Fotbal intern

Cosmin Contra a scos colții! I-a atacat pe toți! „Luați-mi CV-ul și citiți-l! Faceți voi ce vreți când veți fi selecționeri!”

25.03.2019 | 21:41
Cosmin Contra a scos coltii Ia atacat pe toti Luatimi CVul si cititil Faceti voi ce vreti cand veti fi selectioneri
ADVERTISEMENT

Cosmin Contra a ținut o conferință de presă cu o falcă în cer și una în pământ înainte de meciul cu Insulele Feroe din preliminariile Euro 2020. Selecționerul naționalei României a fost foarte supărat după criticile pe care trupa sa le-a primit în urma înfrângerii suferite împotriva Suediei, scor 1-2, pe Friends Arena din Stockholm. Contra a ținut să le răspundă mai multor oameni din fotbal care s-au arătat nemulțumiți de felul în care acesta a gestionat tactic duelul contra scandinavilor.

Contra s-a făcut rău: „N-am experiență? Un antrenor pe care s-a plătit 4,2 milioane de euro?”

Cosmin Contra le-a răspuns și celor care au spus că „Guriță” nu are suficientă experiență pentru echipa națională: „Dacă vorbim că nu am experienţă după nouă ani de antrenorat, antrenor care are 36 de meciuri consecutive în Liga 1 fără înfrăngere, care a antrenat în Primera Division, unul dintre cele mai importante campionate din lume, care a câştigat Cupa Ligii, care a fost aproape să câștige titlul cu o echipă a lui Dinamo căruia nu-i dădea nimeni șanse, pe care s-au plătit 4.2 milioane de euro. Să ia lumea CV-ul meu şi să analizeze. Ceea ce am făcut aici, este un lucru extraordinar. Există spirit şi asta e bine! În afară de cei 7 care au început, mai erau 5 pe bancă sub 23 care puteau intra. Faceţi analiza corectă!”

ADVERTISEMENT

El și-a apărat pe față jucătorii în fața contestatarilor: „Nu mă deranjează că mă atacă pe mine, dar să-mi lase jucătorii în pace, pentru că ei demonstrează că au un alt spirit decât acum un an jumate. Au avut forţa să meargă în repriza a doua peste Suedia şi să forţeze egalarea. Dacă aveam puțin noroc și egalam la ocazia lui Săpunaru, atunci aceşti tineri erau eroi. Normal că nu sunt mulţumit de erorile făcute, dar încercăm să le reparăm, avem nevoie de continuitate, trebuie să jucăm 90 de minute aşa cum am făcut-o în repriza a doua cu Suedia. S-au scos în relief doar lucrurile negative şi atunci nu putem construi nimic”, a mai spus Contra.

Ianis Hagi a fost introdus de Cosmin Contra în a doua repriză a meciului cu Suedia

Cosmin Contra i-a oferit un răspuns lui Gabi Balint

Întrebat de reporterii FANATIK despre opinia lui Gabi Balint, care a spus că Ianis Hagi este „decar” și Nicolae Stanciu „optar”, Contra a răspuns: „Când vor fi antrenori la echipa națională, cei care mă critică vor putea face exact ce vor ei să facă. Deocamdată sunt eu antrenor la echipa națională și deciziile le voi lua eu. Restul sunt doar păreri care trebuie respectate, dar doar păreri.”

ADVERTISEMENT

„De ce să vorbim de critici când trebuie să vorbim de lucrurile pozitive? Avem 11 jucători foarte tineri în lotul actual care se antrenează foarte bine, care s-au prezentat bine la un meci foarte greu în Suedia și ăsta e lucrul cel mai important”, a continuat antrenorul naționalei.

  • 1 este numărul înfrângerilor în meciurile oficiale pentru Cosmin Contra pe banca naționalei României, 1-2 cu Suedia
ADVERTISEMENT