News

”Coșmarul lui Cioloș” revine în politică. Activista Elena Valentina Cioancă lansează Uniunea Familiei Românești, cu o ”pronunțată tentă naționalistă”

Activista Elena Valentina Cioancă, prezentă la toate protestele importante din ultimii 7 ani, și-a înființat propriul partid politic, alături de care vrea să participe la alegerile parlamentare din 2024.
04.07.2022 | 16:52
Cosmarul lui Ciolos revine in politica Activista Elena Valentina Cioanca lanseaza Uniunea Familiei Romanesti cu o pronuntata tenta nationalista
Elena Valentina Cioancă, cunoscută de la protestele din Piața Victoriei, a creat Partidul Uniunea Familiei Românești / Colaj foto: Fanatik
ADVERTISEMENT

Uniunea Familiei Românești (UFR) este numele noului partid politic, care a primit personalitate juridică la începutul acestui an și care, în prezent, este condus de Elena Valentina Cioancă. Cunoscută activistă civică, Elena spune că este dezamăgită de ceea ce se întâmplă în stradă și demască amestecul politicului în protestele din ultimii ani.

Elena Valentina Cioancă, președinte UFR: ”Nu avem pe nimeni în spate”

”Diferența dintre noi și celelalte partide politice este că în spatele nostru nu este nimeni, nu suntem controlați. Ne-am propus să promovăm tradițiile și valorile naționale, să contribuim la egalitatea de șanse pentru toți cetățenii României și să realizăm o uniune politică și un larg curent politic social și democrat”, a declarat Elena Valentina Cioancă pentru FANATIK.

ADVERTISEMENT

Fostă vicepreședintă a partidului Forța Civică Bistrița, Elena Valentina Cioancă spune că și-a propus să formeze un partid ”din oameni simpli”, care nu au mai avut legătură cu politica.

”Vechea clasă politică este compromisă, iar cei din partidele noi, cum ar fi AUR sau USR nu mai sunt credibili. Acest partid este creat de mine, personal, nu m-am inspirat de la nimeni. Vom promova tineri și vom lupta pentru drepturile familiei. Partidul va avea o pronunțată tentă naționalistă, ne vom poziționa împotriva ideilor globaliste”, a mai dezvăluit Elena Valentina Cioancă.

ADVERTISEMENT

Noul partid nu vrea politicieni și activiști pe liste

Paradoxal, șefa noului partid susține că nici una din figurile importante de la protestele din Piața Victoriei nu se vor regăsi pe listele formațiunii.

”După 7 ani petrecuți în stradă, mi-am făcut o părere cât se poate de clară despre ceea ce înseamnă protestele în România. Toate, dar absolut toate, sunt manipulate de forțele politice. Atunci când se pregătește o lege controversată, care ar putea naște opoziție din partea cetățenilor, aici se testează, în piață. Liderii din piață au legături strânse cu forțele politice, ei organizează și apoi tot ei divizează protestul. De aceea, nu mă interesează ca acești oameni să vină alături de mine, în acest proiect”, a mai spus președinta UFR pentru FANATIK.

ADVERTISEMENT

Elena Valentina Cioancă, de la ”blonda lui MRU”, la ”coșmarul lui Dacian Cioloș”

Elena Valentina Cioancă are 36 de ani iar în 2012 a fost, pentru o scurtă vreme, vicepreședinte al organizației Forța Civică Bistrița, formațiune condusă de Mihai Răzvan Ungureanu, cel care ulterior a devenit premier al României și șef SIE.

Cioancă nu a rezistat prea mult în această poziție, demisionând din cauza unor tensiuni interne provocate de mediatizarea ei excesivă. La acea vreme, presa o numise ”Blonda lui MRU”, după ce a apărut într-o fotografie alături de acesta.

ADVERTISEMENT
Elena Valentina Cioancă, Mihai Răzvan Ungureanu
Elena Valentina Cioancă, alături de fostul ei șef de partid, Mihai Răzvan Ungureanu

”Am plecat din partid pentru că am avut un conflict cu conducerea. Mi se interzicea să apar în presă, chiar dacă o făceam strict pe chestiuni politice”, spunea Elena Valentina Cioancă, la acea vreme.

În 2018, Elena Valentina Cioancă a apărut din nou în prim plan, după ce a făcut o cerere de intervenție în dosarul prin care Dacian Cioloș solicita personalitate juridică pentru proiectul său politic, de la acea vreme, Mișcarea România Împreună (RO+). În decembrie 2018, Cioloș a anunțat că renunță la RO+ și că înființează Partidul Libertății, Unității și Solidarității (PLUS).

I-a dat în judecată pe Rareș Bogdan și Oreste Teodorescu

În august 2019, Elena Valentina Cioancă a fost filmată în Piața Victoriei, la protestele anti-Dragnea, purtând o mască chirurgicală pe figură. Rareș Bogdan și Oreste Teodorescu, la acea vreme realizatori ai unui talk-show la Realitatea TV, au numit-o ”agitatoare” și au susținut că este ”infiltrată de PSD” pentru a crea haos printre protestatari.

Elena Valentina Cioancă i-a dat în judecată pe cei doi, explicând că purta masca pe figură pentru că în ziua precedentă suferise o intervenție chirurgicală în urma căreia i-au fost arse buzele și fața.

ADVERTISEMENT
Tags: