Fotbal intern

Cosmin Contra a vorbit despre venirea la Dinamo: ”Le-am spus că dacă preiau clubul și sunt serioși, sunt dispus să discut cu ei”

14.08.2020 | 11:09
Cosmin Contra a vorbit despre venirea la Dinamo Leam spus ca daca preiau clubul si sunt seriosi sunt dispus sa discut cu ei
ADVERTISEMENT

Antrenorul Cosmin Contra a vorbit despre venirea pe banca tehnică a echipei Dinamo București, după ce clubul a fost preluat de investitori spanioli.

FANATIK a anunțat în exclusivitate încă de joi că fostul selecționer al României este prima variantă a spaniolilor, Pablo Cortacero spunându-le oamenilor lui Negoiță că are un precontract cu Contra.

ADVERTISEMENT

Noul acționar majoritar al ”câinilor” le-a transmis celor prezenți la RIN că înțelegerea cu Cosmin Contra a fost făcută înainte de pandemie, atunci când au fost primele contacte cu Ionuț Negoiță.

Vine Cosmin Contra la Dinamo?

”Au fost ceva discuții în urmă cu o lună și jumătate, iar eu le-am spus că dacă preiau Dinamo și sunt serioși eu sunt dispus să discut cu ei. Eu știu că ei își doresc un club serios, dacă sunt serioși și chiar vor să facă treabă, atunci e interesant să poți să faci un proiect de la zero”, a declarat Cosmin Contra despre o posibilă venire la Dinamo.

ADVERTISEMENT

”Eu cred că suporterii sunt lângă echipă și au demonstrat în ultimii doi ani că adevărații suporteri se văd la greu, nu când lucrurile sunt pe un făgaș normal. Suporterii lui Dinamo pentru mine au fost niște eroi în ultimii doi ani.

În felul în care s-au mobilizat, în felul în care au ajutat echipa, pentru că au înțeles că acest ajutor este mai important ca niciodată. Este un moment istoric și proiectul pe care îl vor noii investitori la Dinamo va fi unul extraordinar”, a spus fostul selecționer la emisiunea ProSport Live.

ADVERTISEMENT

”Trebuie să fie organizați. Nu vor fi probleme de ordin financiar, din ce știu eu. În primul an proiectul sportiv nu va fi la nivelul acestui club, pentru că e foarte greu acum, nu e ușor să aduci 10-15 jucători să îi integrezi în tot ceea ce înseamnă Dinamo, să închegi o echipă care să aibă rezultate”, a continuat tehnicianul.

”Eu sunt la Lisabona, la turneul final al Ligii Campionilor, reprezentant UEFA și trebuie să îmi fac treaba cât mai bine aici. Au fost foarte multe discuții în ultimele două luni, cu foarte multe echipe. Am fost în cărți pentru a prelua mai multe echipe din Primera Division, din alte țări, dar au fost aleși antrenori cu alt profil și acum așteptăm să vedem ce se întâmplă”, a încheiat Contra.

ADVERTISEMENT

Contra și trei spanioli se luptă pentru postul de antrenor la Dinamo

La rândul său, avocatul Dorin Șerdan, cel care ar urma să ocupe funcția de președinte la Dinamo după ce spaniolii au preluat clubul, a confirmat faptul că tehnicianul Cosmin Contra reprezintă prima variantă pentru banca tehnică.

”Avem o listă cu patru antrenori, Cosmin Contra este pe primul loc, alături de alți trei antrenori spanioli. Organigrama va fi modificată. Aducem specialiști în acest club și vom decide împreună”, a declarat Șerdan.

”Trebuie să pregătim echipa pentru sezonul care bate la ușă. O să numim în foarte scurt timp antrenorul primei echipe. Domnul Mulțescu va rămâne în club, pentru că a demonstrat că este un profesionist desăvârșit.

Nu este clar, director tehnic, echipa a doua, sunt discuții. Vorbim despre reînființarea echipei a doua, apoi de dezvoltarea academiei, iar legendele clubului vor fi în acest proiect. Vom avea nevoie de imaginea și expertiza acestor legende. Ionel Dănciulescu va pleca”, a continuat avocatul.

”Am reușit să facem această tranzacție extraordinară pentru fotbalul românesc și pentru asta mă bucur foarte mult. Acum, nu prea contează posturile. Voi rămâne în proiect. Am ofertă din partea spaniolilor de a fi președintele clubului”, a încheiat Șerdan.

FANATIK a mai aflat că reprezentantul firmei Belen International SA, care a cumpărat Dinamo, este în căutarea unui charter pentru a aduce la București  jucătorii spanioli pe care-i dorește în tricoul ”câinilor”.

ADVERTISEMENT