Fotbal intern

Cortacero, de tot râsul la Dinamo! A lipsit de la ședința pe care o programase chiar el

11.01.2021 | 17:19
Cortacero de tot rasul la Dinamo A lipsit de la sedinta pe care o programase chiar el
ADVERTISEMENT

Pablo Cortacero s-a făcut din nou de râs la Dinamo, după ce a convocat o ședință la care a…lipsit. Acest episod i-a iritat și mai mult pe suporterii lui Dinamo, care s-au săturat de jocurile spaniolilor.

Acționarul majoritar al lui Dinamo este „dat dispărut” dinainte de Crăciun, Juan Camara fiind cel care a anunțat că a vorbit cu Pablo Cortacero în urmă cu câteva zile, iar acesta l-a asigurat din nou că banii vor veni în cele din urmă.

ADVERTISEMENT

Se pare că dacă nu va aduce cinci milioane de euro în conturile clubului până la data de 21 ianuarie, Pablo Cortacero va pierde acțiunile la Dinamo și puținii bani pe care i-a investit în club.

Pablo Cortacero a convocat la Dinamo o ședință la care nu s-a prezentat

Controversatul om de afaceri spaniol, propunea la finalul lunii decembrie, organizarea unei ședințe a Adunării Generală a Acționarilor, astăzi, însă aceasta nu a mai avut loc, după ce chiar Cortacero a fost cel care a absentat, scrie gsp.ro.

ADVERTISEMENT

La ședința Adunării Generale a Acționarilor de astăzi ar fi trebuit să se discute despre datoriile lui Dinamo și despre mărirea de capital promisă, însă Cortacero nu și-a făcut apariția în România și nici nu a trimis vreun reprezentant.

Ultima ședință a AGA a avut loc pe 21 decembrie, ultima oară când Cortacero a fost prezent în România și în urma căreia a trecut propunerea de mărire de capital cu cinci milioane de euro.

ADVERTISEMENT

Ședința nu s-a mai ținut în lipsa lui Pablo Cortacero

Ședința cerută chiar de Pablo Cortacero a fost anulată în lipsa acționarului majoritar, care trebuia să prezinte un plan de distribuire a plăților care trebuie făcute în urma măririi de capital: „Ședința nici nu mai avea rost să se țină în lipsa reprezentantului acționarului majoritar și, mai ales, dacă nu sunt bani, ce să planifici?! Subiectul era planificarea plăților din acele milioane de euro promise spre a fi investite în club. Și ce plăți se vor face din acea mărire de capital”, ar fi declarat oameni din clubul Dinamo, conform aceleiași surse.

Benel International, compania care ar fi cumpărat clubul Dinamo şi al cărei reprezentant este Pablo Cortacero, a intrat în faliment, conform anchetatorii.ro. Firma Benel International are sediul in Luxemburg, aşa cum FANATIK a anunţat în exclusivitate atunci când Pablo Cortacero a preluat-o pe Dinamo. Compania a fost înregistrată de Pablo Julian Ruiz de Peralta Casallo, un celebru avocat din Marbella, cunoscut pentru o serie de inginerii financiare.

ADVERTISEMENT

Din AGA fac parte Pablo Cortacero (sau cineva mandatat de el), Marius Bacria (din partea ACS FC Dinamo), Cornel Dinu (sau cineva mandatat de el, cum s-a întâmplat și data trecută), acționarul minoritar DDB (prin împuternicit).

ADVERTISEMENT