Fotbal intern

Coșmarul de un an și jumătate al lui Marko Momcilovici, povestit pas cu pas! “Avea dureri groaznice. Mergea cu avionul de la București la Belgrad și stătea doar în picioare!” EXCLUSIV

14.12.2019 | 23:45
Cosmarul de un an si jumatate al lui Marko Momcilovici povestit pas cu pas Avea dureri groaznice Mergea cu avionul de la Bucuresti la Belgrad si statea doar in picioare EXCLUSIV
ADVERTISEMENT

Marko Momcilovici intra pe teren în 9 august 2018, în meciul din preliminariile Europa League de la Split, dintre Hajduk și FCSB. Nici în cele mai negre coșmaruri nu se gândea că accidentarea pe care a suferit-o în prima repriză a acelui meci îl va scoate din circuit luni de zile.


  • (P) Cota BETANO pentru Viitorul – FCSB: 3.30 este cota pentru o remiză la Constanța. Vezi aici toate cotele!
ADVERTISEMENT

Veștile proaste și cea mai bună veste

Aproape un an și jumătate. Și nu a fost vorba despre vreo fractură groaznică, despre ligamente smulse, despre mască de oxigen sau alte nenorociri la care se pune bulina roșie. Sârbul a făcut o alunecare în tușă, a ieșit la pauză fiind înlocuit de Junior Morais, a fost diagnosticat cu o ruptură de ligamente, apoi au apărut alte complicații.

Momcilovici nu a mai jucat un meci oficial de peste 10 luni. Au apărut multe supoziții și știri-bombă în toată această perioadă. La Marko este imposibil să ajungi pentru a afla direct prin ce a trecut.

ADVERTISEMENT

FANATIK a reușit însă, după luni de căutare, să găsească unul dintre oamenii cei mai apropiați ai sârbului, care a fost mereu lângă el în toată această perioadă. Vestea proastă: detaliile aflate îți fac pielea de găină. Vestea bună: Momcilovici e pregătit să revină oficial pe gazon. Bun venit, Marko! Dar să lăsăm povestea să curgă pas cu pas, lună de lună…

„În vestiarul Stelei se știe imediat tot ce se scrie. Au fost numai minciuni despre Marko”

„Pe Marko l-au enervat foarte mult toate lucrurile care s-au vorbit și s-au scris despre el, mai ales că unele au venit de la oameni de fotbal, unii apropiați ai clubului care știau exact situația lui. Au fost numai minciuni!

ADVERTISEMENT

Nu prea e el cu presa, citește mai rar, dar în vestiarul Stelei se știe imediat tot ce apare. Și discută jucătorii între ei, îi spuneau și lui Marko ce se scria. Ajunseseră să-l întrebe des, în glumă bineînțeles, ceva de genul ‘te antrenezi azi sau e ziua când îți anunți retragerea?? Uite ce a mai apărut despre tine’”

„Îi pare rău și acum că nu s-a dus direct la Marijana, la Belgrad, așa cum dorea”

„Haideți să povestim exact ce s-a întâmplat și prin ce a trecut Marko în toată această perioadă. Ca să știe toți și să nu mai abereze cu tot felul de scenarii… A trecut deja un an și câteva luni și lumea își pune în continuare întrebări. La meciul acela de la Split, cu Hajduk, s-a dus să urmărească mingea până în tușă și a simțit imediat o înțepătură. A ieșit la pauză și s-a spus apoi că era ruptură.

ADVERTISEMENT

A stat cam o lună și jumătate și s-a tratat, totul părea în regulă, dar după 3-4 antrenamente a făcut recidivă. A băgat o alunecare și a simțit aceeași înțepătură ca la Split. De data aceasta a stat mai mult, cam două luni.

