Fotbal intern

Cosmin Contra a vorbit înainte de Dinamo-UTA. Ce a spus despre salarii: „Încă sunt restanțe”. Video

26.09.2020 | 18:25
Cosmin Contra a vorbit inainte de DinamoUTA Ce a spus despre salarii Inca sunt restante Video
ADVERTISEMENT

Cosmin Contra a vorbit înainte de Dinamo-UTA. Formația din șoseaua Ștefan cel Mare va juca luni în etapa a cincea a Ligii 1, contra echipei nou-promovate.

Dinamo nu a mai câștigat pe teren propriu din luna februarie, însă o victorie cu UTA îi poate duce pe „câini” chiar pe loc de play-off.

ADVERTISEMENT

Antrenorul alb-roșiilor a susținut o conferință de presă înaintea meciului care se va disputa luni, în „Groapă”, de la ora 21:00.

Cosmin Contra a vorbit înainte de Dinamo-UTA. Laude pentru adversari: „Au un antrenor meticulos”

Antrenorul lui Dinamo consideră că meciul de luni nu va fi unul deloc ușor pentru echipa sa și crede că statutul de nou-promovată al echipei din Arad nu reprezintă un dezavantaj pentru oaspeți. Contra a avut cuvinte de laudă pentru antrenorul Laszlo Balint și a dezvăluit că se teme de contraatacurile arădenilor.

ADVERTISEMENT

„Ne dorim să avem continuitate în rezultate și la nivel de joc. E clar că, dacă legăm victorii, vom urca și în clasament. Vrem să avem o evoluție solidă și un rezultat favorabil cu UTA. Ne propunem să devenim o echipă solidă la nivel de rezultate.

E foarte mult timp de când nu am câștigat pe teren propriu, niciun meci nu e ușor în Liga 1. UTA e o echipă bine așezată în teren, cu un antrenor meticulos. Mie mi-a plăcut ce au jucat și în Liga 2, au o echipă bine așezată, periculoasă pe contraatac și la fazele fixe.

ADVERTISEMENT

Din punctul meu de vedere, niciun meci nu este ușor în România, indiferent de adversar. Trebuie să fim foarte atenți și concentrați de la începutul partidei, ca să nu avem vreo surpriză. Nu mă gândesc la meciul de săptămâna viitoare, cu FCSB, ci la cel de luni. E cel mai important acum și gândul nostru trebuie să fie la această partidă. Primul meci e cel mai important întotdeauna”, a spus Contra.

Antrenorul dinamovist a vorbit și despre nou-veniții de la club, pe care i-a lăudat pentru progresele constante pe care le fac la antrenamente, dar și pe parcursul meciului. De asemenea, fostul selecționer a explicat de ce nu schimbă un jucător tânăr în primele minute ale meciurilor, așa cum obișnuiesc să facă Dan Petrescu sau Ionuț Badea.

ADVERTISEMENT

Contra s-a arătat dezamăgit de evoluția fotbaliștilor trimiși la Dinamo B. Echipa a doua a dinamoviștilor a câștigat în prima etapă a Ligii 3, când a învins-o pe FCSB 2, dar a pierdut apoi partidele cu Progresul Spartac și FC Voluntari 2.

„Băieții se acomodează treptat la fotbalul din România și la ceea ce le cer. Din punct de vedere fizic, nu suntem încă la nivel optim, dar încercăm să recuperăm. Jucătorii nu au făcut pregătire de vară, au venit direct de la fostele echipe sau din vacanță. Nu este ușor ca în timpul unui campionat să acumulezi și partea fizică, dar îi văd tot mai bine la antrenamente și sper să arătăm tot mai bine la fiecare joc.

Măgureanu și Borcea sunt jucători în care noi avem încredere. Vor fi meciuri în care vor juca mai mult, altele în care vor juca mai puțin, dar mie îmi place ca jucătorii tineri să aibă parte de cel puțin o repriză ca să se acomodeze cu fotbalul de performanță, la nivel de Liga 1. Ei trebuie să vadă cât de exigent e campionatul din România, pentru că doar așa poate crește un jucător tânăr

Am remarcat că mai e mult de lucru la nivel de echipa a doua. Cei care vin și se antrenează cu prima echipă trebuie să arate bine și la echipa a doua, iar din punctul acesta de vedere ei sunt datori față de fani cu rezultate bune. Sunt, totuși, la Dinamo București și trebuie să dea totul pe teren.”, a explicat tehnicianul dinamovist.

CONTRA despre DINAMO vs UTA

Antrenorul principal Cosmin Contra a vorbit în această după-amiază, la sala de conferințe, despre următorul meci în Liga 1 (etapa a 5-a), FC Dinamo București vs UTA Arad, programat luni, 28 septembrie (ora 21:00), pe stadionul din Ștefan cel Mare.

Geplaatst door FC DINAMO BUCURESTI op Zaterdag 26 september 2020

Încă sunt restanțe salariale, dar Cosmin Contra nu este îngrijorat: „Am semnale că totul se va rezolva”

Cel de-al doilea mandat al lui Cosmin Contra la Dinamo a început în etapa a doua a sezonului actual, atunci când alb-roșiii au jucat la Ploiești, împotriva Chindiei Târgoviște. Pe lângă noile transferuri reușite de club, s-a discutat foarte mult și despre capacitatea conducătorilor spanioli de a achita restanțele fotbaliștilor. Contra a confirmat că încă există restanții salariale, însă susține că problemele se vor rezolva în cel mai scurt timp.

„Este un proiect serios, s-au adus jucători de calitate, e clar că sunt anumiți fotbaliști cu restanțe financiare. Dar cei noi nu adunat o lună de când sunt aici, în așa fel încât să vedem dacă își vor primi salariile. Este și cazul antrenorilor. Eu am toată convingerea că salariile restante vor fi plătite până la ora jocului cu UTA.

Din punctul meu de vedere, gândul nostru trebuie să fie la meci, la a juca bine și la a încerca să legăm două victorii. Trebuie să câștigăm pe teren propriu, avem alte obiective înaintea salariilor restante. Mi-aș dori să ajungem cât mai repede la normalitate, repet, și am semnale că se va întâmpla asta. Trebuie să putem să vorbim doar despre fotbal”, a spus Contra.

De asemenea, „Guriță” a vorbit și despre alte transferuri care ar putea fi efectuate de Dinamo în perioada următoare și a dezvăluit care este situația lui Diego Capel, fotbalist adus în probe.

„Până la terminarea perioadei de transferuri, ne dorim să mai aducem trei-patru jucători care să îmbunătățească valoarea lotului. Avem nevoie de cât mai mulți fotbaliști de calitate, pentru că sezonul este lung.

Trebuie să formăm un grup, împreună și cu fotbaliștii tineri, ca să putem avea rezultate cât mai bune. Deocamdată nu am luat o decizie în privința lui Diego Capel, vom vedea ce se va întâmpla în zilele următoare”, a mai spus dinamovistul.

ADVERTISEMENT