News

Coronavirusul rezistă mult timp în spațiile aglomerate și neventilate. Avertismentul specialiștilor

27.04.2020 | 19:23
Coronavirusul rezista mult timp in spatiile aglomerate si neventilate Avertismentul specialistilor
ADVERTISEMENT

Coronavirusul rezistă mult timp în spațiile aglomerate și neventilate. Acesta este avertismentul specialiştilor care are menirea de a face populația multa mai precaută, acum, în contextul în care măsurile de izolare urmează a fi relaxate.

Coronavirusul rezistă mult timp în spațiile aglomerate și neventilate. Avertismentul specialiștilor

Pe lângă rata sa de mortalitate care variază de la o zonă la alta, de la o țară la alta și de la o categorie de vârstă la alta, noul coronavirus s-a remarcat în lume prin modul extrem de ușor de transmitere.

ADVERTISEMENT

Recent, dintr-o cercetare efectuată în China, s-a constatat un lucru destul de îngrijorător legat de transmiterea acestui virus în rândul populației.

Astfel, conform specialiștilor din Wuhan, noul coronavirus pare să persiste în aer în spații aglomerate sau încăperi lipsite de ventilație pentru mai multe ore.

ADVERTISEMENT

La două spitale din focarul chinez, cercetătorii au găsit elemente din materialul genetic al virusului plutind în aerul toaletelor spitalului, un spațiu interior care adăpostește mulțimi mari și camere în care personalul medical își scoate echipamentul de protecție.

Deocamdată, studiul, publicat luni în revista Nature Research și citat de site-ul Bloomberg nu a căutat să stabilească dacă particulele aeriene pot provoca infecții.

ADVERTISEMENT

Care e răspunsul la întrebarea ”Cât de ușor se poate răspândi coronavirus?”

Recent, Organizația Mondială a Sănătății a încercat să ofere răspunsuri la întrebarea ”cât de ușor se poate răspândi noul virus prin aer”.

OMS a anunțat că riscul este limitat la circumstanțe specifice, indicând o analiză a peste 75.000 de cazuri din China în care nu a fost raportată nicio transmisie aeriană.

ADVERTISEMENT

Până la această dată, specialiștii au concluzionat faptul că transmiterea cea mai frecventă a noului coronavirus este preponderent pe cale aeriană.

Pacienții pot infecta alte persoane prin picături de lichid eliminate prin tuse, strănut, vorbit, care intră în contact apoi cu mâinile, ochii, mucoasa orală sau nazală.

ADVERTISEMENT