News

Coșmar pentru șoferi: circulația pe Valea Oltului, închisă timp de o lună. Care este motivul

Se anunță o perioadă de coșmar pentru șoferii din România, după ce autoritățile au anunțat că circulația pe Valea Oltului se închide timp de o lună.
03.07.2024 | 15:22
Cosmar pentru soferi circulatia pe Valea Oltului inchisa timp de o luna Care este motivul
Circulația pe Valea Oltului, închisă în plin sezon al concediilor pentru o lună. Anunțul ministrului Sorin Grindeanu. Sursa foto: Facebook / Trafic Valea Oltului
ADVERTISEMENT

În plin sezon al vacanțelor și al concediilor, șoferii din România primesc o veste cruntă: circulația pe Valea Oltului va fi închisă timp de o lună. Care este motivul din spatele acestei decizii luate de autorități.

Circulația pe Valea Oltului, închisă în plin sezon al concediilor pentru o lună. Anunțul ministrului Sorin Grindeanu

În ultimele zile, în spațiul public a apărut zvonul că CNAIR ar discuta despre închiderea circulației pe Valea Oltului, în următoarea lună, începând din data de 8 iulie. Această informație a fost publicată inițial de Marian Răduinea, fost polițist sibian, pe Facebook.

ADVERTISEMENT

La nici 24 de ore de la postarea fostului cadru MAI, ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, a ieșit public și a anunțat că, într-adevăr, Valea Oltului se va închide timp de o lună. De notat că circulația va fi oprită doar pe parcursul zilei.

Oficialul Guvernului a explicat și care sunt motivele din spatele acestei decizii. Astfel, se pare că în perioada 8 iulie – 9 august în zonă se vor efectua lucrări de defrișare necesare la construcția autostrăzii Sibiu – Pitești.

ADVERTISEMENT

”Știţi că avem acest lot 2 de pe Sibiu – Piteşti, care implică defrişări. Acestea au fost aprobate. Aceste lucruri trebuie făcute dacă vrem să facem această autostradă. Dacă vrem să nu o facem, nu închidem DN7. Cert este că, în acest moment, aceste lucrări nu pot fi făcute sub trafic. Asta ar pune în pericol siguranţa traficului, ar pune în pericol viaţa celor care circulă pe DN7 – şi asta nu şi-o poate asuma nimeni.

De aceea, în această lună, din 8 iulie până în 9 august, vor fi făcute aceste lucrări absolut necesare pentru a realiza autostrada Sibiu-Piteşti. Sigur, mă aştept la cunoscători care vor critica acest lucru. Nu există altă variantă.

ADVERTISEMENT

Am încercat să găsim variante. Vorbim de înălţimi foarte mari, care ajung până la 70 de metri, unde trebuie tăiaţi aceşti arbori care riscă în mare măsură să ajungă pe carosabil şi să pună în pericol siguranţa circulaţiei.

Repet, vrem autostradă, trebuie să facem aceste lucrări! Există şi cealaltă variantă, pe care cred că orice om cu scaun la cap nu şi-o doreşte“, a explicat Grindeanu.

ADVERTISEMENT

Autoritățile caută rute alternative

Ministrul Grindeanu a spus că nu a putut fi găsită altă variantă și că CNAIR va anunța care sunt rutele alternative pentru șoferi. Neoficial, se pare că traficul va fi deviat către DN 1.

”În această lună, colegii mei de la CNAIR, împreună cu Poliţa Română, vor transmite rutele alternative, astfel încât, pe perioada zilei, să avem asigurate aceste rute alternative, circulaţia fiind închisă pe perioada zilei.

Eu cred că e singura soluţie. Am cerut companiei care desfăşoară acele lucrări să aibă mobilizare mare, astfel încât să le finalizeze în această lună şi să ne folosim de aceste 30 – 31 de zile la maxim. Dacă tot închidem circulaţia, trebuie să folosim la maxim aceste zile şi să avem un progres major pe acel tronson“, a mai explicat şeful de la Transporturi.

ADVERTISEMENT
„Cutremur” la Universitatea Craiova » Mitriță i-a înjurat pe secunzii lui Gâlcă, iar...
„Cutremur” la Universitatea Craiova » Mitriță i-a înjurat pe secunzii lui Gâlcă, iar antrenorul principal a ripostat!
Cât mai rămâne Domul de foc deasupra Europei. Căldura infernală bate record după...
Cât mai rămâne Domul de foc deasupra Europei. Căldura infernală bate record după record
EXCLUSIV Antena 1 l-a “îngropat” în bani pe Ianis Hagi și i-a plătit...
EXCLUSIV Antena 1 l-a “îngropat” în bani pe Ianis Hagi și i-a plătit fotbalistului cea mai mare sumă din istoria televiziunii! . Fiul Regelui s-a îmbogățit peste noapte
Românii din diaspora au trimis 6,5 miliarde de euro în ţară în 2023....
Românii din diaspora au trimis 6,5 miliarde de euro în ţară în 2023. Din ce stat vin cei mai mulţi bani
Andrei Burcă s-a căsătorit! Cât de frumoasă este şi cu ce se ocupă...
Andrei Burcă s-a căsătorit! Cât de frumoasă este şi cu ce se ocupă soţia fundaşului naţionalei
Vestea la care nimeni nu se aștepta! Sportivul a anunțat că are o...
Vestea la care nimeni nu se aștepta! Sportivul a anunțat că are o relație cu un bărbat! 'Cel mai frumos lucru în viață e să ai alături partenerul potrivit'
RĂSTURNARE de SITUAȚIE în ASASINATUL lui TRUMP! S-a aflat ACUM!
RĂSTURNARE de SITUAȚIE în ASASINATUL lui TRUMP! S-a aflat ACUM!
EXCLUSIV Cât a mers darul la nunta lui Ianis Hagi. Detalii neștiute despre...
EXCLUSIV Cât a mers darul la nunta lui Ianis Hagi. Detalii neștiute despre petrecerea anului
Documentul de care depinde plata a sute de mii de pensii. Trebuie depus...
Documentul de care depinde plata a sute de mii de pensii. Trebuie depus de urgență
Romina Gingașu a pus ochii pe Piero Ferrari de la început și nu...
Romina Gingașu a pus ochii pe Piero Ferrari de la început și nu s-a lăsat până nu a luat-o de soție. Diferența de 45 de ani nu a contat. ''Îl invitam peste tot, dar mă refuza''
Prima zi a noului Parlament European. Șoșoacă, „virusul suveranist”, insistă să fie văzută....
Prima zi a noului Parlament European. Șoșoacă, „virusul suveranist”, insistă să fie văzută. Românii, prinși între negocierile pentru funcții și excentricitatea moștenită de acasă
Generalul dac care a salvat Roma si Bizanțul! Puțini români își mai amintesc...
Generalul dac care a salvat Roma si Bizanțul! Puțini români își mai amintesc astăzi despre el