News

Coșmar pentru o româncă din Spania. A fost arestată din cauza unei ”erori de computer”

O româncă stabilită în Granada trăiește un adevărat coșmar. Aceasta a fost arestată și reținută timp de mai multe zile din cauza unei ”erori de computer”.
27.12.2022 | 10:14
Cosmar pentru o romanca din Spania A fost arestata din cauza unei erori de computer
De ce a fost arestată românca din Spania. Explicația autorităților iberice. Sursa foto: ziarulromanesc.es / colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

În urmă cu 20 de ani, Mirela Stoian, o femeie din România, s-a stabilit în Spania. Ea locuiește aici alături de fiica ei, de 15 ani, și lucrează la un bar.

De ce a fost arestată românca din Spania. Explicația autorităților iberice

Viața româncei a fost una foarte liniștită până de curând, când a fost nevoită să treacă printr-o situație extrem de neplăcută.

ADVERTISEMENT

Problemele au început pentru Mirela în luna august. Românca de 38 de ani s-a deplasat la sediul Gărzii Civile din Almunecar (în zona Granada) pentru a denunţa furtul motocicletei sale.

În loc să primească ajutorul oamenilor legii iberici, femeia a fost reținută. În mod ciudat, pe numele ei exista un ordin de percheziție și arestare.

ADVERTISEMENT

Polițiștii spanioli i-au explicat ce acuzații i se aduc. Ei spuneau că Mirela ar fi profitat de un permis de ieșire din închisoarea din Palma de Mallorca pentru a fugi.

Șocată de acest episod, românca a negat că este vorba despre ea. Avocata femeii, Mercedes Fernandez, a confirmat că documentele conțineau datele personale ale clientei ei (număr de afiliere, NIF, naționalitate, părinți…), scrie publicația ziarulromanesc.es.

ADVERTISEMENT

În ciuda acestui aspect, femeia din România arestată din greșeală în Spania continua să explice că este o greșeală. La cererea ei, au fost verificate datele Tribunalului Penal din Palma de Mallorca, care emisese ordinul de ”busca y captura”.

Avocata Fernandez a reușit să ia legătura cu apărătorul legal care a asistat în trecut femeia căutată de poliție. Au fost comparate datele și s-a constatat că este o eroare. În realitate, nu era vorba despre aceeași Mirela Stoian pe care intenționau să o bage în închisoare, scrie sursa sursa citată.

ADVERTISEMENT

Judecătorii și-au cerut scuze în fața româncei. Femeia traversează însă un moment greu din punct de vedere psihologic

Într-un final, problemele ”penale” ale româncei au dispărut. Revendicarea Mirelei a fost soluționată. Magistrații chiar și-au prezentat scuze față de situația grea cauzată.

Judecătorul din Palma și-a cerut scuze și a atribuit-o unei erori de computer”, spune avocatul Fernandez. ”A trebuit să fie verificată înregistrarea procesului pentru a verifica că inculpata Mirela nu semăna în niciun fel cu clienta mea”, mai spune aceasta.

În ceea ce o privește pe Mirela Stoian, aceasta recunoaște că încă traversează ”un coșmar”. Ea a solicitat ajutor psihologic pentru a depăși situația.

ADVERTISEMENT
Tags: