De ce nu devin “studenţii” liberi: ”Şiman ţipă la membrii Comisiei şi ei se sperie!”

Sportul e în pragul desfiinţării! Azi, ”studenţii” ar fi trebuit să debuteze în Liga a 2-a, numai că Vasile Şiman nu a plătit datoriile către arbitri, jucători şi diverse firme....
07.09.2013 | 14:55
De ce nu devin studentii liberi Siman tipa la membrii Comisiei si ei se sperie
ADVERTISEMENT

Sportul e în pragul desfiinţării! Azi, ”studenţii” ar fi trebuit să debuteze în Liga a 2-a, numai că Vasile Şiman nu a plătit datoriile către arbitri, jucători şi diverse firme. Comisia de Disciplină din cadrul FRF a decis ieri să nu programeze Sportul pentru partida cu Rapid Suceava, întrucît clubul din Regie nu a achitat la termen datoria de 10.000 de lei, pe care o are către Rapid Suceava, reprezentînd cheltuieli de deplasare, cazare şi masa pe care moldovenii le-au suportat la meciul anterior dintre cele două grupări, din 30 mai.

 Situaţia de la Sportul este tragică

Anul trecut, la startul returului în liga secundă, 15 jucători ai Sportului Studenţesc au anunţat că intră în grevă şi că refuză să joace în partida cu Farul Constanţa. Fotbaliştii reclamau faptul că nu-şi mai primiseră salariile de cîteva luni, dar şi că nu există condiţii de pregătire.

ADVERTISEMENT

Patru ”studenţi” nu au reuşit să se rupă nici acum de trupa lui Vasile Şiman, fiind încă legaţi de Sportul: Viorel Ferfelea (28 de ani), Costin Curelea (29 de ani), Dacian Varga (28 de ani) şi Sorin Ciobanu (24 de ani). Toţi speră ca, în această săptămînă, Comisia de Recurs din cadrul FRF să-i declare liberi de contract. Ferfelea şi Curelea se antrenează la Buftea, cu acceptul lui Şiman, Varga cu ajutorul unui preparator fizic plătit din banii săi, iar Ciobanu la Ploieşti!

Şiman bagă spaima în membrii Comisiei

”E tragicomic ce se întîmplă cu noi. Din păcate, membrii Comisiei care ne judecă aceste cazuri nu fac nimic. Am două memorii care, în momentul în care trebuiau să fiu declarat liber, au fost trimise iar la rejudecare”, a explicat Viorel Ferfelea pentru FANATIK.

ADVERTISEMENT

Mijlocaşul de 28 de ani crede că Vasile Şiman are o influenţă foarte mare în rîndul membrilor Comisiei de Recurs din cadrul FRF: ”De şapte luni mă judec, dar degeaba. S-au schimbat şi regulamentele, dar nimeni nu le respectă. Ar trebui să se sesizeze cineva din Federaţie pentru că ni se spune că vom deveni liberi, dar în momentul în care vine Vasile Şiman şi începe să ţipe la membrii Comisiei, se sperie şi se schimbă totul!”.

Componenţa Comisiei de Recurs din cadrul FRF, pe care Ferfelea o arată cu degetul,  îi cuprinde pe Dorin Silviu Sabău (preşedinte), Elena Stoian (vicepreşedinte), Daniela Mîndruţă, Marcel Vrabie, Eduard Popa (toţi membri) şi George Gherman (secretar).

ADVERTISEMENT

Haosul vine cu autocarul!

Săptămîna trecută, Sportul trebuia să joace, în turul IV al Cupei României, cu CS Baloteşti. ”Studenţii” nu s-au prezentat la meci, au pierdut meciul la ”masa verde”, iar acum riscă excluderea din Liga a 2-a. Pentru a scăpa de sancţiuni, Vasile Şiman a găsit o portiţă în regulament, care ar putea salva Sportul de la excluderea din campionat. ”Nu e normal să nu ai echipă şi să invoci faptul că s-a stricat autocarul şi că de aia nu s-a prezentat Sportul la Baloteşti. Păi, de fapt, Sportul mai există doar pe foaie, atît, pentru că la echipa asta nu mai există nici antrenori, nici jucători, ci doar datorii!”, spune Ferfelea.

”Oricum, Sportul e depunctată acum cu două puncte pentru neplata datoriilor către jucători, iar de săptămîna viitoare s-ar putea să ajungă la minus 20 de puncte, asta în cazul în care echipa nu va fi exclusă din Liga a 2-a,  pentru că Şiman are de plătit amenzi de un miliard de lei!”, a completat Viorel.

ADVERTISEMENT

A ratat salariu de 500.000 de dolari în China

Din cauza litigiului cu Sportul Studenţesc, Viorel Ferfelea a ratat şansa de a prinde un transfer important. Mijlocaşul de 28 de ani a fost dorit în această vară de Pandurii Tîrgu Jiu, Oţelul Galaţi şi FC Vaslui, dar a avut şi o propunere din MLS, de la FC Dallas. Cea mai consistentă ofertă a venit însă din China, de la Dalian Aerbin, club ce a promovat în prima ligă sezonul precedent. Ferfelea a primit din partea chinezilor o hîrtie prin care era chemat în perioada 12 iulie – 25 iulie la probe, iar în cazul în care ar fi confirmat ar fi primit un contract pe două sezoane, cu un salariu de 500.000 de dolari pe an! Cum Şiman nu i-a dat voie să plece decît pe un milion de euro, Ferfelea a ratat şansa unui contract consistent, dar şi de a fi coleg cu Guillaume Hoarau, vedeta echipei. Atacantul francez de 29 de ani a fost transferat anul acesta, după ce şi-a terminat contractul cu PSG,  însă nu a devenit maşina de goluri la care sperau chinezii, marcînd doar de 3 ori în 20 de partide.

 

Invitatie_Ferfelea

ADVERTISEMENT
Tags: