ADVERTISEMENT
Fotbal intern

Cosmin Contra a început curățenia la Dinamo. Patru jucători au fost puși pe liber

Autor: Sorin Dumitrescu | 03.09.2020 | 13:42
Cosmin Contra a început curățenia la Dinamo. Patru jucători au fost puși pe liber
Contra vrea să scape de patru jucători. Al cincilea a scăpat doar pentru că s-a accidentat Achim. Foto: Doar Dinamo.ro

Instalat de puţin timp pentru a doua oară pe banca lui Dinamo Cosmin Contra a debutat cu stângul în acest mandat, pierzând la Ploieşti, cu 1-0, în faţa celor de la Chindia Târgovişte în etapa a 2-a din Casa Pariurilor Liga 1.

ADVERTISEMENT

Guriţă nu este deloc mulţumit de calitatea lotului găsit la revenirea în Ştefan cel Mare şi vrea să scape de jucătorii de care consideră că nu are nevoie, aducând în schimb fotbalişti care să se plieze pe ideile sale tactice.

Lotul lui Dinamo a suferit şi aşa mutaţii importante în această vară, după ce mai mulţi jucători au plecat sau au fost nevoiţi să rezilieze contractele şi în locul lor nu s-au făcut transferuri importante, pentru că au revenit, totodată, jucătorii împrumutaţi sezonul trecut la alte cluburi.

Contra are patru nume pe lista neagră. Răuţă, salvat de accidentarea lui Achim

Deja patru dintre jucătorii care sezonul trecut au prins minute bune în tricoul alb-roşu au fost anunţaţi că nu intră în vederile noului antrenor şi că trebuie să îşi caute echipă, iar până atunci vor merge să se pregătească alături de jucătorii de la Dinamo B, în Liga 3.

ADVERTISEMENT

Conform ProSport cei patru proscrişi sunt fundaşii Mihai Popescu şi Andrei Sin şi atacanţii Mihai Neicuţescu şi Daniel Popa. Ar fi fost cinci, însă mijlocaşul Alexandru Răuţă a avut şansa să se accidenteze titularul pe postul său, Vlad Achim, şi aşa a fost păstrat.

Sunt exact jucătorii de care şi suporterii doreau să se scape

Interesant este faptul că toţi aceşti jucători, inclusiv cel salvat de împrejurare, figurau de multă vreme pe lista neagră a suporterilor dinamovişti, care la început de sezon se văitau pe reţelele de socializare că au plecat jucători buni şi au rămas cei amintiţi mai sus, în loc să se scape de ei.

Misiunea lui Cosmin Contra la acest new Dinamo nu este deloc simplă, pentru că aşteptările sunt mari, inclusiv din partea fanilor, care au ajutat efectiv clubul cu bani prin programul DDB, care i-a şi ajutat să devină acţionari la Dinamo.

ADVERTISEMENT

Au venit până acum puţini jucători

Contra are nevoie de mulţi jucători de calitate pentru a încerca să readucă pe câini în lupta pentru play-off. Cu actualul lot acest obiectiv este aproape imposibil să fie realizat.

În afara lui Vlad Achim a mai sosit polonezul Janusz Gol, spaniolul Isma Lopez şi venezueleanul Alexander Gonzales, mult prea puţin pentru necesităţile dinamoviştilor.

ADVERTISEMENT
CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
ADVERTISEMENT
A apărut revista SuperEuro
  • SuperEuro, cea mai tare revistă glossy dedicată Euro 2020
  • SUPEREURO: 164 de pagini premium, la doar 10 lei!