Fotbal intern

Cum arată primul 11 al României pentru meciul cu Muntenegru! Cine îi ia locul lui Răzvan Marin

20.11.2018 | 16:42
Cum arata primul 11 al Romaniei pentru meciul cu Muntenegru Cine ii ia locul lui Razvan Marin

Cosmin Contra a gândit o strategie pentru dubla cu Lituania și Muntenegru, ultimele meciuri din această ediția a Ligii Națiunilor. Pentru Muntenegru – România, finala de marți de la Podgorica pentru locul doi, vor urma schimbări importante în primul „11”.

UPDATE 20 noiembrie, ora 10:50. Răzvan Marin s-a accidentat la antrenament, iar în locul jucătorului de la Standard Liege va intra Tudor Băluţă. La Pogdorica se anunţă vreme rea şi conform prognozei, va ploua puternic la ora meciului.

Primul 11 al României cu Muntenegru: Tătărușanu – Manea, Săpunaru, Moți, Toșca – Anton, Băluţă – Chipciu, Stanciu, Maxim – Țucudean


La conferința de presă de după victoria cu 3-0 împotriva Lituaniei, selecționerul a confirmat faptul că a pregătit formule de echipă diferite pentru cele două meciuri. Iar strategia lui Contra nu va fi modificată de prestațiile bune pe care Pușcaș și Keșeru, care au și marcat, le-au avut contra Lituaniei.

Cosmin Contra schimbă sistemul pentru Muntenegru – România: revine Răzvan Marin!

Strategia rămâne strategie. Ce am gândit înainte de meciul cu Lituania e valabil și pentru partida cu Muntenegru, indiferent cât de bine au evoluat unii jucători. Îi felicit, dar rămânem la planul inițial”, este declarația lui Contra de la Ploiești.

Principalul motiv pentru care selecționerul a ales astfel ține de faptul că unii dintre tricolori nu reușesc să aibă prestații consistente la distanță de trei zile, așa cum se joacă în Liga Națiunilor.

Cea mai importantă modificare a lui Contra pentru meciul de la Podgorica ține de schimbarea sistemului de joc. Revenirea lui Răzvan Marin, care a fost suspendat, face ca România să joace marți seara din nou cu doi închizători: jucătorul lui Standard și Paul Anton.

Goleadorii cu Lituania îi fac loc lui George Țucudean

Trecându-se din nou la 4-2-3-1, Contra va merge pe un singur vârf de careu contra muntenegrenilor. Iar acesta, conform strategiei de la București, va fi George Țucudean, păstrat special pentru bătălia de la Podgorica.

Este foarte probabil ca în Muntenegru și George Pușcaș, debutant cu gol la naționala mare, și Keșeru, pentru care arena „Ilie Oană” este un port-bonheur, să fie pe banca de rezerve la debut. În aceste condiții, vom avea o linie de trei în spatele lui Țucudean, formată din Chipciu, Stanciu și probabil Mitriță. Maxim a jucat 90 de minute la Ploiești, în timp ce primii doi au fost schimbați de Contra.

Cristi Manea în locul lui Benzar, dar și un semn de întrebare la Bancu

În ceea ce privește defensiva, sigură este titularizarea ca fundaș dreapta a lui Benzar, în condițiile în care jucătorul lui Dică a rămas la București, accidentat, dar suspect de ceva mult mai grav. Chiar dacă Benzar era apt, în Muntenegru Contra începea tot cu Cristi Manea.

Romario Benzar a ratat deplasarea la Podgorica, dar accidentarea sa pare mult mai gravă! Va rata și meciuri la FCSB!
Romario Benzar a ratat deplasarea la Podgorica, dar accidentarea sa pare mult mai gravă! Va rata și meciuri la FCSB!

Lângă jucătorul campioanei, aceeași linie defensivă de la Ploiești, cu căpitanul Săpunaru, Moți și, probabil, Bancu. La ultimul ar mai fi un semn de întrebare, Contra încă punând în balanță folosirea lui Alin Toșca pe postul de fundaș stânga. Poarta îi rămâne lui Tătărușanu. Dacă „o închide”, avem locul doi asigurat!

Cum poate arăta primul „11” al lui Contra în Muntenegru – România

  • Tătărușanu – Manea, Săpunaru, Moți, Toșca – Anton, Marin – Chipciu, Stanciu, Mitriță – Țucudean.