Fotbal intern

Cosmin Contra dă cărțile pe față în cazul lui Mitriță! Când va fi convocat Florin Tănase

29.08.2019 | 11:48
Cosmin Contra da cartile pe fata in cazul lui Mitrita Cand va fi convocat Florin Tanase

Cosmin Contra a discutat situația jucătorului Alexandru Mitriță, care s-a aflat pe lista preliminară de convocați pentru dubla cu Spania și Malta, dar nu a fost păstrat printre cei 19 stranieri care vor face parte din lotul României. Contra dezvăluie că fostul fotbalist al Craiovei nu va juca din cauza programului echipei sale din MLS, New York City, care joacă duminică noapte în Canada, iar Mitriță ar putea ajunge în țară, după un zbor de peste 20 de ore, cu mai puțin de 3 zile înainte meciului cu Spania.

Cosmin Contra explică situația lui Mitriță

Selecționerul Cosmin Contra a explicat situația lui Alexandru Mitriță, jucător care nu va face parte din lotul “tricolorilor” pentru dubla cu Spania și Malta. Mitriță joacă duminică noapte cu New York City la Vancouver, iar în țară ar ajuge cu mai puțin de 72 de ore pâna la meciul cu ibericii, după un zbor extrem de lung. Contra a lămurit și presupusa cearta cu Mitriță, jucător care a răbufnit la antrenamente după ce a fost înlocuit la pauza meciului cu Suedia.

Nu am nicio problemă cu Mitriță, nu a existat vreo discuție în contradictoriu, el joacă duminică noaptea la Vancouver, ar putea să ajungă luni seară în România după un zbor de 21 de ore. Din punct de vedere al metabolismului nu poate fi disponibil. Data trecută a avut 5 zile să se refacă, dar din cauza schimbului de fus orar nu și-a revenit, trebuie să avem măcar o săptămână liberă ca el să poată juca. El nu a avut nicio ieșire nervoasă, dar a avut o atitudine total nepotrivită în meciul cu Suedia, noi pierdeam 2-0 și era normal să schimb ceva. Iar la antrenamentele de după atitudinea sa nu a fost adecvată unui profesionist. Am vorbit cu el și a recunoscut că nu a avut o reacție potrivită. Dacă va fi vreodată un conflict cu vreun jucător, acela nu va mai veni niciodată la echipa națională și jucătorii știu lucrul ăsta“, a spus Cosmin Contra la ProX.

Cosmin Contra a explicat neconvocarea lui Mitriță. Sursă Foto: Sportpictures
Cosmin Contra a explicat neconvocarea lui Mitriță. Sursă Foto: Sportpictures

Florin Tănase are ușa deschisă la echipa națională

Cosmin Contra a vorbit și despre Florin Tănase, jucător care a declarat în repetate rânduri că ar merita să fie convocat la echipa națională, în urma evoluțiilor bune de la FCSB. Totuși, selecționerul nu este de acord cu fotbalistul: “Când Tănase va fi pregătit, cu siguranță va fi convocat“.

Echipa națională a României se pregătește pentru o toamnă de foc. La începutul lunii septembrie, selecționata lui Contra disputa dubla cu Spania, pe 5 septembrie la București, și Malta, pe “Ilie Oană” din Ploiești.