Fotbal intern

Cosmin Contra a stabilit lista finală a stranierilor pentru dubla cu Spania și Malta!

28.08.2019 | 16:05
Cosmin Contra a stabilit lista finala a stranierilor pentru dubla cu Spania si Malta

Cosmin Contra a stabilit lista finală a stranierilor pentru următoarea acțiune a primei reprezentative a României, care joacă la începutul lunii septembrie cu Spania și Malta în preliminariile EURO 2020. 19 dintre cei 24 de jucători care se aflau pe lista preliminară au fost păstrați de Contra.

Cosmin Contra a stabilit lista stranierilor pentru meciurile cu Spania și Malta

Naționala României se află în fața unei toamne decisivă pentru prezența la Campionatul European de vara viitoare. Primii pași spre turneul final vor fi făcuți la începutul lunii septembrie, când naționala condusă de Cosmin Contra întâlnește Spania, la București, și Malta, pe “Ilie Oană” din Ploiești.

Pe data de 16 august selecționerul a trimis convocările de principiu pentru 24 de jucători care evoluează în străinătate, iar miercuri, Contra s-a decis asupra listei finale, din care au dispărut 5 nume. Silviu Lung, Alexandru Mitriță, Dorin Rotariu, Sergiu Hanca și Tudor Băluță nu vor fi pe teren la dubla cu Spania și Malta. Primii patru au fost lăsați acasă, în timp ce fostul mijlocaș al Viitorului va juca la naționala de tineret. Lista completă a stranierilor:

  • Portari: Ciprian Tătărușanu (Lyon), Florin Niță (Sparta Praga), Ionuț Radu (Genoa)
  • Fundași: Romario Benzar (Lecce), Vlad Chiricheș (Napoli), Ionuț Nedelcearu (FC Ufa), Dragoș Grigore (Ludogorets), Adrian Rus (Mol Fevervar), Alin Toșca (Gazisehir Gaziantep)
  • Mijlocași: Alexandru Chipciu (Anderlecht), Răzvan Marin (Ajax), Nicolae Stanciu (Slavia Praga), Paul Anton (Krylya Sovetov), Ianis Hagi (Genk), Alexandru Maxim (Mainz), Gheorghe Grozav (Kisvarda)
  • Atacanți: Claudiu Keseru (Ludogorets), George Pușcaș (Reading), Florin Andone (Brighton)
    Cosmin Contra a stabilit lista finală a stranierilor pentru meciurile cu Spania și Malta. Sursă Foto: Sportpictures
    Cosmin Contra a stabilit lista finală a stranierilor pentru meciurile cu Spania și Malta. Sursă Foto: Sportpictures
    07 June 2019, Norway, Oslo: Romania head coach Cosmin Contra reacts on the sidelines during the UEFA Euro 2020 Group F Qualifier soccer match between Norway and Romania at the Ullevaal Stadion. Photo: Lise Aserud/NTB scanpix/dpa/Hepta/Sport Pictures

Meciul cu Spania se joacă cu casa închisă

România va juca primul meci al toamnei cu Spania, la București, pe Arena Națională. Partida se va juca cu casa închisă, toate biletele puse la vânzare fiind epuizate. Duelul cu spaniolii va avea loc pe 5 septembrie, de la ora 21:45. Al doilea meci al dublei va fi cu Malta, programat la Ploiești, pe 8 septembrie de la ora 19:00.

După primele 4 meciuri disputate, România se află pe poziția a treia în grupa F a preliminariilor pentru EURO 2020. Prima poziție este ocupată de Spania, cu 12 puncte, iar pe locul secund se află Suedia, la egalitate de puncte cu naționala lui Cosmin Contra, dar cu avantaj în meciul direct.