Scandal la Olimpiada de iarnă! Suspiciuni de corupţie cu privire la atribuirea organizării

Vicentiu Dinescu   
in Sporturi
10/04/2018, 14:17
Scandal la Olimpiada de iarnă! Suspiciuni de corupţie cu privire la atribuirea organizării

Învingând oraşele Munchen şi Annecy (Franţa), Pyeongchang a reuşit să obţină organizarea Jocurilor Olimpice în 2011, după două eşecuri înregistrate pentru competiţiile din 2010 (Vancouver) şi 2014 (Soci).

Conform portalului Francs Jeux, citat de Le Figaro, în centrul afacerii de corupţie ar fi compania Samsung, iar ancheta autorităţilor sud-coreene asupra fostului preşedinte al ţării Lee Myung-bak, condamnat pentru corupţie, ar fi scos la iveală o listă cu 27 de membri CIO care ar fi acceptat să voteze pentru Pyeongachang în schimbul unor contracte de marketing sau acorduri de colaborare cu ”gigantul” electronicelor, partener al CIO în cadrul programului TOP.

Scandaluri de corupţie sunt şi la JO de vară din 2016 şi 2020

”Afacerea” ar fi fost pusă la cale de Lee Kun-hee, preşedintele Samsung, şi Papa Massata Diack, fiul lui Lamine Diack, fost preşedinte al IAAF, federaţia internaţională de atletism. Senegalezii Papa Massata şi Lamine Diack sunt acuzaţi de corupţie şi în legătură cu atribuirea JO de vară din 2016 (Rio de Janeiro) şi 2020 (Tokyo).

Ştirea MOMENTULUI

La 16 ani după moartea lui Cristi Neamțu, Șuleap rupe tăcerea: “Este drama vieții mele”

Orice informatie si/sau declaratie preluata din acest material se face numai cu citarea sursei FANATIK.RO si, obligatoriu, cu LINK ACTIV catre prezentul material. In caz contrar, persoanele fizice si/sau juridice care incalca drepturile de autor ale FANATIK.RO, prevazute si protejate de Legea nr.8/1996, privind dreptul de autor si drepturile conexe, sunt direct raspunzatoare legal pentru orice prejudiciu astfel cauzat.

Închide ×