Premier League

Coşmarul lui David Silva. “Am fost speriat de moarte că îmi voi pierde copilul!”

28.07.2018 | 14:47
Coşmarul lui David Silva. Luni de zile a fost devastat de situaţia fiului său

Unul dintre cei mai apreciaţi jucători de la Manchester City, internaţionalul spaniol David Silva, 32 de ani, a povestit pentru tabloidul The Sun coşmarul prin care a trecut luni de zile, datorită stării de sănătate precare a fiului său. David Silva, un jucător cheie în planul tactic al antrenorului Pep Guardiola, nu s-a mai putut concentra la fotbal în primăvara acestui an şi a lipsit inclusiv la festivităţile care au avut loc în Manchester în cinstea câştigării Premier League.

Nu mai puţin de opt meciuri a lipsit David Silva din programul lui Manchester City, făcând cu disperare o navetă continuă cu avionul între Manchester şi Valencia, locul unde se aflau jumătatea lui, Yessica Suarez Gonzales şi băieţelul lor abia născut Matteo. Aceasta ca urmare a faptului că Matteo s-a născut prematur, la numai 25 de săptămâni şi doctorii au trebuit să lupte din greu pentru a-l salva de la moarte.

Coşmarul lui David Silva. A durat peste cinci luni

Silva mărturiseşte că acelea au fost cele dure luni din viaţa sa, care i-au schimbat complet viziunea asupra vieţii şi că s-a temut în orice clipă să nu primească vestea morţii lui Matteo. “Medicii făceau tot ce era posibil, dar răspunsul pe care îl primeam era acelaşi. Să vedem pe mai departe, de pe o zi pe alta şi minutele treceau îngrozitor de greu. Nu mai îmi era mintea decât spre ce face Matteo îndreptată şi trebuie să îi mulţumesc din tot sufletul lui Pep Guardiola, care m-a înţeles şi mi-a dat voie să plec de foarte multe ori la Valencia, la spitalul unde copilul a stat internat mai mult de cinci luni.”

Acum Matteo se pare că a depăşit perioada critică şi face progrese vizibile de dezvoltare de la o zi la alta. “Este atât de mic, dar un mare luptător. L-am simţit că vrea cu toată fiinţa lui să trăiască şi că va lupta pentru asta aşa cum poate el. De aceea mi-am tatuat pe braţ chipul lui şi mottoul Niciodată să nu te predai. Matteo ne-a învăţat pe noi, adulţii, ce înseamnă să fii puternic.”

Coşmarul lui David Silva. David Silva a lipsit opt meciuri şi parada de la câştigarea titlului
Coşmarul lui David Silva. David Silva a lipsit opt meciuri

Pep Guardiola l-a susţinut necondiţionat şi i-a spus că are liber oricât va fi nevoie să se poată rezolva cu bine situaţia. “Va reveni atunci când va fi pregătit să joace. Problemele personale sunt întotdeauna mult mai importante decât orice altceva. Va juca din nou doar atunci când va fi gata 100 % să intre pe teren – a spus antrenorul lui City.