News

Coronavirusul „vine cu barza” în maternitățile din România! Tații își pot vedea nou născutul și consoarta abia la externare

10.03.2020 | 13:54
Coronavirusul vine cu barza in maternitatile din Romania Tatii isi pot vedea nou nascutul si consoarta abia la externare
ADVERTISEMENT

Coronavirusul „vine cu barza” în maternitățile din România! De frica virusului care face ravagii în întreaga lume, autoritățile din România au plasat în carantină sau chiar în izolare anumite unități medicale. De acest lucru n-au scăpat nici maternitățile.

Coronavirusul „vine cu barza” în maternitățile din România!

Astfel, toți cei care se pregătesc să aibă un copil au fost înștiințați deja că lucrurile s-au schimbat din mers. Se întâmplă lucrul acesta de teama COVID-19, o epidemie care a dus deja la moartea a peste 4 mii de persoane.

ADVERTISEMENT

Deși, până în acest moment, coronavirusul pare că nu îi afectează pe copii, toate maternitățile din țară au fost puse în caranatină. Mai mult de atât, câteva unități au interzis total accesul însoțitorilor, indiferent de gradul de rudenie.

Tații își pot vedea nou născutul și consoarta abia la externare

Concret, un viitor tătic, poate avea în aceste zile ghinionul să-și vadă consoarta și nou născutul abia la externare. Până atunci, soția se internează singură în spital, naște, apoi este ținută sub observare medicală până când doctorii își dau acceptul ca ea să plece acasă alături de bebeluș.

ADVERTISEMENT

Culmea, chiar şi la privat e aceeaşi regulă, acolo unde de multe ori, cei cu dare de mână au ales să stea împreună într-o rezervă până la externare. Toți tăticii aflați în această situație au fost înștiințați că nu vor mai putea sta alături de soție.

Aceștia și-au primit banii înapoi și trebuie să aștepte acum vești la telefon de la soție. Vești și o eventuală fotografie cu băiețelul sau fetița. După caz. „Am discutat în clinică, vă pot confirma informația. S-a luat decizia ca până la data de 31 martie să nu aibă voie să intre în maternități vizitatori.

ADVERTISEMENT

Discutăm aici despre rude, prieteni, copii. Persoana internată se reîntâlnește cu aceștia la externare. Din păcate, dată fiind situația din țară și această problemă a coronavirusului, aici este inclus și un viitor tătic. Acesta își poate vedea copilul nou născut la externare”, a explicat pentru FANATIK, Alina Sturza, consultat Regina Maria.

„Astăzi am sunat la maternitatea unde trebuie să nasc și mi s-a spus că până la data de 31 martie niciun vizitator nu mai poate intra, indiferent că este vorba despre tatăl copilului. Au fost anulate chiar și pachetele care aveau inclusă cazarea aparținătorului”, a spus și o viitoare mămică pe grupul de socializare La primul bebe.

ADVERTISEMENT

Nu toată lumea a fost de acord cu vestea. ”Înțeleg vizitele total interzise, însă nu mi se pare ok să i se interzică tatălui accesul!” s-a revoltat o tânără. „Înțeleg că în toate spitalele de stat se practică acest lucru.

Și pentru mine este foarte greu să accept că urmeaza să trec prin întregul proces singură(cu videocall-uri) însă înțeleg că este o metodă suplimentară de protecție a noastră și a bebelușilor in final”, a spus o altă viitoare mămică.

 

 

ADVERTISEMENT