Cosmin Contra, furios după Dinamo-U Craiova 0-1: „Nu suntem doriți în play-off!”

Cosmin Crăciun   
în Dinamo
19/10/2020, 00:16
Cosmin Contra, furios după Dinamo-U Craiova 0-1: „Nu suntem doriți în play-off!”
Cosmin Contra, furios după Dinamo-U Craiova 0-1: „Nu suntem doriți în play-off!”. Sursa foto: SportPictures.eu

Cosmin Contra a fost furios după Dinamo-U Craiova 0-1. Este a treia înfrângere consecutivă pentru alb-roșii, care rămân pe locul 14 în clasamentul Ligii 1.

Unicul gol al partidei a fost marcat de Alexandru Cicâldău, după ce mijlocașul a transformat un penalty îndelung contestat de gazde.

Horațiu Feșnic a considerat că Ante Puljic l-a faultat pe Marius Constantin în careu și a arătat punctul cu var. De asemenea, fundașul croat a primit cartonașul galben.

Cosmin Contra, furios după Dinamo-U Craiova 0-1: „Aș vrea să cred că sunt greșeli omenești, dar…”

După șapte etape jucate în Liga 1, Dinamo are doar cinci puncte, iar Cosmin Contra nu reușește să se apropie de locurile fruntașe, deși a beneficiat de transferuri importante. Dinamo a pierdut și în fața Craiovei, scor 0-1, și rămâne pe locul 14 în Liga 1.

La finalul partidei, Cosmin Contra s-a declarat extrem de nemulțumit de Horațiu Feșnic și a acuzat voalat Comisia Centrală a Arbitrilor de greșelile de arbitraj comise de fluierași împotriva formației sale. Contra crede că Dinamo nu este un club dorit în play-off-ul Ligii 1.

„Sunt șapte etape cu tot atâtea greșeli de arbitraj împotriva lui Dinamo. Nu știu de ce Comisia de Aribtrii nu analizează situațiile. Constantin a forțat acest penalty. Am avut trei meciuri la rând în care nu ni s-au dat penalty. La meciul cu FCSB penalty ușor acordat, la fel și azi.

Se întâmplă zeci de faze de genul acesta în careu, poate am avut și noi, dar pentru noi nu se dă nimic, în schimb adversarilor noștri li se dă mereu. Maniera de arbitraj împotriva lui Dinamo mă face să fiu foarte îngrijorat și sper să fie doar greșeli omenești, dar tind să cred că deja… La fiecare meci al lui Dinamo… Nu știu ce să mai cred.

Puljic mi-a zis că Marius Constantin s-a băgat în fața lui. Ei se țin reciproc, lucrurile astea se întâmplă la fiecare fază de genul ăsta în careu. Când simte mâna pe el, Constantin se pune în genunchi și țipă. Domnul Horațiu Feșnic, auzind țipătul și avertizându-l pe Puljic înainte, a fluierat penalty-ul

Probabil Dinamo nu e dorită în play-off, deși s-a început un proiect nou. Trebuie să fim puternici și mai atenți. Trebuie să încercăm să jucăm și împotriva deciziilor de arbitraj. Sunt trei etape consecutive cu penalty dictat împotriva lui Dinamo.”, a spus Contra la Digisport.

Dinamo a acuzat erorile de arbitraj comise împotriva sa și înaintea meciului cu Universitatea Craiova. Chiar și după derby-ul cu FCSB, „câinii” au contestat penalty-ul din care roș-albaștrii au marcat golul victoriei cu 3-2, prin Florin Tănase.

Cosmin Contra își critică jucătorii: „N-am avut limpezime”

Tehnicianul dinamovist a fost dezamăgit nu doar de arbitraj, ci și de prestația fotbaliștilor săi. Cosmin Contra a acuzat lipsa de prospețime a jucătorilor dinamoviști și crede că situația poate deveni una critică, dacă Dinamo nu reușește să înceapă să câștige puncte cât mai rapid.

„Nu sunt mulțumit de jocul echipei. A fost, poate, cel mai slab meci de la jocul cu Chindia încoace. N-am avut prospețime, viteză de joc. Penalty-ul parca ne-a pus plumb în picioare. Nu am avut limpezime în idei. Avem jucători tehnici, mă așteptam la mai mult de la ei, deși au jucat cu liderul, o echipă închegată, cu experiență.

După penalty nu am reușit să jucăm repede contra unei echipe care s-a apărat bine, a făcut și un pressing avansat. Este o înfrângere, deși am avut câteva șanse pe final. Garcia a venit de 10 zile, nu îi putem cere lui să ne câștige meciul. E un joc de echipă, colectiv.

Trebuie să analizăm bine meciul și să ne pregătim, pentru că ne așteaptă un nou meci greu la Sepsi. Situația este foarte îngrijorătoare, dacă nu reușim să câștigăm repede, va fi deranj. Sunt preocupat de situația în care suntem. Nu mă așteptam la debutul acesta, mă așteptam să avem mai multe puncte

Campania de transferuri e încheiată, important e să devenim o echipă în cel mai scurt timp. Nu am arătat bine în seara asta, în ciuda penalty-ului dictat împtoriva noastră. Mă așteptam să fim mai limpezi după cele două săptămâni de pauză, dar se pare că penalty-ul ne-a turnat plumb în picioare și n-am avut limpezime”, a mai spus Contra.

De asemenea, antrenorul lui Dinamo i-a luat apărarea lui Mirel Rădoi. Contra nu crede că selecționerul ar trebui schimbat și consideră că este nevoie de mai multă răbdare pentru ca echipa națională să înceapă să aibă rezultate.

„Rolul de selecționer e un rol foarte greu. Dacă reușești să câștigi, ești bun. Dacă pierzi, la primul eșec ești criticat foarte tare. Mirel trebuei să analizeze ce s-a întâmplat la aceste trei meciuri.

Eu sunt alături de el, știu că muncește bine și sigur va lua decizii bune. Avem o generație în formare, jucători care au început să joace la echipe mai bune din străinătate, dar trebuie răbdare și continuitate”, a completat antrenorul dinamovist.

Închide ×