News

Coronavirusul omoară tot mai mulți tineri fără alte boli. Cum explică cercetătorii misterul acestor morți

06.04.2020 | 13:28
Coronavirusul omoară tot mai mulți tineri fără alte boli. Cum explică cercetătorii misterul acestor morți
Coronavirusul face ravagii în întreaga lume, dar tot mai mulți tineri fără alte boli preexistente sunt omorâți de această infecție pe care cercetătorii nu reușesc încă să o elucideze. Sursă foto: hepta.ro
ADVERTISEMENT

Coronavirusul face ravagii în întreaga lume, dar tot mai mulți tineri fără alte boli preexistente sunt omorâți de această infecție pe care cercetătorii nu reușesc încă să o elucideze.

Coronavirusul omoară tot mai mulți tineri fără alte boli

Coronavirusul afectează cel mai grav persoanele în vârstă, în special cele cu afecțiuni preexistente, precum boli de inimă, boli pulmonare și diabet, dar în ultima perioadă tot mai mulți tineri fără alte boli sunt omorâți.

ADVERTISEMENT

Conform CNN, oamenii de știință și cercetătorii se întreabă dacă răspunsul la acest mister ar putea sta în genele noastre și încearcă să înțeleagă ce diferențiază oamenii care au cazuri ușoare de cei care mor.

O posibilitate este o variație în gena ACE2, care este o enzimă ce se atașează de suprafața exterioară a celulelor din plămâni, precum și a inimii.

ADVERTISEMENT

Nerespectarea distanțării sociale, printre cauzele din care mor tinerii

Imunologul Philip Murphy de la Institutul Național de Alergii și Boli Infecțioase spune că ”variațiile genei ACE2 care modifică receptorul ar putea face virusul să intre mai ușor sau mai greu în celulele pulmonare”.

De asemenea, este posibil ca un ingredient critic produs de organism, cunoscut sub numele de agent tensioactiv, care permite mai bine plămânilor să se extindă și să se contracte, să se epuizeze la unii pacienți infectați cu coronavirus.

O altă posibilitate este că unii tineri mai sănătoși, considerând că nu sunt vulnerabili la această boală, au fost mai puțin atenți la distanțarea socială și, ca urmare, au fost expuși la încărcături virale mult mai mari din mediul înconjurător.

ADVERTISEMENT

Oamenii de știință cred că vor mai dura câteva luni până se va ajunge la un studiu final prin care se va stabili cu exactitatea modul în care virusul atacă organismul uman, dar ei consideră că acesta poate fi varia de la un pacient la altul, indiferent de vârsta lor.

Un bebeluș de doar 6 săptămâni a murit din cauza coronavirusului în SUA. Săptămâna trecută, un copil sub vârsta de 1 an a murit la Chicago după ce a fost testat pozitiv pentru coronavirus.

O adolescentă de numai 12 ani este printre victimele coronavirusului în Belgia. Un băiat în vârstă de 13 ani din Brixton, Anglia, infectat cu noul coronavirus, a decedat într-un spital din Londra.

ADVERTISEMENT
CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 850. 32 pagini + CD. Doar 10 lei!
A apărut noua revistă Taifasuri