Fotbal international

Coșmarul Tbilisi! Universitatea Craiova a fost umilită pentru a doua oară în capitala Georgiei. Cele mai rușinoase eșecuri din istoria clubului

27.08.2020 | 22:21
Cosmarul Tbilisi Universitatea Craiova a fost umilita pentru a doua oara in capitala Georgiei Cele mai rusinoase esecuri din istoria clubului
Coșmarul Tbilisi! Universitatea Craiova a fost umilită pentru a doua oară în capitala Georgiei. Cele mai rușinoase eșecuri din istoria clubului. Sursa: Facebook Universitatea Craiova
ADVERTISEMENT

Universitatea Craiova a fost eliminată rușinos în primul tur preliminar din Europa League. Oltenii au fost învinși de Lokomotiv Tbilisi cu 1-2 și sunt pentru a doua oară eliminați din cupele europene de o echipă din capitala Georgiei.

Golurile gruzinilor au fost marcate în repriza secundă prin Sikharulidze (57) și Oulad Omar (61). Oltenii au ratat o șansă uriașă prin Elvir Koljic, șutul deviat al sârbului lovind bara din dreapta lui Mamardashvili. Unicul gol al echipei din Bănie a fost înscris de Baiaram în minutul 90+4.

ADVERTISEMENT

Universitatea Craiova a fost eliminată în sezonul 1993/1994 în turul I al Cupei UEFA de Dinamo Tbilisi. Și atunci, Craiova era mare favorită, doar că a fost învinsă tur-retur de echipa gruzinilor. La Tbilisi scorul a fost 2-0, iar la Craiova Dinamo s-a impus cu 2-1.

Coșmarul Tbilisi! Universitatea Craiova a fost umilită pentru a doua oară în capitala Georgiei

Despre meciul cu gruzinii, unul dintre jucătorii de atunci de la Craiova, Ovidiu Stângă, a rememorat pentru FANATIK: “Deși eram favoriți, Dinamo era o echipă foarte bună. Au fost mulți jucători care au ajuns la un nivel foarte bun. Au avut un fundaș central (n.r. Kaladze) care a ajuns la AC Milan, decarul a ajuns la Manchester City (n.r. Kinkladze).

ADVERTISEMENT

Acolo au câștigat meritat și dacă stau să analizez cu maturitate, rezultatele au fost juste. Individual, aveau jucători mult mai valoroși decât noi la vremea respectivă la Craoiva. De la ei 6-7 au ajuns la nivel de cluburi importante: Ajax, Koln, Manchester City, Milan.

Din generația noastră, care am fost la Craiova nu au ajuns toți la echipe importante. Au fost și la noi. Dar în acea dublă ne-au bătut pe merit, nu putem să spunem nimic”, a spus Stângă.

ADVERTISEMENT

Cele mai mari umilințe ale Craiovei în Europa!

Lista celor mai mari umilințe din istoria Universității Craiova în Europa:

Sezonul 1991/1992 – Turul 1 preliminar din Liga Campionilor: U Craiova – Apollon Limassol 2-0 în tur, 0-3 în retur

Sezonul 1992/1993 – Turul 1 preliminar din Cupa UEFA: U Craiova – Sigma Olomuc 1-2 în tur și 0-1 în retur

ADVERTISEMENT

Sezonul 1994/1995 – Turul 1 preliminar din Cupa UEFA: U Craiova – Dinamo Tbilisi 0-2 în tur și 1-2 în retur

Sezonul 1995/1996 – Turul 1 preliminar din Cupa UEFA: U Craiova – Dinamo Minsk 0-0 în tur și 0-0 în retur (1-3 după pen.)

Sezonul 2000/2001 – Tur preliminar din Cupa UEFA: U Craiova – Pobeda Prilep 1-1 în tur și 0-1 în retur

Sezonul 2019/2020 – Turul 1 preliminar din Europa League: Lokomotiv Tbilisi – U Craiova 2-1 (s-a jucat într-o singură manșă)

ADVERTISEMENT
Tags: