News

L-au ajuns BLESTEMELE! DRAMA celui care ne-a oprit drumul spre Euro în 2004! E TERMINAT

Una dintre cele mai dramatice campanii de calificare ale României la turneele finale a fost cea pentru Euro 2004. Atunci, România se lupta cu Norvegia şi Danemarca pentru prezenţa turneului din...
05.06.2015 | 00:05

Una dintre cele mai dramatice campanii de calificare ale României la turneele finale a fost cea pentru Euro 2004. Atunci, România se lupta cu Norvegia şi Danemarca pentru prezenţa turneului din Portugalia. Primul loc era direct calificant şi locul doi juca baraj. 

În afară de meciul dramatic cu Danemarca, în care danezii au egalat România în prelungiri cu ajutorul arbitrului Urs Meier, un alt moment controversat a dus la eliminarea României în acea campanie. E vorba de meciul din Norvegia, în care la scorul de 1-0 pentru tricolori, atacantul norvegian John Carew a făcut henţ în careul tricolorilor la un duel cu Cristi Chivu, însă, în loc să dea henţ pentru noi, arbitrul a acordat penalty-ul din care nordicii au scos un egal. VEZI VIDEO: 

Carew a fost unul dintre jucătorii decisivi şi la Bucureşti, cînd Norvegia a cîştigat cu 1-0. România a încheiat pe locul 3 în grupă şi a ratat calificarea. John Carew a fost unul dintre cei mai buni atacanţi din Europa la începutul anilor 2000. A jucat o finală de Ligă cu Valencia, pierdută cu Bayern la penalty-uri şi a cîştigat campionatul Spaniei, cu liliecii şi un campionat al Franţei, cu Olympique Lyon.

Falit, după ce s-a retras

John Carew a jucat pînă în anul 2012, ultimul club fiind West Ham United. Un an mai tîrziu şi-a anunţat tretragerea. La finalul carierei, norvegianul s-a declarat falit după ce nu a mai putut să îşi plătească taxele. Carew a fost deseori o persoană altruistă şi de multe ori dona sume importante de bani pentru caritate.

Ulterior, Carew a început o nouă carieră în actorie, însă norvegianul nu mai cîştigă cît cîştiga din fotbal, scriu norvegienii. Fostul atacant a ajuns la 35 de ani şi următorul film în care va juca e un thriller, numit Hovdinger.

Riise, pe urmele lui John Carew

Din acea echipă a Norvegiei, nu doar Carew a avut probleme cu banii. John Arne Riise, cîştigător al Ligii Campionilor cu Liverpool şi un fotbalist care avea un salariu de aproape de 75.000 de lire sterline pe săptămînă în Premier League a ajuns să fie falit pentru o datorie de 100.000 de euro în 2013.

John Arne Riise, în vîrstă de 34 de ani, joacă şi acum la APOEL în Cipru. Fundaşul norvegian şi-a mai revenit din punct de vedere financiar, însă e departe de vremurile în care cîştiga sume exorbitante anual.

 

 

 

Tags: