Fotbal intern

Cosmin Contra lămureşte situaţia lui Alex Mitriţă la naţionala României! Ce a decis selecţionerul: “Am vorbit cu el”. EXCLUSIV

28.03.2019 | 20:10
Cosmin Contra lamureste situatia lui Alex Mitrita la nationala Romaniei Ce a decis selectionerul Am vorbit cu el EXCLUSIV
Cosmin Contra lămureşte situaţia lui Alex Mitriţă la naţionala României. Selecţionerul susţine că mijlocaşul va fi convocat dacă va da randament în SUA

Fostul fotbalist al Craiovei nu a făcut parte din lotul tricolorilor pentru partida cu Feroe, iar speculaţiile privind viitoarele sale convocări nu au întârziat să apară. Selecţionerul Cosmin Contra lămureşte situaţia lui Alex Mitriţă la naţionala României. FANATIK a aflat decizia chiar de la selecţioner.

Cosmin Contra lămureşte situaţia lui Alex Mitriţă la naţionala României! “Nu a existat niciun conflict”

Antrenorul a vorbit despre viitorul lui Alex Mitriţă la prima reprezentativă şi spune că nu se pune problema ca el să nu mai fie chemat. “Nu a existat niciun conflict vreodată între Alex Mitriţă şi vreun om din staff-ul naţionalei. Nici eu nu am avut vreo ceartă cu Alex. El nu a înjurat pe nimeni, nu am auzit aşa ceva şi dacă ar fi fost ceva de genul cu siguranţă că aş fi luat măsuri. Alex Mitriţă este un jucător important pentru echipa naţională, iar decizia de a nu face parte din lot cu Feroe i-am comunicat-o personal. Am avut o discuţie cu el şi i-am spus de ce nu îl păstrez, pentru că nu am vrut să creadă că au contat doar cele 45 de minute din meciul cu Suedia.

A fost vorba despre modul cum s-a pregătit el după acel meci. A fost supărat după partida cu Suedia şi probabil că aşa a considerat că trebuie să reacţioneze, eu nu am fost mulţumit de acele zile de după şi asta a fost decizia mea. Mitriţă rămâne în vederile mele şi va fi convocat în continuare dacă va da randament la echipa de club. El a fost profesionist, a înţeles şi mergem mai departe. La echipa naţională eu am cerut respect şi jucătorii au oferit respect, iar asta e valabil şi în cazul lui Mitriţă. Unii au interesul să existe astfel de speculaţii”, a declarat Cosmin Contra, în exclusivitate, pentru FANATIK.

Cosmin Contra România
Cosmin Contra susţine că nu a avut un conflict cu Alex Mitriţă, dar a fost nemulţumit de felul în care s-a pregătit după eşecul din Suedia

“L-am văzut cu capul plecat”

Andrei Vochin, consilierul preşedintelui Răzvan Burleanu, a dezvăluit faptul că Alex Mitriţă a avut o cădere în pregătire după prestaţia slabă din partida cu Suedia. “Nu a recepţionat corect ceea ce s-a întâmplat. Eu cred că el e conştient că a făcut o repriză slabă acolo (n.r. în Suedia). Cifrele întăresc lucrul ăsta. A căzut. Deci, după repriza aia, văzând cum a jucat… Aşa l-am recepţionat eu de pe marginea terenului. După acel meci l-am văzut cu capul plecat, fără implicare în antrenament, ca şi cum toate lucrurile s-ar fi dus după primele 45 de minute.

Eu pe el îl consider în continuare un jucător tânăr, un jucător pe care l-am văzut de la 16-17 ani la loturile naţionale şi de care am fost foarte apropiat. Dar eu cred că el greşeşte sau are oameni în jurul lui care nu îi dau sfaturi corecte. Nu aşa se rezolvă lucrurile. Dacă ai avut un joc slab, să cazi într-o zonă de asta, în care trei zile să te antrenezi cu altă viteză faţă de ceilalţi…“, a declarat Andrei Vochin.

Interesant este că Alex Mitriţă a postat un mesaj misterios legat de toată această tevatură în care este implicat numele său: “Răutatea voastră nu mă doboară, mă face mai puternic!“, au sunat cuvintele lui Mitriţă pe o reţea de socializare, fără a preciza la cine făcea trimitere.