Fotbal intern

Cortacero vrea să recapete controlul la Dinamo. Fanii din DDB îl amenință: „Faptă cu iz penal”

22.01.2021 | 21:12
Cortacero vrea sa recapete controlul la Dinamo Fanii din DDB il ameninta Fapta cu iz penal
ADVERTISEMENT

Deși în teorie este finanțator, Pablo Cortacero aduce la Dinamo doar probleme. Spaniolul vrea să pună bețe în roate suporterilor care încearcă redresarea clubului și încearcă să anuleze toate deciziile recente ale Consiliului de Administrație.

Fanii din programul DDB dețin 20% dintre acțiunile clubului și s-au aliat cu ceilalți membri ai Consiliului de Administrație în încercarea de a-i îndepărta pe oamenii lui Cortacero, pe care îi suspectează că vor să falimenteze clubul.

ADVERTISEMENT

Dorin Șerdean este unul dintre aceștia. Deja fostul președinte executiv al lui Dinamo a fost dat afară de la club, însă Cortacero vrea să îl repună în funcție. Asta deși el însuși a fost revocat din rolul de președinte al C.A!

Cortacero vrea să recapete controlul la Dinamo. Tentativă de repunere în funcție a lui Șerdean, inclusiv în relația cu băncile!

La doar o zi după ce Dinamo anunța în mod oficial îndepărtarea din funcția de președinte executiv a lui Dorin Șerdean, Pablo Cortacero a emis o decizie prin care ardeleanul este repus în drepturi. În documentul semnat de spaniol și publicat de către Prosport, sunt menționate următoarele măsuri:

ADVERTISEMENT

1. Se revocă toate documentele semnate de domnul Eftimescu Constantin începând cu data de 27.11.2020 și până în prezent;

2. Se revocă decizia nr. 146/21.01.2021 semnată de domnul Eftimescu Constantin privind încetarea contractului de muncă al domnului Șerdean Pavel Dorin;

ADVERTISEMENT

3. Se confirmă domnul Șerdean Pavel Dorin în funcția de Președinte Executiv al societății Dinamo 1948 SA;

4. Se confirmă domnul Șerdean Pavel Dorin în calitate de reprezentant al societății Dinamo 1948 SA, în relația cu orice bancă, inclusiv First Bank, având drept de semnătură cu puteri depline și fiind împuternicit să opereze conturi bancare;

ADVERTISEMENT

5. Se confirmă domnul Șerdean Dorin în calitate de reprezentant al societății Dinamo 1948 SA, în relația cu Liga Profesionistă de Fotbal și Federația Română de Fotbal”.

În data de 21 ianuarie, atât clubul Dinamo cât și fanii din Peluza Cătălin Hîldan anunțau că în cadrul ședinței Consiliului de Administrație s-a votat îndepărtarea din rolul de președinte executiv al lui Dorin Șerdean. În comunicatul emis de club se arăta că Șerdean a fost prezent la ședința în cauză.

„Comisia de Disciplină din cadrul clubului nostru a constatat absențele nemotivate de la locul de muncă, în ultimele 30 de zile ale angajatului Dorin Șerdean și a hotarât desfacerea contractului încheiat anul trecut între cele două părți. La ședința organizată la sediul clubului a fost prezent și Dorin Șerdean”, se arăta în comunicat.

DDB contraatacă: „Faptă cu iz penal”

Prin documentele ajunse în spațiul public astăzi, Pablo Cortacero pare să reconfirme că se află într-o goană disperată de a falimenta clubul Dinamo și de a pune bețe în roate oricărei tentative de evitare a unui dezastru financiar. Printre măsurile luate de Consiliul de Administrație al clubului în ultimele săptămâni se numără inclusiv semnarea unor contracte noi de către unii jucători, ale căror salarii imense au fost reduse.

Remunerațiile vechi, încheiate de oamenii spaniolului, erau imense și riscau să ducă Dinamo în faliment. Dacă s-ar anula noile contracte negociate de DDB, situația ar redeveni una extrem de gravă în Ștefan cel Mare. Mai mult decât atât, în conturile clubului urmează să intre o sumă importantă de bani din partea deținătorului drepturilor TV.

Ultima dată când Dinamo a primit o tranșă semnificativă de bani de la sponsori, românii din club au dezvăluit că suma a fost împărțită preferențial de către spanioli! În aceste condiții, insistența ca Dorin Șerdean să aibă din nou controlul asupra relației cu băncile este cât se poate de suspectă.

Dar fanii din DDB reclamă alte aspecte ilegitime cu privire la demersul lui Cortacero. Aceștia se bazează pe deciziile luate de Consiliul de Administrație care i-a îndepărtat din funcții atât pe spaniol cât și pe Dorin Șerdean. Deși Cortacero a contestat în instanță aceste măsuri, decizia s-a amânat pentru data de 18 martie, astfel că măsurile rămân în vigoare!

„1. Nu există număr de înregristrare la club pe actul semnat de Pablo Cortacero.

2. S-a folosit ștampila societății, care se afla la Dorin Șerdean, deși acesta trebuia să o predea la club, în urma deciziei pe care acesta a acceptat-o și pentru care a semnat cu o zi în urmă.

3. Pablo Cortacero semnează ca și președinte al Consiliului de Administrație, deși a luat act că a fost înlătura din această funcție, dovadă fiind faptul că a contestat-o. Decizia rămâne valabilă și produce efecte până se stabilește altceva legal.

4. Nu se pot revoca acte semnate de altcineva anterior datei în care se cere revocarea lor.

5. O persoană (în speță Dorin Șerdean) nu poate fi confirmată într-o funcție a unei societăți dacă acelei persoane i-a fost desfăcut contractul de muncă anterior confirmării.

6. Nu poți să confirmi un reprezentant al societății pe o funcție fără un Consiliu de Administrație”, susțin reprezentanții DDB pentru sursa citată. Tot ei descriu acțiunea lui Cortacero drept „o faptă cu iz penal”.

ADVERTISEMENT