Fotbal intern

Rosenborg-Steaua. COINCIDENŢA plină de SPERANŢE pentru stelişti

STEAUA. Cu exact zece ani în urmă, Steaua pica tot cu Rosenborg! O echipă micuţă pe atunci, dar care avea să dea de pămînt cu fotbaliştii lui Protasov, iar pe Gigi să-l lovească la...
27.08.2015 | 18:00
RosenborgSteaua COINCIDENTA plina de SPERANTE pentru stelisti

STEAUA. Cu exact zece ani în urmă, Steaua pica tot cu Rosenborg! O echipă micuţă pe atunci, dar care avea să dea de pămînt cu fotbaliştii lui Protasov, iar pe Gigi să-l lovească la buzunare.

Coincidenţele se leagă şi mai mult, după un 1-1 în Ghencea, Steaua s-a văzut condusă în 2005 cu 3-0 după numai 60 de minute. Steaua n-a depus armele şi a dat semne de revenire cu două goluri, în două minute, 74, 76, Rădoi, respectiv Iacob, care au readus Steaua în joc. Însă nu a fost destul pentru a tranşa calificarea. Diferenţa şi totodată plusul actualei generaţii este că echipa lui Rădoi nu are la dispoziţie doar 30 de minute cum au avut cei din 2005 ca să remonteze o diferenţă de trei goluri, ci 90 de minute. 

FANATIK.RO reface povestea acelei duble de aruncat la coş, dar care a „pus bazele” semifinalei de UEFA din primăvara lui 2006.

GALERIE FOTO / COD ROŞU cu vedetele la plajă! Poziţii incendiare!

STEAUA. Sete de bani are finanţatorul din Ghencea! Şi nu şi-o poate potoli decît dacă Steluţa lui dragă, ei, cîteodată renunţă, aşa, la ea – zice că nu-l mai interesează – ajunge în elită: Liga Campionilor, de unde vrea Gigi să bea! Celui care se dădea Mihai Viteazu într-o vreme soarta i-a pregătit o bătălie remember. Rosenborg Trondheim! Iar lui Rădoi, şansa de a-şi salva onoarea. Sergiu Nicolaescu ar fi rezolvat repede ecuaţia, doar e comisarul Moldovan, numai că regizorul s-a ridicat, de cîţiva ani, în Ceruri. Revanşa, chiar dacă Mirel nu reconoaşte, îl macină. Cum să nu te macine, cînd colegi de-ai lui încă povestesc cu un mare OF ratarea de acum un deceniu. Da, în urmă cu zece ani, Rosenborg provoca o mare tristeţe în Ghencea. Elimina o echipă care, ulterior, s-a dovedit a fi printre cele mai tari de după 1989. Ce s-a întîmplat atunci? FANATIK.RO vă prezintă povestea de coşmar pe care au trăit-o Rădoi şi ceilalţi jucători ai Stelei la Trondheim.

STEAUA. Remiza întîmplătoare

STEAUA. Cînd Steaua a picat în turul preliminar al Ligii Campionilor cu Rosenborg, Gigi Becali şi-a frecat mîinile de bucurie. Norvegienii din Trondheim nu erau nici pe departe o echipă în faţa căreia să te ia tremuriciul. Ce mai, Steaua, după calculele hîrtiei, ar fi trebuit să dea de pămînt cu ea. Primul meci, la Bucureşti, pe Ghencea. Trupa lui Protasov a început în forţă şi nu i-a lăsat pe norvegieni să respire. Victoraş Iacob a lovit în minutul 30, scor 1-0 după 45 de minute. Partea a doua, acelaşi scenariu, cu Steaua peste adversar. Contraatacurile firave ale lui Rosenborg nu păreau un pericol. N-a fost aşa. Lovitura avea să vină cu cinci minute înainte de final, cînd Helstad a egalat. S-a terminat 1-1, dar toată suflarea Stelei paria pe calificare la Trondheim.

FOTO!!! SIMONA HALEP, IN COSTUM DE BAIE!!! A SARBATORIT LA PISCINA!!! CE BINE ARATA CAMPIOANA NOASTRA!!! 

