Fotbal intern

Cosmin Contra e speriat că întârzie banii promiși de spaniolii de la Dinamo. „Nu știe ce să mai creadă” Exclusiv

22.10.2020 | 15:49
Cosmin Contra e speriat ca intarzie banii promisi de spaniolii de la Dinamo Nu stie ce sa mai creada Exclusiv
ADVERTISEMENT

Cosmin Contra nu este deloc într-o situație prea comodă la revenirea pe banca lui Dinamo. Nu doar lipsa rezultatelor este cea care îi dă bătăi de cap, dar și problemele financiare încă nerezolvate de către noii proprietari ai clubului.

Din informațiile FANATIK, tehnicianul este mult mai îngrijorat de faptul că nu au venit banii promiși acum circa o lună de către Pablo Cortacero și asociații săi decât de cele 4 eșecuri în 6 meciuri ale roș-albilor!

ADVERTISEMENT

Și asta în condițiile în care factorii de decizie vorbesc despre o liniștire a apelor în club și în vestiar după achitarea a două din cele trei luni de restanțe la jucătorii vechi de la Dinamo.

Cosmin Contra, îngrijorat mai mult de întârzierea banilor promiși de spanioli decât de cea a rezultatelor de la Dinamo. „E de-a dreptul speriat!”

Proiectul spaniol al lui Dinamo, cu Pablo Cortacero la butoane, a fost îmbrățișat cu mare entuziasm de către fanii „câinilor” după „epoca Ionuț Negoiță”. Aproape că nu exista suporter al lui Dinamo care să nu respire ușurat după ce Negoiță a predat gestiunea.

ADVERTISEMENT

Cortacero și asociații săi au promis plata datoriilor, investiții în echipă, un nou proiect care să fie de succes, echivalat de media cu Nuevo Dinamo. Într-adevăr, aducerea lui Cosmin Contra și a numeroși jucători cu nume, care au în CV cluburi de Primera, dar și experiență la nivel înalt, indicau faptul că totul merge în direcția bună.

Singura problemă majoră care îngrijorează cu fiecare zi care trece este cea financiară, pentru că nu s-au stins încă foarte multe divergențe financiare, iar nisipul se pregătește să umple clepsidra. Iar printre cei mai îngrijorați oameni de la Dinamo este antrenorul Cosmin Contra, mult mai speriat, spun cei de lângă el, de banii promiși care tot întârzie, decât de cele 4 eșecuri în 6 meciuri pe banca „roș-albilor”.

ADVERTISEMENT

Cosmin nu știe ce să mai creadă. E de-a dreptul speriat de situația actuală și de tot ceea ce se întâmplă la Dinamo de o lună încoace. Banii promiși de spanioli întârzie să apară”, dezvăluie pentru FANATIK apropiații antrenorului.

Cosmin Contra discută direct cu Melero Marin, pe care-l știe din Spania. Pablo Cortacero i-a promis că vine zilele viitoare să rezolve situația cu datoriile

Omul cu care Cosmin Contra are cea mai deschisă relație dintre spaniolii care au preluat Dinamo este Melero Marin, cu care se cunoaște din Spania. Acesta este cel care a făcut toate contractele noilor veniți și care s-a consultat cu „Guriță” la fiecare mutare. Inclusiv, spun cei care cunosc situația, la valoarea salariului fiecăruia!

ADVERTISEMENT

Săptămâna asta e crucială pentru Dinamo și nu știu dacă au banii necesari pentru a rezolva toate problemele. Dinamo are procese cu foștii jucători, dacă nu le plătește, ce face Federația? Dinamo trebuie să plătească 800.000 de euro acum” – Dănuț Lupu

Acum însă, exceptând unele restanțe salariale la jucători, mai ales la cei vechi pentru că ultimii sosiți abia își așteaptă prima leafă, problemele financiare țin de celelalte datorii ale clubului. Iar acestea trebuie rezolvate cât mai repede, pentru că dead-line-ul se apropie pentru fiecare.

