Fotbal intern

Cetățeanul asiatic agresat de fanii Rapidului oferă primele dezvăluiri: „Nimeni nu a încercat să îmi ia apărarea. Dacă erau oameni normali la cap…”

29.02.2020 | 17:47
Cetateanul asiatic agresat de fanii Rapidului ofera primele dezvaluiri Nimeni nu a incercat sa imi ia apararea Daca erau oameni normali la cap
ADVERTISEMENT

Suporterii Rapidului ar fi agresat un tânăr asiatic, în drum spre meciul Rapid – Turris Turnu Măgurele. Incidentul s-ar produs în metrou și motivul este reprezentat de „teama” suporterilor de infectarea cu coronavirus.


UPDATE, 29 februarie, ora 17:55/ Cetățeanul asiatic agresat de fanii clubului Rapid în metrou a oferit o primă reacție după evenimentul neplăcut în care a fost implicat acum patru zile.

ADVERTISEMENT

Am luat metroul de la stația Aviatorilor, la ora 16:50. Când am intrat în metrou, cinci fani ai Rapidului s-au uitat la mine, au început să râdă și au spus ‘coronavirus’. Au zis asta de patru ori.

Am încercat să-i ignor. M-am ridicat și m-am dus mai departe de ei. Nimeni nu a încercat să mă salveze sau să-mi ia apărarea. Au început să strige tot mai tare, moment în care m-am dus și le-am zis: ‘Sunt din Coreea de Sud, nici n-am plecat în China. Ați înnebunit? Ăsta e rasism’.

ADVERTISEMENT

După ce am spus asta, replica lor a fost ‘Du-te la țara în țara ta, virusule’. Este absurd ce s-a întâmplat. Dacă erau oameni normali la cap, ar fi putut să își ceară scuze. După toate astea, când metroul a ajuns la stația Aurel Vlaicu, am coborât.

După toată această situație, am trimis un mesaj către cei de la Rapid, dar am fost ignorat complet. Așteptam doar niște scuze. Mi-au zis să mă duc la poliție și atât”, a declarat bărbatul, conform Sport.ro

ADVERTISEMENT

UPDATE, 27 februarie / ora 17:00.  Fanii Rapidului au reacţionat pe Facebook după ce au fost acuzaţi că au dat jos un asiatic din metrou după meciul pe care formaţia lor l-a jucat în Liga 2 cu Turris Turnu Măgurele:

“DESPRE CAZUL ASIATICULUI “BĂTUT” ÎN METROU DE CÂȚIVA SUPORTERI AI RAPIDULUI!

În atenția tuturor, dar mai ales a rapidiştilor! Recent a apărut o ştire precum că “suporterii Rapidului l-ar fi batut” pe un individ asiatic în metrou pentru că ar fi avut Coronavirus. TOTAL FALS! MINCIUNI DE PRESĂ! Da, a existat un conflict între câtiva suporteri şi acest individ, dar din cu totul alte motive. Câțiva băieți care se întorceau de la meci se aflau în metrou, aceştia cântau şi adresau “înjurăturile specifice rivalelor” aici apare în poveste asiaticul nostru care s-a arătat indignat şi a început să aibă o atitudine ostilă şi a adresat vorbe urâte rapidiştilor din metrou. Evident baieții au ripostat, i-au adresat cateva înjurături si i-au spus “Du-te bă în China ta la Coronavirus” nimic mai mult! El s-a dat singur jos la următoare stație de metrou. A SE ÎNTELEGE că acest conflict nu avut nici cea mai mică legătura cu faptul că acel individ era asiatic..ci pentru că s-a arătat indignat de cântecele suporterilor! NU CREDEȚI manipularea ieftină a presei!”

ADVERTISEMENT


Tânărul asiatic ar fi fost da jos din metrou, „lovit și scuipat” de către galeria Rapidului.

Rapidiștii ar fi agresat un tânăr asiatic, de teama coronavirus, anunță Mediafax. Conform sursei citate, ultrașii l-au acuzat pe acesta că e vinovat de răspândirea viruslui care a creat isterie în toată lumea.

„L-au bruscat, l-au împins, iar unii l-au și scuipat înainte să-l dea jos din metrou. Era un tânăr cu origini asiatice, care a fost dat afară din metrou la stația Aurel Vlaicu”, a descris scena un martor la eveniment.

Suporterii Rapidului au produs incidente și în timpul meciului dintre Rapid și Turris, încheiat la egalitate, scor 0-0.

Coronavirus a creat isterie în întreaga lume

Coronavirus nu a ajuns momentan în România, însă în țările vecine autoritățile sunt în stare de alertă, iar populația este panicată.

În Ucraina, zeci de persoane s-au războit cu jandarmii după ce un autocar în care erau transportați 60 de cetățeni infectați cu virusul din Wuhan a fost atacat de sătenii din Novi Sanjarî.

Oamenii și-au motivat gestul prin lipsa de implicare a autorităților centrale, care nu ar face față unei eventuale epidemii cu coronavirus.

Aceeași reacție ostilă au avut-o și doi primari din Franța, înainte de Lyon – Juventus. Aceștia au semnat o scrisoare comună, adresată autorităților statale, prin care cer oprirea la graniță a fanilor lui Juventus Torino, pe motiv că în Italia epidemia de coronavirus nu poate fi stăvilită.

În prezent există 81.263 de cazuri confirmate de oameni infectați cu coronavirus. în timp ce 2770 de persoane au murit. În Italia există 374 de cazuri, însă cifra crește cu aproximativ 50 de persoane pe zi.

  • 8745 de oameni sunt în stare critică din cauza coronavirus
ADVERTISEMENT