Fotbal intern

Cosmin Contra, încrezător după Muntenegru – România 0-1. “Putem să ne calificăm la EURO!” Ce zice despre viitorul său

Cosmin Contra increzator dupa Muntenegru  Romania 01 Putem sa ne calificam la EURO Ce zice despre viitorul sau

Cosmin Contra vorbit după meciul disputat de Muntenegru contra echipei naţionale a României, scor 0-1, din Grupa 4, Seria C, din Liga Naţiunilor. “Tricolorii” au terminat pe poziţia a 2-a, la două puncte în spatele Serbiei.

Cosmin Contra s-a declarat încrezător după ce “tricolorii” s-au impus la Podgorica şi crede că echipa naţională a României va putea să se califice la EURO 2020 şi din Grupa a 4-a, acolo unde va întâlni adversari foarte puternici. “Guriţă” a vorbit şi despre posibilitatea de a pleca de pe banca reprezentativei mari.

Cosmin Contra e încrezător după Muntenegru – România 0-1

“Sunt pe jumătate fericit! Sunt fericit pentru atitudinea şi jocul făcut de elevii mei în această seară, dar sunt trist că nu am înscris mai multe goluri. Nu am ce să le reproşez jucătorilor nimic pentru că au depus un efort extraordinar cu Lituania, iar aici a fost un teren greu. E păcat că nu s-au concretizat toate ocaziile pe care le-am avut. E păcat că nu am înscris al doilea gol pentru a ne îndeplini obiectivul. Dacă vom avea această atitudine şi vom intra pe orice teren aşa o să punem în dificultate celelalte echipa, atunci o să fie extraordinar. Eu regret că am pierdut cele două puncte pe teren propriu, dar să nu uităm că am jucat două meciuri fără suporteri. Am avut nevoie de ajutorul publicului şi nu l-am avut. Eu am încredere că putem să intrăm pe teren şi să nu ne fie frică de niciun adversar. 

În loc să îi felicităm pe băieţi pentru efort, pentru joc… Nu e vina mea că nu am fost mai inspiraţi şi că băieţii nu au reuşit să dea mai multe goluri. Serbia a meritat acest prim joc, dar noi ne-am bătut la fiecare meci şi ne-am dorit victoria de fiecare dată. Eu sunt încrezător pentru următoarele preliminarii. Noi aşa suntem… (n.r. cei care îi critică pe tricolori) căutăm partea mai puţină bună a paharului. Există această parte şi mi-o asum, dar avem si adversari şi nu putem să facem mereu lucrurile aşa cum ne-am plănuit. 

Poate nu o să avem o grupă atât de grea şi o să picăm cu adversari mai uşori. Nu îmi doresc ceva anume. Iar o să ne facem calcule şi o să ne gândim că nu putem să ne calificăm. Eu cred că putem să ne calificăm dacă avem această atitudine. O să vedem ce adversari o să avem şi după aceea o să facem calcule şi o să vedem dacă avem şanse sau nu. În urmă se zicea că plec pentru că vine un alt antrenor, iar acum că am nu ştiu ce ofertă. Zvonuri”, a spus Cosmin Contra la finalul meciului de la Podgorica.