News

La doar 19 ani, Cosmin ține loc de tată pentru fratele mai mic. Mama lor a murit, iar tatăl a suferit recent un AVC

O asociație nonprofit a făcut vizibilă povestea dramatică a unui tânăr de 19 ani care ține loc de tată pentru fratele mai mic. Mama lor a murit, iar tatăl a suferit recent un AVC
07.03.2022 | 17:19
La doar 19 ani Cosmin tine loc de tata pentru fratele mai mic Mama lor a murit iar tatal a suferit recent un AVC
Drama unui tânăr de 19 ani care ține loc de tată pentru fratele mai mic. sursă foto: colaj Fanatik / Facebook Povestea Mea
ADVERTISEMENT

Cosmin este un tânăr de doar 19 ani care, în urma greutăților vieții, a fost nevoit să țină loc atât de mamă, cât și de tată pentru fratele mai mic. Mama lor a murit, iar tatăl a suferit recent un AVC. Acesta muncește ziua în sat, iar când ajunge acasă se apucă să gătească.

La doar 19 ani, Cosmin ține loc de tată pentru fratele mai mic

Cosmin este un tânăr în vârstă de 19 ani a cărui viață nu a fost prea ușoară. Mama lui a murit, iar tatăl lui a suferit recent un accident vascular cerebral.

ADVERTISEMENT

“Fără mamă, sunt al nimănui. Dacă știa mami că mă lasă așa, să sufăr zilnic, mai rămânea câțiva ani, aștepta să cresc!”, a mărturisit băiatul.

Chiar și când tatăl lui era sănătos, Cosmin mergea la muncă în sat și aducea bani pentru casă. Acum, însă, presiunea pe care o simte tânărul e mult mai mare.

ADVERTISEMENT

Îi e teamă că va rămâne orfan de ambii părinți și va rămâne responsabil pentru frații săi, Ștefăniță, în vârstă de doar șase ani, și Florin, de 20 de ani.

Este copleșit de griji și de dor și speră că tatăl lui se va face bine.

“Tatăl meu…Bun sau rău cum este, e al nostru. Este acolo! Parcă îmi e dor de ouăle din tigaie. Nu le făcea bune deloc, punea multă sare…

ADVERTISEMENT

Dar aș vrea să le simt gustul din nou. Așa de pustie e casa fără el!”, este declarația tulburătoare a tânărului.

Drama personală nu îl împiedică să aibă compasiune față de refugiați

Deși are multe probleme pe cap, Cosmin vrea să-i ajute pe cei care au, poate, o viață și mai grea decât el.

ADVERTISEMENT

Când a auzit de situația refugiaților, tânărul de doar 19 ani s-a oferit să gătească pentru ucrainenii aflați în suferință.

ADVERTISEMENT

“Poate au rămas fără mamă, fără tată”, a mai spus Cosmin.

El știe cel mai bine cum e să crești fără mamă, de aici poate și dorința de a-i ajuta pe refugiați.

Cum poate fi ajutat Cosmin

Persoanele care vor și pot să îl ajute pe Cosmin să aibă grijă de frații lui, până își revine tatăl lor, pot să doneze atât bani, cât și alimente neperisabile, haine sau încălțăminte.

Cei care pot dona, orice sumă, o pot face prin următoarele metode:

  • PayPal
  • Transfer bancar (detaliile pot fi găsite AICI)

Reprezentanții asociației nonprofit care a făcut vizibil cazul lui Cosmin le-au dus celor trei frați cele necesare gurii. Bucuria nemărginită a acestora a fost surprinsă într-un video care poate fi văzut AICI.