„De când au venit, aceşti spanioli au băgat în jur de 600 de mii de euro şi urmează să mai bage în curând încă 700-800 de mii de euro ca să aducă la zi toate datoriile faţă de terţi. Eu cred că săptămâna asta este o săptămână decisivă pentru toată lumea, în sensul că dacă, Doamne fereşte!, nu se bagă bani, o să fie oarecare probleme” – Cornel Țălnar

Pentru a lămuri nebuloasa financiară din jurul lui Nuevo Dinamo, proiect care l-a impresionat pe Gică Hagi, Contra ar fi discutat direct recent cu Pablo Cortacero. Acesta fiind, de fapt, vârful de săgeată al grupului cu sediul în Luxemburg care a preluat Dinamo. Cortacero i-a promis lui Contra că va rezolva săptămâna viitoare totul, cu o probabilă mărire de capital!

Contra ia în calcul și demiterea, dar PCH nu vrea să audă de plecarea antrenorului, principalul garant pentru fani al noului proiect

Lipsa banilor și restanțele sunt într-adevăr principala problemă acum la Dinamo. Dar la fel de adevărat este că rezultatele lipsesc în condițiile unei campanii de transferuri redutabile, cu jucători cu pedigree, dar și salarii de Primera Division.

Cu Cosmin Contra pe bancă, Dinamo are deja 4 înfrângeri în 6 partide, ultimele trei fiind consecutive: UTA, FCSB, Craiova. Jocul nu a arătat vizibil schimbat după pauza de două săptămâni produsă de meciurile naționalelor, astfel că 0-1 cu Craiova l-a făcut și pe Cosmin Contra să-și pună semne de întrebare.

„Pentru mine, meciul cu Sepsi e o adevărată finală. Victoriile sunt cele care țin antrenorul în funcție. Eu, din păcate, din 6 meciuri am doar o victorie și un rezultat de egalitate, foarte puțin din punctul meu de vedere. Nu știu dacă există răbdare din partea conducerii. Sunt riscurile meseriei și o știu foarte bine. Rezultatele te țin în funcție… Face parte din joc și dacă nu vom câștiga foarte repede, există posibilitatea ca noii patroni să se gândească la o schimbare. Când nu sunt rezultate, cel care cade primul este antrenorul” – Cosmin Contra după Dinamo – Craiova 0-1

Ca să liniștească puțin situația încordată, Pablo Cortacero a ieșit cu o declarație pentru doardinamo.ro în care își exprimă sprijinul și încrederea pentru Cosmin Contra și lotul abia remodelat. „Eu am încredere totală în Contra, dar evident că rezultatele trebuie să vorbească. Ceea ce știu este că se muncește foarte bine la echipă și că atât el cât și directorul sportiv și tot staff-ul tehnic și-au făcut treaba”, spune Cortacero.

„Contra pleacă odată cu jucătorii spanioli. Nu vor rămâne nici ei dacă antrenorul va decide să-și dea demisia. New Dinamo sau Nuevo Dinamo ăsta e făcut pentru Contra, dar nada fotbal. Orice antrenor ar veni, tot n-ar face nimic, e greu să faci o echipă așa” – Dănuț Lupu

Oricum, Contra e mai setat zilele acestea pe pregătirea unei victorii la Sepsi, pe terenul căreia Dinamo se simte foarte bine. Iar încă un vot de încredere pentru el a venit din partea fanilor-acționari din PCH, care și-au anunțat sprijinul total pentru actualul tehnician, principalul garant pentru ei al proiectului spaniol.

  • 4 puncte din 18 posibile a făcut Dinamo cu Cosmin Contra pe bancă: remiză cu Botoșaniul și victorie la Mediaș, cele 4 înfrângeri fiind la Chindia, cu UTA, la FCSB, cu Craiova
  • 300.000 de euro este clauza de reziliere a contractului lui Contra la Dinamo, aceasta fiind achitată de oricare dintre partea care cere despărțirea
ADVERTISEMENT