Sport

Corvinul intră în istoria fotbalului alături de Wisla Cracovia! Singurele echipe din liga a doua calificate în Europa League

Corvinul Hunedoara e a doua echipă din Europa care participă în Europa League din Liga 2. Wisla Cracovia e singura care a mai reușit această performanță
16.05.2024 | 01:12
Corvinul intra in istoria fotbalului alaturi de Wisla Cracovia Singurele echipe din liga a doua calificate in Europa League
Corvinul Hunedoara și Wisla Cracovia sunt singurele echipe din Liga 2 care vor participa în cupele europene, o premieră. Sursă foto: colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Corvinul Hunedoara a reușit cea mai mare performanță din istoria clubului. Ardelenii au câștigat Cupa și pot să fie prima echipă din istoria României care să participe în cupele europene din Liga 2.

Corvinul Hunedoara și Wisla Cracovia, singurele echipe venite din liga a doua care merg în Europa League

Corvinul a câștigat Cupa României Betano în fața lui Oțelul Galați, iar hunedorenii au intrat definitiv în istoria fotbalului românesc, dar și european. Sunt doar a doua echipă din Liga 2 care ar putea participa în Europa League, dacă vor primi licența europeană din partea UEFA.

ADVERTISEMENT

Ardelenii le calcă pe urme celor de la Wisla Cracovia. Polonezii tocmai au reușit să câștige Cupa Poloniei, deși se află în liga secundă, după o finală câștigată în 120 de minute în fața lui Pogon Szczecin cu scorul de 2-1. Wisla a egalat în minutul 93 și a trimis meciul în prelungiri.

Pe lângă trofeu, banii puși în joc și posibilitatea de a juca cu FCSB pentru un alt trofeu, Supercupa României, Corvinul va intra și în istoria fotbalului european în urma acestei performanțe, alături de Wisla Cracovia.

ADVERTISEMENT

Corvinul Hunedoara, recompensă pe măsură pentru câștigarea Cupei României: „O primă uriașă”

Primarul orașului Hunedoara, Dan Bobouțanu, le-a promis jucătorilor de la Corvinul o primă istorică pentru câștigarea Cupei României Betano: „Au o primă foarte, foarte mare. Nu pot să vă spun cât. (n.r. 10.000 de euro?) Ceva de genul.

Nu îmi dau seama dacă aș face bine sau nu dacă aș spune, dar ceva de genul. Vor avea o primă ceva de genul acesta, da. Sunt absolut convins că putem face surpriza”.

ADVERTISEMENT

Strategia e însă deja pusă la cale: „Este un plan pregătit de 3 luni. S-a și concluzionat pentru viitorul campionat, mai ales că vom avea drept de promovare. Lotul de jucători e deja gândit pentru campionatul viitor și s-a luat în calcul și participarea în cupele europene. Se lucrează deja la asta”, a spus edilul care se ocupă de destinele echipei.

Bogdan Apostu a vorbit și el despre acest aspect și ce se va întâmpla dacă echipa va reuși să câștige Cupa României Betano: „E o primă specială pentru un meci special. Nici nu poate fi altfel. E un meci istoric. Eu cred că nicio echipă din Liga 2 nu va mai reuși să câștige Cupa României în următorii 25 de ani în actualul format. E o primă foarte mare, e adevărat. 

ADVERTISEMENT

Sunt deja multe oferte pentru unii jucători. Vom avea altă abordare dacă vom evolua în cupele europene. E alt buget, alt tip de pregătire și calendar”, a mai spus impresarul pentru FANATIK.

ADVERTISEMENT
Tags: