Sporturi

Coșmarul prin care a trecut un sportiv infectat cu COVID 19. A stat 25 de zile în comă indusă: “Toţi muşchii au dispărut”

02.07.2020 | 14:00
Cosmarul prin care a trecut un sportiv infectat cu COVID 19 A stat 25 de zile in coma indusa Toti muschii au disparut
ADVERTISEMENT

Ahmad Ayyad a văzut moartea cu ochii după ce s-a infectat cu coronavirus. Starea medicală a atletului care trăieşte și are propria afacere în Washington s-a agravat rapid, iar medicii de la spitalul John Hopkins au decis să îl ţină în comă indusă timp de 25 de zile.

În momentul în care s-a trezit, nu a realizat unde se afla şi nici de ce este conectat la aparate. Mai mare a fost şocul când s-a privit în oglindă. În vârstă de 40 de ani, Ayyad a pierdut 27 de kilograme în cele 25 de zile în care a fost inconştient. Virusul i-a afectat grav plămânii şi inima.

ADVERTISEMENT

Practic eram paralizat, nu puteam să mă mişc. Toţi muşchii mei dispăruseră. Crezi că lumea exagerează, că este doar o răceală, şi că nu te vei îmbolnăvi. Nu este aşa. Eu am reuşit să supravieţuiesc, dar încă sunt îngrozit. Sunt foarte îngrijorat când văd că oamenii iau în derâdere coronavirusul“, a spus Ahmad pentru WMAR 2 News.

Coșmarul prin care a trecut Ahmad Ayyad, un sportiv infectat cu COVID 19

Ahmad are propriul său restaurant și propriul său club în Washington. A fost plecat câteva zile la fratele său în Florida, după care s-a întors și imediat au început să apară problemele.

ADVERTISEMENT

Mai întâi sub forma unei oboseli. Abia mai putea urca scările, lucru pe care îl făcea înainte cu ușurință. Apoi, rând pe rând au apărut și celelate simptome, inclusiv febra și dificultatea la respirație.

A crezut că are o răceală

A crezut că e vorba de o răceală, însă un prieten asistent medical l-a convins să meargă la spital unde s-a dovedit că este infectat cu coronavirus. Starea sănătății s-a înrăutățit mult și a fost băgat la ventilație artificială.

ADVERTISEMENT

Cum situația devenise critică a fost transferat la un spital din Baltimore, unde medicii au luat decizia de a-l introduce în comă indusă, fiind intubat. Pentru medici a fost un mare semn de întrebare cum a fost posibil ca un om fără alte probleme de sănătate și atât de puternic să ajungă în această stare precară.

A reușit să repună 20 dintre kilogramele pierdute

De la ieșirea din spital Ahmad a reușit să repună 20 dintre kilogramele pierdute, începând cu tenacitate o serie de exerciții menite să îi refacă musculatura și să îi redea tonusul pe care îl avea înainte de a se îmbolnăvi.

ADVERTISEMENT

Mesajul lui Ahmad către toată lumea este să ia virusul în serios și să poarte mască, pentru a se proteja. Să nu circule în grupuri mari să fie foarte atenți la toți care trec prin preajmă.

ADVERTISEMENT