Fotbal intern

Cosmin Contra, încrezător înainte de România – Muntenegru. “O să facem un joc de calitate!”

06.09.2018 | 12:48
Cosmin Contra increzator inainte de Romania  Muntenegru O sa facem un joc de calitate

Cosmin Contra a vorbit înainte de România – Muntenegru, meci din Liga Naţiunilor, vineri, 7 septembrie, de la ora 21.45, pe stadionul “Ilie Oană” din Ploieşti. Întâlnirea de vineri seara se va juca fără spectatori, ca urmare a sancţiunii primite pe durata preliminariilor EURO 2016.

“Guriţă” susţine că nu a luat o decizie în ceea ce priveşte primul 11 pe care îl va folosi în meciul România – Muntenegru şi a anunţat că Vlad Chiricheş o să fie căpitanul “tricolorilor”.

Cosmin Contra, încrezător înainte de România – Muntenegru

…despre meciul cu Muntenegru: Băieţii s-au antrenat foarte bine, au venit foarte concentraţi. Sunt conştienţi că trebuie să începem foarte bine această competiţie şi sper ca mâine să ne prezentăm ca la ultimele meciuri de verificare. Nicio campanie nu se aseamănă cu alta. Eu cred că s-a văzut schimbarea în bine în jocul echipei naţionale şi sunt încrezător că putem să arătăm altfel la ora meciului cu Muntenegru. Nu există relaxare pentru că echipa Muntenegrului nu stă în Jovetic. Au jucători care ne pot pune în dificultate, stau foarte bine la fazele fixe. Nu există relaxare mâine seara. Nu îmi motivez jucătorii cu alte referinţe. Parcursul nostru la echipa naţională din ultima perioadă o să ne ajute. Mai avem mâine o sesiune de antrenament, iar după aceea o să mă hotărăsc asupra echipei de start. Jucătorii s-au prezentat bine la antrenament. Primul joc e important, dar Serbia se aseamănă cu Muntenegru şi am lucrat pentru amândouă. Nu am timp după meciul cu Muntenegru să pregătesc echipa pentru partida din Serbia. Sper ca jucătorii să poată pună în practică ceea ce am exersat în această săptămână.

…despre căpitanul naţionalei României: “Vlad Chiricheş rămâne căpitan.”

…despre gazonul de la stadionul “Ilie Oană”: Gazonul arată foarte bine, se lucrează de două săptămâni ca totul să fie ok la ora meciului. Mi s-a spus că terenul o să arate foarte bine.”

…cum va arăta România: “O echipă care va ataca, care nu o să ofere adversarului multe oportunităţi de a înscrie. O să facem un joc de calitate, să producem ocazii şi să înscriem goluri. Orice victorie este importantă, chiar dacă e 1-0.”

…despre declaraţia făcută de Gigi Becali la adresa lui Romario Benzar: “Nu l-am văzut afectat pe Benzar. El este la echipa naţională şi asta dovedeşte valoarea jucătorului. E problema patronului de la FCSB ce spune despre el. Eu nu l-am văzut pe Benzar foarte afectat la antrenamente.”

…despre Eric Bicfalvi: “A resimţit nişte dureri şi probabil nu o să forţăm pentru meciul cu Muntenegru ca să-l avem cu Serbia. Jucătorii nu au vorbit niciodată despre negocierea primelor.”

Cosmin Contra şi Ionel Gane la antrenamentul oficial de dinaintea meciului România - Muntenegru
Cosmin Contra în timp ce le dădea indicaţii jucătorilor săi la antrenamentul de dinaintea meciului România – Muntenegru

…despre primele pentru Liga Naţională: “A fost iniţiativa preşedintelui FRF să vină şi să discute despre lucrurile financiare. Este foarte important ca să câştigăm grupa din Liga Naţiunilor pentru că ne-ar da încredere pentru viitor. Cele două meciuri sunt importante, dar ne concentrăm pe primul meci.”

…despre Andone, Deac şi Grozav: “Andone şi Deac sunt accidentaţi, iar Grozav nu are echipă. Ei au dat randament foarte bun şi sunt jucători foarte importanţi pentru echipa naţională. Eu l-am sfătuit pe Grozav să îşi găsească echipă. A avut o ofertă foarte bună din Elveţia, l-am sfătuit să accepte şi să joace în cupele europene, dar el a ales să mai aştepte.”

…despre lipsa suporterilor de la România – Muntenegru: “Mi-aş fi dorit să fie stadionul plin pentru că eu ştiu ce atmosferă pot face suporterii de acolo şi ne-ar fi ajutat foarte mult.”

…despre Denis Drăguş: “A arătat o formă extraordinară, iar băieţii l-au primit foarte bine. El se antrenează foarte bine şi cred că ar da randament dacă o să avem nevoie de el. Drăguş a venit la echipa naţională pentru că merită, a avut un start de sezon foarte bun şi mă aştept de la el să fie cel mai bun. El trebuie să arate  mai mult decât cei care sunt la naţională de mult timp”,a spus Cosmin Contra.