Și acum mai spune că a luat o decizie greșită atunci când s-a întors la București. El dorea să meargă la Marijana Kovacevic la Belgrad, să facă un tratament scurt și să se pună rapid pe picioare. E convins că nu se ajungea niciodată aici”

„Trebuia să revină în Iași – Steaua din noiembrie 2018. Dar s-a schimbat totul când a dat gol Iașul”

„Așa că a stat după acea recidivă până pe la mijlocul lunii noiembrie anul trecut, parcă… Țin minte că atunci, în noiembrie, trebuia să și reintre. Era meciul de la Iași, a prins lotul și se discutase să joace după pauză.

Dar evoluția scorului a blocat revenirea lui. Iașul a deschis scorul în repriza a doua și a fost nevoie să fie introduși oameni de atac pentru a întoarce rezultatul, ceea ce s-a și întâmplat, pentru că Steaua a bătut cu 2-1. Așa a ratat Marko atunci revenirea pe teren. Apoi, pe final de an 2018, au venit durerile la spate!”

„Problemele cu hernia de disc au apărut prima oară când a venit la Steaua în 2016”

„Problemele lui Marko cu hernia de disc sunt mai vechi, au apărut la puțin timp după ce a venit la Steaua la începutul lui 2016. Țin minte că l-au ținut atunci vreo lună, dar au dispărut cu tratament și nu le-a mai băgat în seamă. Deci durerile de spate nu au avut nicio legătură cu accidentarea de la Split.

De data aceasta au revenit poate pentru că s-a băgat brusc la antrenamente grele. Îmi povestea că a simțit iar durerea aceea care i se ducea pe partea stângă la spate în jos, pe picior, până la laba piciorului”

„Toți doctorii i-au spus tratament și sală, nu operație. Operația e ultima soluție! Și așa au trecut luni de zile”

„Multă lume l-a întrebat pe Marko de ce s-a operat atât de târziu, abia la nouă luni de la prima accidentare de la Split. De ce tot sezonul de primăvară a stat cu dureri și nu a luat decizia de a se opera? Marko a vorbit cu doctorul de la echipă, a mai discutat și cu alții, și toți, dar toți!, i-au spus același lucru. Pentru problema ta la coapsă nu se operează nimeni!

Se merge pe tratament, pe exerciții la sală, nu pe operație. Operația, spuneau ei, e ultima soluție și nu vrem să ajungem acolo! Dar problema mare erau durerile la spate care mergeau pe mușchi în jos și deveneau tot mai greu de suportat.

Astfel că trebuia luată cât mai repede o decizie. Mai ales că au fost vreo două săptămâni în care el nu putea să stea nici pe scaun, nici pe pat, în nicio poziție din cauza acelor dureri”

„Lua pastile de calmare ca un nebun și durerea tot nu ceda. Nu dormea, nu se odihnea!”

„Nu putea să doarmă, nu se odihnea deloc, lua pastile de calmare ca un nebun și durerea tot nu trecea. Ca să vă dați seama ce dureri mari avea, vă povestesc că la un zbor cu avionul până la Belgrad, care durează o oră și un pic, Marko nu putea să stea pe scaun deloc…

Eu pe scaun, el în picioare… Imediat după decolare le-a rugat pe stewardese și pe cei responsabili să-l lase să stea doar în picioare și s-a plimbat printre scaune pe tot parcursul drumului de la București la Belgrad”

Operație de 40 de minute în vară la Belgrad. „Spunea că e ca un nou-născut!”

„În luna mai anul acesta a făcut singura operație din această perioadă, nu vreo trei operații cum mai inventau unii. A fost la o clinică din Belgrad, la un medic care este renumit mai ales la cazurile de sportivi, îmi scapă acum numele lui… Intervenția a durat 40 de minute, a fost o endoscopie, i-a extras de acolo ce era problematic și în aceeași zi a plecat acasă.

De atunci eu nu l-am mai auzit să se plângă de dureri de spate. Ba chiar spunea zilnic, zâmbind, ce bine se simte acum. Că nici nu se compară cu ce dureri mai avea când și când în ultimii doi ani. Are el o vorbă pe care o tot repetă: ‘Mă simt acum ca un nou-născut. Parcă niciodată nu am avut acele dureri’”.

