Contra este de acord cu regula U 21. “Din urmă vin fotbalişti foarte buni!”

Daniel Vlad   
în Fotbal intern
25/12/2017, 13:51
Contra este de acord cu regula U 21. “Din urmă vin fotbalişti foarte buni!”

Selecţionerul României, Cosmin Contra a mărturisit că Regula U21, pe care FRF a impus-o cluburilor din Liga 1, să aibă în teren, pe toată durata partidei, cel puţin un jucător sub 21 de ani, este foarte bună pentru viitorul fotbalui românesc. ”Cu regula de U21 pe teren  este foarte bine. Adevărul e că avem generaţii care vin din urmă mai bune. Avem generaţii care au rezultate extraordinare la nivel de juniori sau rezultate bune, ce n-am avut în anii anteriori şi asta e datorită acestei reguli de jucători U21.

Asta nu face decât să mă bucure pe mine ca antrenor al echipei naţionale pentru că avem tineri care joacă titulari în Divizia A, joacă meci de meci la echipe bune. Sunt şi jucători care au plecat afară. Joacă în campionate puternice. Şi unii nu joacă, dar sunt alţii care joacă şi asta nu face decât să crească valoare fotbalistului român. Să crească poate şi valoarea echipei naţionale şi sperăm că pe viitor tot mai mulţi tineri să facă pasul spre fotbalul bun la echipe foarte bune unde să şi joace, să se impună”, a spus Contra pentru TelekomSport.

Petrece Crăciunul în Spania!

Cosmin Contra a mărturisit că sărbătorile de Crăciun şi le va petrece alături de familia sa în Spania. “De această dată voi lua masa în familie. Soţia mea găteşte foarte bine şi vom combina mâncărurile tradiţionale româneşti cu cele din Spania. Puteam să ieşim şi la un restaurant, dar am decis să stăm cu toţi acasă. Voi avea şi invitaţi.

Îmi place să petrec în familie sărbătorile, deoarece în acest an am tot stat plecat de acasă. Îmi doresc ca de la anul să fac o echipă naţională puternică, iar eu sunt sigur că băieţii au înţeles mesajul meu. Trebuie să muncim mult mai multe deoarece din păcate nu vom fi mprezenţi la Campionatul Mondial din Rusia, iar suporterii sunt aucm dezamăgiţi”, a spus Contra.

Închide ×