Sport

Coronavirusul suspendă sportul în China! Marele Premiu de Formula 1 de la Shanghai din 2020 va fi anulat

05.02.2020 | 14:43
Coronavirusul suspenda sportul in China Marele Premiu de Formula 1 de la Shanghai din 2020 va fi anulat
ADVERTISEMENT

Marele Premiu de Formula 1 de la Shanghai, precum şi toate evenimentele sportive care sunt programate să aibă loc în următoarea perioadă în zona oraşului chinez vor fi suspendate după un comunicat emis de Federaţia de Sport din Shanghai. 

Coronavirusul suspendă sportul în China! Cursa de Formula 1 este anulată

Motivul pentru care activităţile sunt suspendate îl reprezintă coronavirusul, care a cauzat peste 400 de morţi în China. Aproximativ 20.000 de oameni sunt afectaţi de acest virus, pe care autorităţile chineze încearcă să îl stopeze.

ADVERTISEMENT

Măsura de a anula competiţiile sportive este aceea de a răspândi virusul, în condiţiile în care la Marele Premiu de Formula 1 de la Shanghai vin echipe, piloţi şi foarte mulţi suporteri din toate colţurile lumii.

Cursa ar fi trebuit să se dispute în weekendul 17-19 aprilie, iar şansele de a fi reprogramată sunt nule, în condiţiile în care calendarul competiţional este foarte aglomerat, în acest an numărul de curse din Marele Circ fiind în număr de 22.

ADVERTISEMENT

Hanoi şi Zandvoort, cele două circuite intrate în calendar în 2020!

Sezonul de Formula 1 începe pe data de 15 martie cu Marele Premiu al Australiei, iar în acest sezon două noi curse sunt introduse în calendarul Formulei 1. Este vorba de Marele Premiu al Olandei, care se va disputa la Zandvoort şi de Marele Premiu al Vietnamului, care urmează să se desfăşoare la Hanoi.

Marele Premiu al Chinei s-a ţinut neîntrerupt din anul 2004 până în prezent pe Circuitul din Shanghai. Cel mai de succes pilot pe circuitul chinez este Lewis Hamilton, cel care s-a impus de şase ori, fiind de asemenea şi ultimul învingător.

ADVERTISEMENT

Lewis Hamilton vrea să îl egaleze pe Schumacher!

Viitorul Marelui Premiu al Chinei rămâne incert, actualul contract fiind scandent în acest sezon. În condiţiile în care cursa nu se va mai disputa în acest an, rămâne de văzut dacă FIA şi cu autorităţile chineze vor ajunge la un consens astfel încât Shanghai să rămână cu un Grand Prix de Formula 1.

Lewis Hamilton a devenit campion mondial pentru a şasea oară la finalul sezonului precedent şi va încerca în 2020 să egaleze recordul lui Michael Schumacher, cel care s-a retras cu 7 titluri mondiale în palmares.

ADVERTISEMENT

Mercedes a dominat autoritar ultimele sezoane din Marele Circ, având nu mai puţin de 6 titluri mondiale consecutive la piloţi şi constructori, din 2014 până în prezent. În acest interval Hamilton a luat 5 titluri mondiale şi Nico Rosberg s-a încununat campion în 2016.

  • 7 titluri mondiale are Michael Schumacher
  • 2004 este anul în care s-a ţinut prima cursă de Formula 1 din China
ADVERTISEMENT