Fotbal intern

Cosmin Contra, amintiri neplăcute din ultimul derby dintre Dinamo şi Craiova! A plecat după un meci nebun

16.10.2020 | 18:16
Cosmin Contra amintiri neplacute din ultimul derby dintre Dinamo si Craiova A plecat dupa un meci nebun
ADVERTISEMENT

Tehnicianul Cosmin Contra și-a încheiat primul mandat la Dinamo după un meci nebun cu Universitatea Craiova, în toamna anului 2017.

La finalul acelei întâlniri, ”Guriță” a decis să întrerupă contractul cu gruparea ”câinilor” și să accepte oferta federației de a prelua funcția de selecționer la echipa națională.

ADVERTISEMENT

Contra s-a întors în această vară în Ștefan cel Mare, așa cum FANATIK anunțase în exclusivitate, odată cu preluarea pachetului majoritar de acțiuni de către investitori spanioli.

Cosmin Contra a plecat de la Dinamo după un 2-2 cu Craiova

De la revenirea în ”Groapă”, Cosmin Contra a fost menajat pentru rezultatele neconcludente, toată lumea fiind de acord că tehnicianul are nevoie de timp pentru a închega o echipă bună, însă după două săptămâni de pauză cauzată de meciurile naționalei urmează derby-ul Dinamo – U Craiova și fanii nu concep un alt rezultat decât victoria.

ADVERTISEMENT

Puțină lume își mai aduce aminte că primul mandat al lui Cosmin Contra pe banca tehnică a dinamoviștilor s-a încheiat după un meci halucinant împotriva oltenilor, în etapa a zecea a sezonului 2017-2018. Atunci, la Drobeta Turnu Severin, Dinamo a condus cu 2-0 prin golurile marcate de Rivaldinho și Diogo Salomao, dar se vedea egalată în finalul întâlnirii după reușitele lui Alexandru Băluță și Andrei Burlacu.

A fost un meci cu adevărat nebunesc, cu patru goluri, două eliminări (Hristo Zlatinski de la Craiova și Valentin Costache de la Dinamo), un joc spectaculos oferit de cele două echipe și un duel tactic extrem de interesant între Cosmin Contra și italianul Devis Mangia. Interesant este faptul că și de această dată ”Guriță” va da peste un ”macaronar” pe banca oltenilor: Cristiano Bergodi.

ADVERTISEMENT

Din acea partidă greu de uitat de fanii ambelor formații, Contra îi mai are în lot și acum pe Paul Anton, Adam Nemec și Ricardo Grigore, în timp ce la olteni au mai ”supraviețuit” Nicușor Bancu, Vladimir Screciu, Alexandru Mateiu, Mihai Roman și Cristian Bărbuț.

Contra, neînvins în duelurile cu oltenii

Un alt lucru de remarcat este faptul că Cosmin Contra este neînvins în meciurile cu Universitatea Craiova când s-a aflat pe banca tehnică a ”câinilor”, dacă nu punem eliminarea din sferturile de finală ale Cupei României, în martie 2017. Atunci a fost 6-5 pe olteni la loviturile de departajare, dar la finalul celor 120 de minute scorul a fost egal, 0-0.

ADVERTISEMENT

”Guriță” are o singură victorie în fața ”juveților”, scor 2-1 pe Arena Națională, în februarie 2017, la chiar primul duel împotriva Craiovei din postura de antrenor al lui Dinamo. În rest au mai fost doar rezultate de egalitate: 0-0 în martie 2017, meciul din Cupa României, și de două ori 2-2 în campionat la Drobeta Turnu Severin.

Partida dintre Dinamo și Universitatea Craiova, din etapa a șaptea, se va disputa duminică, 18 octombrie, de la 21:30, pe Arena Națională, așa cum FANATIK a anunțat în exclusivitate.


  • (P) Cota BETANO pentru Dinamo – U Craiova: 10,00 este cota pentru “total goluri: 5”. Vezi aici toate cotele!

ADVERTISEMENT