News

Cosette Chichirău: “Iașiul are nevoie de alegeri anticipate, merită o gură de aer proaspătă”. Ce spune despre actualul primar și președintele consiliului județean

Cosette Chichirău, deputat de Iași din partea USR-PLUS, a comentat situația politică de la Iași: "Iașiul are nevoie de alegeri anticipate, merită o gură de aer proaspătă".
28.04.2021 | 22:04
Cosette Chichirau Iasiul are nevoie de alegeri anticipate merita o gura de aer proaspata Ce spune despre actualul primar si presedintele consiliului judetean
ADVERTISEMENT

Cosette Chichirău, deputat de Iași din partea USR-PLUS, a comentat situația politică de la Iași, Costel Alexe, președintele Consiliului Județean Iași, fiind plasat sub control judiciar, iar Mihai Chirica, edilul Iașiului, fiind inculpat într-un dosar instrumentat de DIICOT, declarând: “Iașiul are nevoie de alegeri anticipate, merită o gură de aer proaspătă”.

Alexe s-a autosuspendat din funcția deținută în PNL Iași, odată cu anunțul că este inculpat într-un dosar instrumentat de DNA.

ADVERTISEMENT

Mihai Chirica, primarul municipiului Iași, este inculpat într-un dosar instrumentat de către DIICOT, alături de city-managerul orașului, dar și alte persoane.

Cosette Chichirău: “Iașiul are nevoie de alegeri anticipate, merită o gură de aer proaspătă”

“Nu este vorba de prezumția de nevinovăție, este vorba despre folosirea unei funcții publice pentru a te apăra.

ADVERTISEMENT

Domnul Chirica are acces la documente și oameni, poate șterge urme. În toată lumea civilizată, când există o suspiciune, nu începerea urmăririi penale, oamenii își dau demisia și văd ei mai târziu. 

Avem deja începerea urmăririi penale, procurorii au strâns deja niște dovezi, de aceea este foarte important ca Costel Alexe și Mihai Chirica să își dea demisia, altfel își pot acoperi niște urme. Este nevoie de alegeri anticipate parțiale, acești oameni nu mai pot rămâne acolo.

ADVERTISEMENT

În momentul votului pe buget, domnul Chirica era inculpat într-un alt dosar. Nu contează culoarea politică, poate fi roșu, galben sau albastru, când începe urmărirea penală, pleci din funcția publică, nu e vorba de o plângere pe care ți-o poate face cineva.

Eu i-am cerut domnului Orban să se delimiteze de acești oameni, mâine va fi o ședință în birourile naționale reunite USR-PLUS, partidul din care fac eu parte trebuie să facă o asemenea cerere, iar domnul Ludovic Orban să reacționeze.

ADVERTISEMENT

Eu am speranța că se va discuta luni în coaliție, eu cer demiterea celor doi, dar va fi o decizie mai sus, la nivelul partidului și a coaliției.

De ce ar fi o criză? Țara asta nu stă în doi oameni, sunt niște oameni care au niște probleme, municipiul Iași și județul Iași merită o gură de aer, nu putem aștepta după niște oameni care au probleme cu justiția”, a declarat Cosette Chichirău la TVR1.

ADVERTISEMENT
Tags: