Sport

Corvinul Hunedoara vrea al doilea trofeu din istorie în decurs de 2 luni: „Noi față de FCSB avem foame de trofee”

Corvinul vrea să câștige Supercupa în fața FCSB-ului. Informații despre echipă, prima jucătorilor și numărul de fani hunedoreni care vor fi în Ghencea.
04.07.2024 | 13:35
Corvinul Hunedoara vrea al doilea trofeu din istorie in decurs de 2 luni Noi fata de FCSB avem foame de trofee
Corvinul Hunedoara se luptă în premieră pentru câștigarea Supercupei României. Sursă foto: sportpictures.eu
ADVERTISEMENT

Corvinul Hunedoara e în fața unei noi performanțe istorice înainte de Supercupa României împotriva FCSB-ului. Anton Heleșteanu, directorul sportiv al ardelenilor, a oferit un interviu pentru FANATIK în care a făcut dezvăluiri importante.

Corvinul Hunedoara vrea să producă prima mare surpriză a sezonului în Supercupa României: „Putem să facem față”

Corvinul Hunedoara poate scrie o nouă pagină importantă din istoria clubului și a fotbalului românesc la Supercupa României împotriva FCSB-ului, pe stadionul Ghencea, unde ardelenii vor avea parte de susținerea galeriei Stelei. Anton Heleșteanu a vorbit pe larg în FANATIK despre acest meci.

ADVERTISEMENT

Domnule Heleșteanu, un nou moment istoric pentru Corvinul…

– Categoric. E o premieră prezența în Supercupa României și sperăm să mai aducem satisfacție încă o dată suporterilor noștri din Huneadoara și nu numai. Pentru că echipa asta e iubită peste tot în țară. Vrem să menținem și să sporim capitalul de simpatie și vom juca fotbalul și în seara asta.

Anton Heleșteanu: „Aveam nevoie de un lot mai mare. Am adus un plus de valoare și calitate”

Cum vi se pare echipa după ultimele transferuri? 

– E clar că aveam nevoie de un lot mai mare. În sezonul trecut, lotul Corvinului a fost unul subdimensionat. Acum e o normalitate. Am adus și un plus de valoare și calitate lotului. Cred că sunt întrunite premisele să facem față împotriva FCSB-ului și în cele minim patru meciuri care ne așteaptă în cupele europene. Și eu cred că putem să depășim acest număr de jocuri.

ADVERTISEMENT

Este meciul cu FCSB adevăratul test pentru Corvinul? Aici se va vedea nivelul echipei în perspectiva meciurilor din cupele europene? 

– Este în primul rând un trofeu și antrenorul FCSB-ului și-a început discursul tot așa. Îmi place cum ați formulat întrebarea și cu siguranță este o provocare acest meci. Diferența față de FCSB e că noi suntem un club cu foame de performanță și de trofee. Pentru noi acest trofeu este mai important ca orice și prin prisma faptului că jucăm pentru prima oară în istorie cu Supercupa României pe masă.

ADVERTISEMENT

Anton Heleșteanu: „Vom avea parte de o susținere pe măsură. Și din partea celor de la CSA Steaua”

Corvinul va fi susținută pe Ghencea de Peluza Sud Steaua. Vor fi în jur de 20.000 de fani pe Ghencea?

– Chiar acum ne-am întors de la ședința tehnică de organizare. Ați anticipat bine legat de numărul de suporteri. Corvinul e o echipă simpatizată și se pare că și la nivelul Bucureștiului are foarte mulți simpatizanți. E cert că vom avea o susținere pe măsură, probabil că și din partea celor de la CSA Steaua. Nu vreau însă să intru în alte discuții și speculații pentru că nu este treaba Corvinului să discute despre marea polemică a fotbalului românesc: Steaua sau FCSB.

ADVERTISEMENT

Câți fani va avea Corvinul în Ghencea la Supercupa României? 

– De la Hunedoara au plecat în mod organizat 12 autocare, adică 600 de suporteri. Lor li se vor adăuga și nucleul galeriei Corvinului și suporterii celor de la CSA Steaua. Cred că vor fi în jur de 2.000-2.500 de hunedoreni la meci, ținând cont că mai sunt oameni care și-au luat bilete și la tribuna a întâi și a doua, unde mai avem sectorul E108 dinspre Peluza Sud.

Corvinul Hunedoara nu se lasă păcălită: „FCSB are un lot în care nu se disting titularii de rezerve”

Cât va conta că FCSB nu va avea jucătorii de la echipa națională? 

