News

Coșmar pentru zeci de turiști români, rămași blocați în Turcia. Ce soluții au să se întoarcă acasă

Zeci de turiși români aflați în concediu în Turcia s-au trezit că nu mai au cu ce să se întoarcă în țară după ce agenţia de turism cu care au plecat a intrat în faliment.
22.08.2022 | 21:40
Cosmar pentru zeci de turisti romani ramasi blocati in Turcia Ce solutii au sa se intoarca acasa
Zeci de români s-au trezit blocați în Turcia după ce agenția Soley Tour a intrat în incapacitate de plată Foto: soleytour.ro
ADVERTISEMENT

Potrivit managerului agenției de turism, de vină ar fi costurile suplimentare pentru biletele de avion. A fost demarată o anchetă de către Ministerul Turismului.

Coșmar pentru zeci de turiști români, rămași blocați în Turcia

Totuși, ghinioniștii vor putea reveni în țară cu zboruri organizate de agenții partenere, spune vicepreşedintele Asociaţiei Naţionale a Agenţiilor de Turism.

ADVERTISEMENT

„Ne pare nespus de rău să vă informez că nu mai putem onora pachetele vândute. După retragerea fostului asociat, creșterea petrolului, schimbarea zborurilor cu costuri suplimentare și încetarea creditării bruște de către partenerul local, toate acestea ne-au adus în situația de acum”, a scris pe Facebook managerul agenției de turism Soley Tour.

Înființată în pandemie, agenția a fost afectată de plecarea unuia dintre acționari la începutul anului.

ADVERTISEMENT

Numărul celor care au plătit bilete pentru Turcia în următoarele săptămâni se ridică la peste 200 de turiști. 70 sunt în acest moment în concediu, dar pot veni acasă cu alte agenții partenere care au zboruri în următoarea perioadă, scrie stirileprotv.ro

„Oamenii se pot întoarce cu bine acasă. Înțeleg că nu au fost mulți, până într-o sută. Nu sunt probleme majore, cei care trebuiau să plece nu mai au cum să plece pentru că nu mai au cu ce”, a precizat Alin Burcea, vicepreşedintele Asociaţiei Naţionale a Agenţiilor de Turism.

ADVERTISEMENT

Ministerul Turismului a demarat o anchetă

„Diferența dintre încasările și plățile pe care le-a făcut această agenție este sub nivelul instrumentului de garantare de 100.000 de euro pe care îl are agenția, cel puțin din acest punct de vedere nu ar trebui să avem o problemă cu recuperarea sumelor”, spune Tudorița Lungu, secretar de stat Ministerul Antreprenoriatului și Turismului.

”MAT doreşte să le mulţumească tuturor agenţiilor de turism care şi-au arătat disponibilitatea pentru asigurarea gratuită a serviciilor de transport de întoarcere în ţară a turiştilor care s-ar afla în imposibilitatea de a achita preţul necesar. Este un gest extraordinar de solidaritate!”, au mai precizat reprezentanţii Ministerului.

ADVERTISEMENT

Potrivit ministerului, agenţiile de turism care pot oferi gratuit transportul din Antalya către România pentru turiştii care au achiziţionat pachete de la Soley Tour sunt: Cocktail Holidays, care oferă transportul gratuit, în limita locurilor disponibile, în zilele de 22, 27, 29 august către Bucureşti şi 25 august către Iaşi, Christian Tour, Prestige Tours, Mr. Peter Company.

ADVERTISEMENT
De ce Romina Gingașu a refuzat să ia numele de familie al soțului...
De ce Romina Gingașu a refuzat să ia numele de familie al soțului Piero Ferrari: „Știți ce se întâmpla după?”
Jocurile Olimpice de la Paris, o catastrofă: hoteluri goale, bilete nevândute și o...
Jocurile Olimpice de la Paris, o catastrofă: hoteluri goale, bilete nevândute și o sumă înfiorătoare cheltuită
EXCLUSIV Antena 1 l-a “îngropat” în bani pe Ianis Hagi și i-a plătit...
EXCLUSIV Antena 1 l-a “îngropat” în bani pe Ianis Hagi și i-a plătit fotbalistului cea mai mare sumă din istoria televiziunii! . Fiul Regelui s-a îmbogățit peste noapte
"Cum poţi să zici că vreau să-mi omor copilul?" Filmul revoltei dezlănțuite în Leeds, după ce autoritățile au luat în grijă 5 copii ai unei familii de români
Strigăt de disperare al văduvei victimei lui Mario Iorgulescu! Cum s-ar fi putut...
Strigăt de disperare al văduvei victimei lui Mario Iorgulescu! Cum s-ar fi putut evita tragedia: Mi-a lăsat copiii orfani!
Naomi Hedman a renunțat la sutien și a întors toate privirile pe litoral....
Naomi Hedman a renunțat la sutien și a întors toate privirile pe litoral. Cum s-a afișat fosta iubită a lui Florin Ristei / FOTO
JOE BIDEN, SCHIMBAT! Răsturnare de situație în SUA!
JOE BIDEN, SCHIMBAT! Răsturnare de situație în SUA!
Povestea resturantului Shorley. Ce se întâmplă cu localul din București care l-a fascinat...
Povestea resturantului Shorley. Ce se întâmplă cu localul din București care l-a fascinat chiar și pe Florin Piersic
Salarii imense la fermă. Românii se întorc din străinătate să lucreze acolo
Salarii imense la fermă. Românii se întorc din străinătate să lucreze acolo
Ramona Gabor rupe tăcerea despre Irinel Columbeanu, fostul cumnat: Din acest motiv m-am...
Ramona Gabor rupe tăcerea despre Irinel Columbeanu, fostul cumnat: Din acest motiv m-am mutat din țară
Ce scrie presa rusă despre scandalul provocat de Diana Șoșoacă în Parlamentul European
Ce scrie presa rusă despre scandalul provocat de Diana Șoșoacă în Parlamentul European
Ramona Gabor spune adevărul despre relația ei cu Irinel Columbeanu. „M-am mutat din...
Ramona Gabor spune adevărul despre relația ei cu Irinel Columbeanu. „M-am mutat din țară exact din acest motiv". Cum se înțelege cu Mr.Pink