News

Coronavirusul s-a reactivat la mai mulți pacienți. Studiu care schimbă percepția despre noul virus

08.05.2020 | 13:13
Coronavirusul sa reactivat la mai multi pacienti Studiu care schimba perceptia despre noul virus
ADVERTISEMENT

Oamenii de știință din China au descoperit că noul tip de coronavirus s-a reactivat la mai mulți pacienți care erau considerați vindecați.

Coronavirusul s-a reactivat la mai mulți pacienți

Conform Bloomberg, un studiu realizat de cercetătorii chinezi a relevat că noul tip de coronavirus s-a reactivat la peste 5% dintre pacienții despre care se credea că sunt recuperați.

ADVERTISEMENT

Directorul departamentului de infecție din Spitalul Universitar din beijing, Wang Guiqiang, a anunțat într-o conferință de presă că între 5 și 15% din pacienții vindecați au fost retestați pozitiv.

Oficialul chinez a spus că cei mai mulți dintre pacienții care s-au testat din nou au prezentat încă simptome și că are nevoie de mai multă cercetare pentru a afla motivul reactivării virusului.

ADVERTISEMENT

SUA acuză China că virusul a scăpat dintr-un laborator din Wuhan

Teama de reactivare a virusului la pacienții recuperați crește în China. Deși nu se știe cu exactitate de ce se întâmplă acest lucru, unii consideră că problema poate fi inconsecvența rezultatele testelor.

De la începutul epidemiei de coronavirus în China, în decembrie anul trecut, peste 82.000 de persoane au fost infectate, iar aproximativ 4.600 au decedat. Autorităţile sanitare chineze au anunţat că au înregistrat în ultimele 24 de ore doar două noi contaminări şi niciun deces.

ADVERTISEMENT

Donald Trump a vorbit despre modul în care a acţionat China cu privire la criza coronavirusului şi consideră că dacă autorităţile din ţara asiatică erau mai consecvente, epidemia putea fi stopată mai repede.

Presa oficială din China respinge acuzaţiile administraţiei Donald Trump, care suspectează că virusul a fost răspândit accidental dintr-un laborator din Wuhan, acolo unde erau făcute mai multe cercetări pe tipuri de coronavirus.

ADVERTISEMENT

Un alt studiu, realizat de medicii de la Spitalul Municipal Shangqiu din China pe 38 de bărbați internați cu coronavirus, a relevat că șase dintre ei (16%), au testat pozitiv pentru SARS-CoV-2 în materialul seminal și spun că există o mică posibilitate ca noul tip de coronavirus să se transmită și prin contact sexual.

ADVERTISEMENT