– Absolut deloc! În primul rând nu știm sigur dacă vor fi sau nu. Eu paznici de noapte morți ziua am văzut mulți! Nu va conta oricum. La momentul de față, FCSB-ul are un lot în care nu se disting titularii de rezerve. E un lot valoric perfect echilibrat și atunci noi considerăm că orice jucător al lor poate juca la orice club din prima ligă și nu este un avantaj. Ba chiar considerăm că jucătorii care îi înlocuiesc pe cei de la echipa națională vor avea o dorință și mai mare să demonstreze că îi pot înlocui pe cei absenți.

Ce primă au jucătorii pentru câștigarea Supercupa României?

– Eu nu o să vorbesc niciodată de așa ceva. Cert este că vor avea o primă de joc. Nu vreau să spun că se apropie sau nu de suma primită pentru câștigarea Cupei României.

Corvinul Hunedoara a rămas fără președinte înainte de Supercupa României

Domnul Dan Colesniuc a decis să renunțe la funcția de președinte. A revenit în funcție Sorin Cimpoca…

– Noi îi urăm pe această cale o pensie liniștită, îi mulțumim pentru aportul pe care l-a adus la dezvoltarea clubului. Mai departe e hotărârea domniei sale și a Consiliului de Administrație. Sorin Cimpoca a avut o problemă gravă de sănătate chiar înainte de barajul de promovare în Liga 2. A suferit un preinfarct chiar înainte de deplasarea la Unirea Ungheni din prima manșă a turului doi. Ne bucurăm din suflet că starea de sănătate îi permite să lucreze 100% alături de noi.

Pentru că el a rămas aproape de Corvinul în ultimul an. A fost într-o situație limită și încă urmează un tratament. Sperăm să continuăm lucrurile bune care s-au întâmplat. Nimeni nu e de neînlocuit la Corvinul, singurii despre care putem spune că sunt ușor detașați față de cei restul grupului sunt Dan Bobouțanu, primarul Hunedoarei și inițatorul proiectului, antrenorul Florin Maxim și Bogdan Apostu care a adus toți jucătorii. Acesta este trinomul care nu poate fi înlocuit. Vă rog să mă credeți.

Știu că mai căutați un atacant și un fundaș central. Vor mai fi transferuri? 

– Foarte corect cum ați afirmat. Atâta timp cât fereastra de transferuri este deschisă noi intenționăm în continuare să mai aducem unu sau doi jucători pe pozițiile pe care le-ați menționat. E clar că avem o lipsă de experiență și nu suntem atât de naivi încât să nu acoperim frontul principal, adică Liga 2.

Suntem apți să facem față contra FCSB-ului și în cupele europene, dar în același timp ne așteaptă un campionat în care numărul de echipe s-a mărit la 22 și e evident că avem încă nevoie de jucători. Suntem în căutare, dar nu ne aruncăm la prima strigare. Perioada de transferuri e deschisă până în luna septembrie.

Corvinul Hunedoara poate câștiga al doilea trofeu din istorie: „Ar fi încununarea unei sezon de vis, de povestit la nepoți”

Ce ar însemna pentru Corvinul la o lună și jumătate distanță de la câștigarea Cupei României să cucerească și Supercupa României? 

– Ar fi încununarea unei sezon de vis, de povestit la nepoți. Nu e cazul să folosesc un limbaj de lemn și să spun că ar fi o confirmare. Nu e cazul Corvinului pentru că noi nu suntem o echipă de Liga 1 sau obișnuită cu aerul european. I-aș jigni pe jucători dacă aș spune că e o confirmare. Discutăm de un vis, de ceva ce nimeni nu cred că ar fi anticipat.

Eu mă feresc de obicei să folosesc termenul istorie pentru că ea se scrie pe cu totul alte coordonate, nu în fotbal. Dar cred că pentru Hunedoara să câștigi consecutiv două trofee ar fi ceva unic pentru o echipă de Liga 2. Avem încredere că avem armele necesare și putem să ne îndeplinim acest vis de a pune două trofee în vitrina clubului.

  • 2 trofee în decurs de mai puțin de 2 luni poate cuceri Corvinul Hunedoara, o performanță unică pentru un club de Liga 2
ADVERTISEMENT
7,50 este cota oferită de BETANO pentru pronosticul „2 solist” în meciul FCSB - Corvinul Hunedoara