Fotbal international

Cosmin Contra a anunțat în ce condiții pleacă de la națională: ”Dacă nu ne vom califica din toamnă”

02.10.2019 | 12:10
Cosmin Contra a anunțat în ce condiții va pleca de la echipa națională a României
ADVERTISEMENT

Selecționerul Cosmin Contra a anunțat în ce condiții va pleca de la echipa națională a României. Tehnicianul a dezvăluit că dacă ”tricolorii” nu vor obține biletele pentru turneul final al Campionatului European din 2020 încă din această toamnă din preliminarii va avea o discuție cu șefii Federației Române de Fotbal și ar putea să lase locul altui antrenor.

  • Cota EXCLUSIVĂ Fortuna: 4.00 este cota pentru X la meciul Belarus – Estonia. Vezi aici toate cotele!
ADVERTISEMENT

Cosmin Contra a anunțat în ce condiții pleacă de la națională

”Președintele federației și Mihai Stoichiță știu că am venit să fac treabă bună la națională. Am încredere maximă în acești jucători pe care îi antrenez. Văd spirit, văd că jucătorii iși doresc această calificare. N-am cum să nu cred în această calificare”, a declarat selecționerul Cosmin Contra la Pro X.

”Vedem ce se va întâmpla în continuare, poate ce hotărăsc și cei din federație. Dacă nu ne vom califica din grupe, poate vom decide alături de federație că e mai bine să vină altcineva și să încerce să califice naționala prin Liga Națiunilor”, a dezvăluit Cosmin Contra care sunt condițiile care ar putea duce la plecarea sa de la echipa națională.

ADVERTISEMENT
Cosmin Contra le oferă indicații jucătorilor naționalei la meciul România – Spania

Cum poate ajunge România la Euro 2020

După disputarea a șase etape din Grupa F a preliminariilor Campionatului European din 2020, România se află pe locul trei cu zece puncte și se luptă cu Suedia (11 puncte) și Norvegia (9 puncte) pentru poziția secundă, ținând cont că Spania pare scăpată în câștigătoare. Avantajul ”tricolorilor” îl reprezintă faptul că meciurilor împotriva rivalelor la locul doi în grupă se vor disputa pe teren propriu.

În cazul în care nu va obține unul dintre cele două locuri în Grupa F care duce direct la turneul final, reprezentativa României ar mai putea avea o șansă de a ajunge la Euro 2020 prin Liga Națiunilor. Pentru a prinde un loc de baraj e nevoie ca toate cele 20 de echipe calificate la turneul final din preliminarii să fie clasate peste noi în clasamentul Ligii Națiunilor.

CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 849. 32 pagini. Doar 5 lei!
A apărut noua revistă Taifasuri