News

Coșmarul COVID-19 continuă să facă ravagii în Statele Unite! Bilanțul se apropie de 4 milioane de infectări. Numărul de decese zilnice a crescut

23.07.2020 | 15:58
Cosmarul COVID19 continua sa faca ravagii in Statele Unite Bilantul se apropie de 4 milioane de infectari Numarul de decese zilnice a crescut
ADVERTISEMENT

Statele Unite ale Americii continuă să sufere din cauza pandemiei de coronavirus. Coșmarul pare fără sfârșit în SUA, țară care se apropie cu pași repezi de 4 milioane de îmbolnăviri. Mai bine de un sfert din numărul de cazuri COVID-19 la nivel global se înregistrează în țara condusă de Trump. Și situația nu pare să se amelioreze. 

Bilanțul oficial de infectări este de 3.971.343 de cazuri, în timp ce numărul deceselor din “Țara tuturor posibilităților” a ajuns la 143.193. Și mai îngrijorător este că numărul deceselor zilnice a trecut de 1000 în țară.

ADVERTISEMENT

Oficialii din sistemul de sănătate american prevăd cifra de 150.000 de decese din cauza COVID-19 la începutul lunii august. În acest moment sunt spitalizați nu mai puțin de 59.000 de americani din cauza infectării cu noul coronavirus.

Coșmarul COVID-19 continuă să facă ravagii în Statele Unite! Bilanțul se apropie de 4 milioane de infectări

Președintele american Donald Trump a recunoscut pentru prima dată că pandemia “va deveni, din păcate, mai rea înainte ca situația să fie mai bună”, asta în condițiile în care oficialii din sănătate au avertizat în ultimele luni că această criză s-ar putea adânci.

ADVERTISEMENT

Astfel, o mare parte dintre epidemiologii din Statele Unite, în frunte cu dr. Anthony Fauci, consilierul Casei Albe în această criză, au susținut în urmă cu o lună că pot exista consecințe grave din cauza faptului că regulile de carantinare au fost relaxate prea devreme.

Numărul de decese crește îngrijorător. Texas a raportat 131 de decese în 24 de ore, în timp ce Florida și Arizona au avut cifre record de până acum, 134 de decese din cauza COVID-19 într-o zi. Spitalele din Florida nu mai fac față numărului de îmbolnăviri, în condițiile în care au rămas fără paturi la ATI.

ADVERTISEMENT

California, cel mai mare focar din SUA! Peste 12.000 de cazuri pozitive înregistrate zilnic

Însă, cel mai mare focar de COVID-19 din SUA este acum în California, stat care a depășit New York. În fiecare zi, doar în California se înregistrează peste 12.000 de cazuri COVID-19, totalul fiind de 413,576 cazuri.

Aproximativ 45.000 din cele 50.000 de spitale pe care le are statul California sunt ocupate, însă în unele centre medicale capacitatea a fost mărită cu încă 20.000 de locuri în total. Creșterea numărului de cazuri din California vine ca urmare a relaxării regulilor din luna mai, când a fost ridicată carantina.

ADVERTISEMENT

Autoritățile au luat măsuri și au distribuit peste 86 de milioane de măști N95 și peste 270 de milioane de măști chirurgicale lucrătorilor medicali din prima linie împotriva noului coronavirus.

70.000 de infectări la fiecare 24 de ore în SUA!

În Los Angeles, studiile arată că virusul a fost răspândit de cei tineri, ceea ce a dus la un adevărat focar, mai ales după ce au fost deschise restaurantele și barurile. Mai mult de jumătate dintre cazurile din California provin de la oameni cu vârste mai mici de 41 de ani.

Până acum, în California s-au înregistrat 8000 de decese din cauza noului coronavirus. În Statele Unite ale Americii se înregistrează în fiecare zi peste 70.000 de cazuri noi de infectare cu COVID-19.

 

 

ADVERTISEMENT