Luaţi pe sus de norvegieni

STEAUA. Antrenorul Oleg Protasov a uimit în Norvegia prin alcătuirea echipei. A început partida cu Neşu mijlocaş stînga, Petre Marin – fundaş stînga, dar şi cu alte modificări. A vrut surpriza, dar avea să iasă prost. Chiar dacă Steaua s-a dus peste adversar, a făcut-o haotic, fără să fie periculoasă. Atît au aşteptat norvegienii. Au lovit pentru prima oară prin Solli, în minutul 38. După pauză, Odeegard şi autogolul lui Rădoi au ridicat scorul la 3-0. Era gata! Ba nu! Steaua a avut momentul de tresărire, iar în două minute, Rădoi şi Victoraş Iacob înscriau. Un sfert de oră de speranţe, cu Steaua disperată să bage mingea în poartă pentru o calificare ce părea pierdută la un moment dat. N-a fost să fie. S-a terminat 3-2, iar băieţii lui Protasov încheiau socotelile cu Liga Campionilor.

Au plîns în vestiar

STEAUA. Roş-albaştrii s-au prăbuşit pe teren la finalul meciului de coşmar. Cu greu, ei au ajuns în vestiar, iar acolo, cu capetele între palme, au început să plîngă, precum nişte copilaşi. Au avut calificarea în mînă, au ratat-o! „Aş vrea să mă trezesc a doua zi, să ştiu că e iar 23 august şi că avem meci cu Rosenborg. Nu a fost vorba de superficialitate, pur şi simplu nu ne-a ieşit. În joc erau şi bani mulţi, şi carierele noastre”, spunea George Ogăraru. „Calificarea s-a jucat la Bucureşti. N-am cuvinte să spun ceva. Este cea mai neagră zi din viaţa mea. A fost ghinion la noi, noroc la ei”, au fost cuvintele celui care marca în ambele partide, Victoraş Iacob. Timp de aproximativ o oră, steliştii au rămas în vestiar, cu gîndurile înceţoşate, cu visul dărîmat al participării în grupele Ligii Campionilor.

Galerie FOTO SUPER HOT!!! Alina Eremia a mers la PLAJĂ şi nu a mai ţinut cont de NIMIC!!!  A fost surprinsă în ipostaze INCENDIARE!

Şi-a asumat eşecul

STEAUA. Oleg Protasov era, în 2005, antrenorul Stelei. Iubit de Gigi Becali pentru jocul ofensiv pe care-l imprima echipei, ucraineanul avea să-i dea cea mai grea lovitură latifundiarului. Rosenborg, reduta dinaintea grupelor Ligii Campionilor, nu era echipa de care Steaua, dar în special Gigi, să tremure. De aceea, patronul Stelei se şi vedea cu roş-albaştrii „escaladînd” Madridul sau Barcelona, numai că… totul s-a năruit. Tehnicianul, care imediat după înfrîngerea cu norvegienii a fost găsit drept ţapul ispăşitor, avea să declare atunci. „Am fost aproape de calificare. Puteam tranşa calificarea de la Bucureşti. Am făcut unele greşeli care au permis adversarului să ne conducă. La final, ne-am arătat caracterul şi am înscris de două ori. Jucătorii noştri au dat totul, pot spune că echipa are viitor. O să avem meciuri în Cupa UEFA, trebuie să găsim puterea să continuăm, să ne adunăm. Cînd nu te califici, vinovat este antrenorul”, spunea Protasov.

Protasov: „Rădoi nu va păţi ca mine!”

STEAUA. La zece ani distanţă, ucraineanul crede că a fost şi vorba de ghinion. „Cum să uit de acea dublă? Am avut ceva probleme cu jucătorii atunci. Rădoi venea după o accidentare, iar la 3-2 pentru Rosenborg puteam înscrie de mai multe ori. La 3-3, mergeam noi mai departe. Am avut şi o bară”, a rememorat Protasov.

