Fotbal intern

Cosmin Contra, deranjat de presiunile pe care Gigi Becali le punea asupra echipei naționale: „Întotdeauna au existat atacuri din partea lui!”

08.06.2020 | 10:44
Cosmin Contra deranjat de presiunile pe care Gigi Becali le punea asupra echipei nationale Intotdeauna au existat atacuri din partea lui
ADVERTISEMENT

Cosmin Contra, fostul selecționer al României, a vorbit despre presiunile pe care patronii din Liga 1 le puneau pe echipa națională, cu precădere cele ale lui Gigi Becali, care era cel mai vocal.

Cosmin Contra, deranjat de presiunile pe care Gigi Becali le punea pe echipa națională

Cosmin Contra, fostul selecționer, a vorbit despre presiunile pe care Gigi Becali și alți patroni din Liga 1 le puneau asupra echipei naționale: „Întotdeauna au existat atacuri din partea patronului de la FCSB, dar e clar că fiecare patron din Liga 1 își dorea cât mai muți jucători la echipa națională, pentru a le crește valoarea.

ADVERTISEMENT

Fiecare își apără interesul. Pot să înțeleg anumite lucruri, dar nu pot să înțeleg anumie răutăți care au existat din partea anumitor oameni din fotbal. Nu am primit telefoane. Cine mă cunoaște știe că nu accept așa ceva”.

Motivul pentru care jucătorii U21 nu au confirmat la naționala mare

Cosmin Contra a vorbit și despre motivul pentru care crede că jucătorii U21 nu au reușit să confirme încă și la naționala mare: Nimeni nu înțelege asta. Una e să fii la echipa de tineret, altceva înseamnă să fii la naționala mare. 

ADVERTISEMENT

E mult mai greu, sper ca jucătorii tineri să realizeze că trebuie să dea mult mai mult la prima reprezentativă pentru a avea rezultate bune”.

„Din punctul meu de vedere, mi-aș fi dorit ca după EURO 2019 mulți jucători să ajungă în primele 5 campionate din Europa. Din păcate, niciunul nu a făcut acest pas. 

ADVERTISEMENT

Eu am fost foarte surprins atunci. Mă așteptam ca 3-4 fotbaliști să ajungă la echipe din campionate puternice și să evolueze constant”, a spus Cosmin Contra pentru gsp.ro.

„Generația noua e dependentă de telefoane, de rețelele de socializare, sunt afectați de reacțiile fanilor pe internet. Chiar dacă noi vrem s-o schimbăm, aceasta e realitatea. Un antrenor face tot ce depinde de el pentru a îmbunătăți acest lucru.

ADVERTISEMENT

Ei nu-și exprimau emoțiile, nu aveau reacție. Chiar dacă eu îi împingeam să spună anumite lucruri, nu reușeam. Dar asta se întâmplă în toate sporturile”, a mai spus fostul selecționer.

ADVERTISEMENT