Corpul de Control al Prim-Ministrului are ca misiune examinarea documentelor emise de către Ministerul Sănătății cu privire la situația de la Spitalul „Sfântul Pantelimon”.
Marcel Ciolacu a anunțat înaintea ședinței de guvern de miercuri că în următoarele zile așteaptă o informare de la şeful Corpului de control al premierului privind ancheta legată de ceea ce s-a întâmplat la unitatea medicală, investigație aflată în derulare.
Primul-ministru a precizat că așteaptă concluziile acestui control înainte de a lua orice hotărâre în ceea ce îl privește pe ministrul Sănătății.
„Haideți să vedem tot adevărul. Așteptăm concluziile săptămâna aceasta, după care vom lua o decizie”, a declarat Marcel Ciolacu, potrivit Hotnews.
Între timp, Sorin Luca, șeful Corpului de Control al Ministerului Sănătăţii, a demisionat, ca urmare a scandalului izbucnit în urma cazului deceselor suspecte de la Spitalul „Sfântul Pantelimon”.
„A considerat că e oportun să-şi dea demisia într-o astfel de situaţie”, a anunţat ministrul Alexandru Rafila, înaintea şedinţei de miercuri a Executivului.
Inspectorii Ministerului Sănătății, printre care chiar șeful demisionar al Corpului de control, nu au găsit nimic în neregulă la Spitalul Clinic de Urgență „Sfântul Pantelimon”.
Mai mult decât atât, în luna aprilie, au fost trimise trei controale administrative la această unitate medicală și toate au arătat că nu sunt probleme legate de morțile suspecte de la Secția de Anestezie și Terapie Intensivă (ATI).
În acest dosar sunt arestate preventiv două doctorițe de la secția ATI a spitalului. Ancheta a început în urma unui denunț formulat de Camelia Stămătoiu, director de îngrijiri în cadrul Spitalului Sf. Pantelimon.
Aceasta le-a declarat procurorilor că, la data de 10 aprilie, a fost sunată de o asistentă medicală, care a informat-o despre faptul că pe secția de ATI a spitalului, de joi (4 aprilie) până sâmbătă (6 aprilie), au murit în jur de 20 de pacienți,
Asistenta a susținut că medicii de gardă de pe această secție, cele două doctorițe aflate în arest preventiv, au redus cantitatea de noradrenalină la unii pacienți internați sau chiar au înlocuit medicamentul cu ser fiziologic.