ULTIMA ORA! Anunţul care ZGUDUIE lumea showbizului! Cele două SUPER vedete DIVORŢEAZĂ! Scandal URIAŞ pe avere!!! Copiii, ÎN LACRIMI!

Gigi: „Ce-am făcut să fiu blestemat şi pedepsit?”

STEAUA. Deşi a fost 1-1 în partida de la Bucureşti, Gigi Becali a mers, alături de fotbalişti, încrezător la Trondheim. Era, ca de obicei, sigur de calificare. Avea să simtă gustul amar al înfrîngerii, al eliminării din grupă şi, mai mult, avea să privească neputincios cum i s-au dus din conturi zecile de milioane de euro. A „împins” eşecul doar către antrenorul pe care cu puţin timp înainte îl ridica în slăvi. Imediat după meciul de coşmar, Gigi avea să dea de pămînt cu el. Protasov a pierdut calificarea. Mutarea cu Neşu a băgat echipa în degringoladă. Sînt aşa de supărat, că nici n-am vorbit cu el. Nu e vina echipei că a pierdut. Poate să se supere Protasov, dar eu bag banii. A făcut echipa greşit. Cu experimente la un meci aşa de important. Eu i-am zis lui Meme ca la Timişoara să jucăm cu echipa pentru Rosenborg, dar el mi-a zis că Protasov se gîndeşte pe urmă la meciul ăsta. Asta nu înseamnă că se clatină scaunul lui. A fost cel mai important meci din cariera mea. N-a vrut Dumnezeu să ne calificăm. Nu ştiu dacă pe viitor voi mai pune atîta pasiune. UEFA nu mă interesează, chiar dacă îmi doresc să ajungem măcar în grupe. Le-am zis jucătorilor că nu voi mai merge cu ei în deplasări. De ce să mai merg? Să plec capul? Nu-mi place. Ce-am făcut să fiu blestemat şi pedepsit? Nu credeam să ne scoată o echipă de nivelul Diviziei B din România, declara Gigi Becali la puţin timp după eliminarea Stelei.

GALERIE FOTO. Cristiano Ronaldo, scandal SEXUAL cu o minoră de 16 ani! Ce a vrut sa ii faca! Fata a facut TOTUL public! Pustoaica ARATA DEMENTIAL!!!

I-a făcut praf la masă

STEAUA. Daniel Opriţa îşi aduce aminte că el şi colegii lui au plecat la Trondheim plini de optimism, chiar dacă meciul tur se terminase 1-1, rezultat care dădea prima şansă norvegienilor. „Am avut meciul în mînă. Nu am văzut mai nimic la ei. Mi s-au părut slăbuţi. Au marcat întîmplător, noi am avut multe ocazii, dar am ratat. Aşa că era normal să privim cu mare optimism returul”, povesteşte Opriţa, cel care a intrat pe teren la 0-3. Îşi aminteşte apoi de deziluzia din final: „Supărare mare. Am rămas în vestiar, nu am vorbit unul cu celălalt, fiecare era cu gîndurile lui”. La restaurantul hotelului, unde au luat masa după meci, şi-au făcut apariţia Meme Stoica şi Gigi Becali. Ultimul era negru de supărare. „Ne-a certat aproape pe toţi. Era negru de supărare”, rememorează Opriţa.

Tăcere de mormînt în avion

STEAUA. După ce i-a făcut praf pe jucători, dar şi pe antrenorul Oleg Protasov, Gigi Becali s-a calmat. S-a întors alături de echipă la Bucureşti, iar pe durata zborului nu a scos un cuvînt. „Era o linişte mormîntală în avion. Bine, eram supăraţi, ce să vorbim, ce să spunem, aşteptam să ajungem acasă”, povesteşte unul dintre jucătorii care au simţit gustul crud al eliminării. Gigi Becali a privit tot drumul în gol, iar la aeroport, pe Otopeni, doar le-a făcut din mînă jucătorilor şi a plecat. „O mare perioadă nu a mai venit la stadion, la Ghencea. Cred că supărarea a fost foarte mare pentru el”, a spus un jucător.

