Fotbal intern

Cosmin Contra, ironii despre situația de la Dinamo: „De șase săptămâni se tot trimit banii”

12.11.2020 | 21:09
Cosmin Contra ironii despre situatia de la Dinamo De sase saptamani se tot trimit banii
ADVERTISEMENT

Antrenorul Cosmin Contra a comentat cu ironie situația de la clubul Dinamo și a trimis noi săgeți către Pablo Cortacero, cel care încă nu a trimis banii promiși angajaților formației alb-roșii. 

În vârstă de 44 de ani, Cosmin Contra a revenit la Dinamo în vara acestui an cu gândul că va putea face performanță mulțumită investițiilor spaniolilor care au preluat clubul de la Ionuț Negoiță.

ADVERTISEMENT

Din păcate pentru tehnician, dar și pentru fanii „câinilor”, situația din „Groapă” tinde să se transforme într-un adevărat fiasco, în condițiile lipsei banilor care sunt mereu promiși, dar niciodată virați în conturi.

Cosmin Contra îl ironizează pe Pablo Cortacero: „Mi-a zis ieri că a trimis banii, la fel cum a mai spus de șase ori”

Antrenorul lui Dinamo a ajuns la capătul răbdării în privința așa-zișilor investitori spanioli, care nu contribuie cu nimic la relaxarea situației finaciare a clubului pe care promiteau că-l vor transforma din nou într-o formație importantă nu doar pe plan intern, ci și în competițiile europene.

ADVERTISEMENT

Pablo Cortacero și fondul său de investiții despre care nu știe nimeni nimic nu au reușit să liniștească apele în Ștefan cel Mare, iar Federația Română de Fotbal amenință Dinamo cu depunctarea, în cazul în care clubul nu scapă de o parte dintre datorii până la 30 noiembrie.

Contra a declarat că banii nu au ajuns în conturile angajaților clubului, deși Cortacero a spus ieri că a trimis o sumă importantă. Pățit deja de atâtea ori, după ce „Don Pablo” i-a transmis că va livra banii, antrenorul nu mai crede în promisiunile spaniolului.

ADVERTISEMENT

„Situația este cea pe care o știți, încă n-au intrat banii, chiar dacă de două luni de zile se tot promite că se vor rezolva problemele financiare. Nu vorbim doar la nivel de primă echipă, mă refer la toți angajații de la Dinamo. E o problemă mai complexă, este o situație grea.

Ieri am vorbit cu Pablo Cortacero. El mi-a spus că banii au fost trimiși ieri, dar să vedem când vor ajunge. De vreo șase ori au fost trimiși acești bani și n-au ajuns. De o lună jumate există promisiuni în fiecare săptămână, dar acest lucru nu se întâmplă”, a spus Cosmin Contra la Digisport.

ADVERTISEMENT

Conform site-urilor diferitelor bănci, un transfer bancar internațional durează între una și patru zile lucrătoare, astfel că banii „trimiși” de Cortacero în data de 11 noiembrie ar putea ajunge în contul clubului alb-roșu cel mai târziu marți, 17 noiembrie.

Situație critică din punct de vedere sportiv. Dinamo, amenințată de retrogradare și din cauza rezultatelor

Aflată pe locul 15 în clasamentul Ligii 1, Dinamo are de disputat un meci crucial împotriva Astrei Giurgiu. Partida restantă se va disputa sâmbătă, 14 noiembrie, de la ora 21:00, iar o nouă înfrângere ar „încununa” munca noii conduceri administrative și tehnice din „Groapă”, dar și a jucătorilor aduși de Collado și compania cu un jenant rol de „lanternă roșie”.

Cosmin Contra crede, însă, că elevii săi pot redresa situația, în ciuda faptului că aceștia au părut total deconectați la ultimele partide și chiar au intrat pe teren purtând banderole albastre, în semn de protest față de acțiunile conducătorilor spanioli.

„Pe partea sportivă, echipă a pierdut unele meciuri deși nu merita să piardă. Datoria mea și a jucătorilor este să scoatem echipa din subsolul clasamentului. Ăsta e singurul obiectiv care mă preocupă în momentul de față.

Sunt nemulțumiri în rândul jucătorilor, normal, dar suntem toți în această situație. Trebuie să strângem rândurile, este un moment foarte greu și trebuie să arătăm că suntem profesioniști din punct de vedere sportiv. Vom încerca să ne facem treaba foarte bine, avem nevoie de o victorie pentru ca lucrurile să se calmeze pe plan sportiv.

Noi trebuie să câștigăm meciuri, asta e singura noastră motivație, asta le transmit jucătorilor. Avem condiții bune de antrenament la Săftica, din punctul ăsta de vedere nu există probleme”, a mai spus fostul selecționer.

ADVERTISEMENT