„De două luni se antrenează normal, cu colegii, zilnic, fără nicio problemă”

„La o lună după operația din vara asta, Marco mergea deja la sală, apoi peste o lună a început și alergările. Din septembrie se antrenează deja cot la cot cu colegii săi, deci are două luni de pregătire normală, zilnic, fără nicio problemă sau vreo durere. A și jucat în acel meci amical de luna trecută, cu Voluntariul. Au fost primele sale 45 de minute de meci după 14 luni.

Apoi zilele trecute cu Chindia, când a dat și gol. Așteaptă să joace, asta își dorește cel mai mult. E posibil chiar să-și facă reintrarea la echipa a doua prima oară, apoi și la prima formație. Despre meci oficial e vorba.

El nu a avut în toată cariera nici o accidentare mai serioasă. Nu putea înțelege în tot timpul ăsta ce se întâmplă. De ce nu e ok, deși face tot ce-i spun medicii. Ajunsese să glumească amar și să spună că accidentarea asta a fost pentru tot ce nu i s-a întâmplat până la această vârstă”

„Nu are ritm, e normal, dar fizic și psihic e sută la sută”

„Dacă vine cineva la antrenamente și nu știe că Marko a avut o problemă acum un an jumate nu vede nicio diferență față de ceilalți colegi. Păi nu țineți minte că Vintilă spunea despre el într-o conferință că așa ambiție nu a văzut în viața lui la un jucător? Omul se simte foarte bine acum și va mai juca fotbal la nivel foarte înalt! Vă garantez, pentru că îl cunosc foarte bine!

Psihic e sută la sută, fizic la fel. Bineînțeles că nu are ritm, pentru că nu are cum să-l aibă după atâta pauză. Dar o să intre probabil câte 15 minute, 30, apoi o repriză și să-și regăsească reperele de acum un an”

Îi mai prelungește Becali contractul? „Patronul nu are toate datele despre Marko”

„Să vedem acum dacă mai joacă la Steaua sau în altă parte. Contractul i se termină în vară, nu i s-a propus nimic, dar e și normal să fie așa, pentru că poate nu sunt convinși că se mai pot baza pe Momcilovici dinaintea problemelor.

Am văzut declarația lui Gigi Becali, care spunea că se vor despărți la finalul actualului contract, dar sigur patronul nu are toate datele despre Marko. Poate se răzgândește și-i propune să continue… Nu se știe… Mai sunt ceva luni…”

„Nu am ce să-i fac lui Momcilovic. În vară îi expiră contractul, ne strângem mâna, mulțumim pentru că a fost un băiat extraordinar. Asta e, nu poți să te pui cu sănătatea. Nu am ce să fac mai mult. Avem cel mai bun fundaș stânga din România din toate timpurile, pe Panțîru” – Gigi Becali

„Momcilovic este din ce în ce mai bine. Ar trebui să-l vedeți la antrenamente. Pictează pe teren! Dacă-l vedeți… Eu așa ambiție de a reveni nu am văzut în viața mea la niciun jucător” – Bogdan Argeș Vintilă

„Momcilovic se antrenează normal și nu mai simte nicio durere. Dacă doctorul spunea că mai stă o lună, el se antrenează deja. În condițiile astea îl vom vedea în teren în curând. Am avut răbdare cu el. E o mare bucurie pentru noi, rar vezi un jucător să stea 400 de zile. Deja durerea lui este și a noastră” – Narcis Răducan, fost director sportiv FCSB

  • 32 de ani are Marko Momcilovici, el împlinindu-i pe 11 iunie 2019
  • 250.000 de euro a costat transferul său de la Pandurii la FCSB, realizat pe 12 ianuarie 2016
  • 400.000 de euro este cota actuală a fundașului sârb, față de 1,3 milioane cât era în august 2018, când s-a accidentat la Split
  • 3 cluburi are Momcilovici în cariera de profesionist (Javor, Pandurii, FCSB), el fiind format de Rad Belgrad
ADVERTISEMENT