Fotbal international

Cosmin Contra îi monitorizează pe Pochettino și Flick. Unde lucrează după plecarea de la Dinamo

24.02.2021 | 21:37
Cosmin Contra ii monitorizeaza pe Pochettino si Flick Unde lucreaza dupa plecarea de la Dinamo
ADVERTISEMENT

Cosmin Contra a avut un al doilea mandat dezastruos pe banca lui Dinamo, însă a reușit să își recupereze jobul de observator tehnic al UEFA. Astfel, antrenorul a ajuns să îi analizeze pe marii tehnicieni ai Europei în UCL.

Din 11 meciuri petrecute pe banca lui Dinamo, după ce a preluat echipa în august 2020, Cosmin Contra a pierdut nu mai puțin de șapte. El a dat vina pe situația financiară precară a echipei pentru jocurile și rezultatele dezastruoase.

ADVERTISEMENT

Chiar dacă experiența de la Dinamo a fost total nereușită, „Guriță” a fost considerat de UEFA suficient de bine pregătit pentru a putea analiza meciurile marilor antrenori ai continentului, printre care Ronaldo Koeman, Pochettino sau Hansi Flick.

Cosmin Contra îi monitorizează pe Pochettino și Flick. A fost prezent la două dueluri fabuloase din UCL

Fotbalul pe timp de pandemie se joacă fără spectatori, însă fostul selecționer și antrenor al lui Dinamo, Cosmin Contra, a reușit să fie prezent la duelurile tari din UCL. El a fost în tribune la Barcelona – PSG și Lazio – Bayern, ambele încheiate cu 1-4.

ADVERTISEMENT

Asta pentru că „Guriță” a revenit la UEFA, în rolul de observator tehnic, după ce a decis să nu mai stea pe banca lui Dinamo. Rolul fusese ocupat de antrenor și înainte să accepte să preia echipa din Ștefan cel Mare.

Rolul lui Contra presupune analiza deciziilor tactice ale antrenorilor implicați în aceste partide, astfel că fostul antrenor din „Groapă” le-a notat deciziile lui Ronaldo Koeman, Mauricio Pochettino, Simone Inzaghi și Hansi Flick.

ADVERTISEMENT

Ce presupune un raport tehnic și pe cine a remarcat „Guriță” în cele două partide

Raportul tehnic pe care Cosmin Contra trebuie să îl întocmească la partidele pe care le urmărește în competițiile europene presupune analiza deciziilor tactice ale antrenorilor și alegerea celor mai buni jucători de pe teren.

Pentru FC Barcelona – PSG, Cosmin Contra a decis că omul meciului este Kylian Mbappe, cel care a reușit să marcheze trei goluri.  Asta în timp ce la partida Lazio – Bayern Munchen, fostul selecționer l-a desemnat cel mai bun jucător pe Lewandowski.

ADVERTISEMENT

„Robert Lewandowski a înscris o dată și a fost extrem de periculos pe toată durata partidei. Și-a ajutat echipa și din punct de vedere defensiv și a dat dovadă de mobilitate, mișcându-se excelent pe parcursul meciului”, a notat Contra, citat de site-ul UEFA.

Grație golului marcat în poarta lui Lazio, polonezul lui Bayern a ajuns la 72 de reușite în UEFA Champions League. Doar Cristiano Ronaldo (134 de goluri) și Messi (118) au reușit mai multe goluri decât Lewandowski în UEFA Champions League.

ADVERTISEMENT