Alt coşmar peste 9 luni

STEAUA. Eliminarea din grupele Ligii Campionilor avea să ducă însă către o performanţă pe care fotbalul românesc nu o mai cunoscuse după Revoluţie. Steaua intra în turul preliminar al Cupei UEFA şi ţintea grupele acestei competiţii. A rezolvat problema cu Valerenga, 3-0 şi 3-1, şi a ajuns în Grupa C, alături de Sampdoria, Hertha Berlin, Lens şi Halmstad. Începea traseul spectaculos al echipei rănită în orgoliu de Rosenborg: 4-0 cu Lens, 0-0 cu Sampdoria, 3-0 cu Halmstad şi 0-0 cu Hertha! Locul 1 în grupă, fără să primească vreun gol. În iarnă Protasov a plecat şi a venit Olăroiu.

STEAUA. Steaua a dat apoi de Heerenveen, pe care a eliminat-o după o victorie în deplasare, 3-1, şi un eşec acasă, 0-1. Apoi, în optimi, 0-0 acasă cu Betis, urmat de un meci de senzaţie în deplasare, 3-0, cu golurile lui Nicoliţă (2) şi Victoraş Iacob. Visul căpăta contur. În sferturi, din urnă a ieşit Rapid! Dublă dramatică! 1-1 în Giuleşti, cu golul lui Nicoliţă din startul partidei, Steaua fiind egalată de Viorel Moldovan, şi 0-0 pe Ghencea! Semifinale, cu Middlesbrough. În primul meci, disputat la Bucureşti, Steaua a jucat perfect. A învins cu 1-0, prin golul lui Dică. Iar returul l-a început ca o mare echipă. Avea 2-0 în minutul 23… 2-1 la pauză… Dar a venit coşmarul din partea a doua. Maccarone e numele lui, fotbalistul care a „îngropat” Steaua în ultimele secvenţe ale meciului. S-a terminat 4-2 pentru englezi, iar roş-albaştrii au ratat finala pe care au avut-o în mînă.

Steaua – Rosenborg 1-1
10 august 2005. Bucureşti. Stadion: Steaua. Spectatori: 15.000
Au marcat: V. Iacob (30) / Helstad (85)
Steaua: Hamutovski – Ogăraru, Rădoi, Ghionea, Neşu (75 P. Marin) – Nicoliţă, Paraschiv, Lovin, Boştină – A. Cristea (53 Opriţa), V. Iacob. Antrenor: Oleg Protasov.
Rosenborg: E. Johnsen – Basma, Riseth, Lago, Dorsin – Strand (79 Vinsnes), Solli, Berg, Braaten (63 Storflor) – Helstad (87 Odegaard), F. Johnsen. Antrenor: Mathias Hogmo.

Rosenborg – Steaua 3-2
23 august 2005. Rosenborg. Stadion: Lerkendal. Spectatori: 10.000
Au marcat: Solli (38), Odegaard (57), Rădoi (60 aut.) / Rădoi (74), V. Iacob (76)
Rosenborg: E. Johnsen – Basma, Riseth, Lago (46 Odegaard), Dorsin – Strand, Berg, Winsnes – Helstad (15 Solli), F. Johnsen, Storflor (46 Braaten). Antrenor: Mathias Hogmo.
Steaua: Hamutovski – Ogăraru, Rădoi, Ghionea, P. Marin (85 Diniţă) – Lovin, Paraschiv – Nicoliţă, Boştină, Neşu (35 Opriţa) – V. Iacob. Antrenor: Oleg Protasov.

0 fotbalişti mai sînt acum în lot la Steaua, dintre cei care au jucat dubla cu Rosenborg. În schimb, la norvegieni, supravieţuitorul este suedezul Dorsin, 33 de ani, care între timp a trecut jumătate de an şi pe la CFR Cluj

24 de ani avea atunci Mirel Rădoi, acum antrenor al Stelei

„În joc erau bani mulţi şi carierele noastre!” George Ogăraru

„Cînd nu te califici, antrenorul este vinovat!” Oleg Protasov