milioane de oameni au fost carantinați în China

Comisia Națională de Sănătate din China a raportat 115 cazuri noi de infectare în 24 de ore, pentru prima dată după 30 iulie 2020.

ADVERTISEMENT

90 dintre cazuri au fost înregistrate în provincia Hubei, în timp ce Heilongjiang a raportat 16 cazuri noi. Cu toate acestea, orașul Wuhan nu este în pericol de această dată, deși de aici ar fi plecat pandemia anul trecut.

Valul de infecții vine înainte de sărbătorirea Anului Nou Lunar din China, când sute de milioane de chinezi se întorc în orașele lor de origine.

Feng Zijian, directorul adjunct al Centrului chinez de control și prevenire a bolilor, anunță că vor fi implementate măsuri stricte pentru a preveni răspândirea bolii când va începe migrația între orașe.

ADVERTISEMENT

Creșterea numărului de cazuri vine în contextul în care Organizația Mondială a Sănătății va ajunge la Beijing pentru o anchetă menită să determine originile pandemiei.

În carantină au fost plasate orașele Shijiazhuang, Xingtai şi Langfang, din provincia Hubei, alături de orașul Sulhua din Heilongjiang unde 5.2 milioane de oameni au fost carantinați.

China a vaccinat deja 10 milioane de cetățeni și a crescut capacitatea de testare la 12 milioane de persoane pe zi, de 10 ori la nivelul din anul trecut.

ADVERTISEMENT

Majoritatea cazurilor din Heilongjiang au fost găsite în comitatul Wangkui, sub jurisdicția Suihua. Totodată, chinezii au raportat 38 de cazuri noi de infectare „asiptomatică”, pe care China nu le consideră cazuri confirmate.

CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 850. 32 pagini + CD. Doar 10 lei!
A apărut noua revistă Taifasuri