Sport

Corvinul Hunedoara și-a ales stadionul pe care va juca în cupele europene. Nu va evolua la Sfântu Gheorghe

Corvinul Hunedoara va evolua în cupele europene după ce a câștigat Cupa României Betano, iar conducătorii clubului au anunțat stadionul pe care vor juca meciurile de acasă.
05.06.2024 | 19:22
Corvinul Hunedoara sia ales stadionul pe care va juca in cupele europene Nu va evolua la Sfantu Gheorghe
Corvinul Hunedoara va evolua în cupele europene după ce a câștigat Cupa României Betano, iar conducătorii clubului au anunțat stadionul pe care vor juca meciurile de acasă. Sursă foto: Razvan Pasarica/SPORT PICTURES
ADVERTISEMENT

Într-o prima fază s-a vehiculat faptul că formația din Liga 2 va evolua la Sfântu Gheorghe. Chiar președintele Dan Colesniuc a vorbit despre invitația primită din partea oficialilor de la Sepsi pentru a juca pe arena lor.

Corvinul Hunedoara va juca în cupele europene pe stadionul din Sibiu

După ce a primit acceptul UEFA de a juca în cupele europene, directorul sportiv al clubului Corvinul Hunedoara, Anton Heleșteanu, a dezvăluit faptul că stadionul ales pentru partidele internaționale este Municipal din Sibiu.

ADVERTISEMENT

”Cred că cel mai important lucru care trebuie menționat acum pleacă de la inițiativa comunității locale, pe care am văzut-o propagată în spațiul public, și care se referă la dorința de a evolua în cupele europene pe o arenă cât mai apropiată de localitatea noastră, de preferință la Sibiu.

Nu în ultimul rând, și dorința jucătorilor și staff-ului a fost în concordanță cu cea a hunedorenilor, ținând cont că pe această arenă s-a obținut cea mai importantă performanță din istoria de peste 100 de ani a fotbalului din Hunedoara. Pe cale de consecință, am acționat în două direcții, concomitent.

ADVERTISEMENT

Am făcut toate diligențele necesare pe lângă Federația Română de Fotbal, Departamentul Internațional, pentru a putea certifica UEFA, în timp util, arena din Sibiu. Pe de altă parte, ne-am adresat domnului primar, Dan Bobouțanu, cu rugămintea de a intermedia obținerea acceptului din partea Consiliului Local, Sibiu, ținând cont de faptul că stadionul Municipal se află în subordinea acestei entități”, a precizat Heleșteanu, pe pagina de Facebook a grupării hunedorene.

Mulțumiri pentru oficialii lui Sepsi

”Astăzi, în momentul când stăm de vorbă, ambele direcții au convers, în sensul în care putem anunța toată suflarea corvinistă că toate jocurile din competițiile continentale se vor disputa pe arena Municipal din Sibiu!

ADVERTISEMENT

Da, este adevărat. Clubul Sepsi ne-a ajutat foarte mult, într-un timp, de asemenea, foarte scurt în demersul pe care l-am făcut pe lângă Federația Română de Fotbal de a obține Licența UEFA, prin procedură extraordinară.

Clubul nostru își manifestă gratitudinea pentru ajutorul necondiționat oferit de clubul din Sfântu Gheorghe, până la urmă, unei echipe care reprezintă fotbalul românesc în a doua cea mai importantă competiție europeană.

ADVERTISEMENT

Drept urmare, le mulțumim public clubului Sepsi OSK și domnilor Dioszegi Laszlo, Kertesz David și bunului meu prieten Hadnagy Attila și le dorim multă baftă în viitor”, a mai spus Anton Heleșteanu.

Corvinul e la a doua aventură europeană

În urmă cu 3 săptămâni, Corvinul Hunedoara a reușit cea mai mare performanță din istoria clubului, câștigând Cupa României Betano după lovituri de departajare în fața Oțelului Galați, într-o finală desfășurată pe stadionul Municipal din Sibiu.

În urma acestui succes, trupa lui Florin Maxim va evolua în turul 1 preliminar din Europa League și are asigurate 4 meciuri în cupele europene. Hunedorenii nu vor fi cap de serie la tragerea la sorți și pot da peste adversari tari.

Corvinul va juca pentru a doua oară în istorie în cupele europene, debutul fiind înregistrat în 1982. Atunci a trecut în primul tur din Cupa UEFA de austriecii de la Grazer AK, pentru a fi eliminată apoi de FK Sarajevo, reprezentanta Iugoslaviei.

ADVERTISEMENT